İzmir Bakan Özlü Ar-Ge Harcamalarının Milli Gelire Oranını Yüzde 3'ün Üzerine Çıkartmaya... - Son Dakika
Güncel

İzmir Bakan Özlü Ar-Ge Harcamalarının Milli Gelire Oranını Yüzde 3'ün Üzerine Çıkartmaya...

İzmir Bakan Özlü Ar-Ge Harcamalarının Milli Gelire Oranını Yüzde 3\'ün Üzerine Çıkartmaya...

Bakan Özlü: Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranını yüzde 3'ün üzerine çıkartmaya çalışacağız - (2)BAKAN ÖZLÜ'DEN SANAYİCİ VE İZMİR'E İYİ HABERLERBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde sanayiciler ve İzmir'e müjdeler verdi.

27.08.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Özlü: Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranını yüzde 3'ün üzerine çıkartmaya çalışacağız - (2)

BAKAN ÖZLÜ'DEN SANAYİCİ VE İZMİR'E İYİ HABERLER

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde sanayiciler ve İzmir'e müjdeler verdi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve yönetim kurulunun ağırladığı Bakan Özlü, yaptığı konuşmada İzmir'de orta yüksek ve yüksek teknolojili ürenler üretilen merkezler oluşturacaklarını açıkladı. İhracatın yüzde 95'nin sanayi ürünleri olduğunu, bunların katma değeri yüksek ürünler olmasını herkesin istediğini belirten Bakan Özlü, "Yüksek katma değer demek, ileri teknoloji demektir. Sanayicimizi bu anlamda destekleyeceğizö dedi.

İzmir için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sorumluluk alacağı birkaç mega proje yapmak istediklerini açıklayan Bakan Özlü, 'Biz bakanlık olarak İzmir için özel bir çalışma yapacağız. Sanayiciyle birlikte yapacağız. Son dönemde araştırma, geliştirme, teknoloji konusunda ciddi teşvikler getirildi. Son yasalar ileri teknoloji üretiminin önünü açacak. İşadamlarına yeşil pasaport olanağı da sağlandı. Büyük stratejik projelere devlet desteği vereceğiz. Yüzde 49 oranında belli bir süre devlet ortak olacak. Sürenin bitiminde hangi işadamı ortaksa ona bırakacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın bölge milletvekili olmasının büyük bir şans olduğunu belirten Bakan Özlü, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da çok yapıcı olduğunu söyledi. Özlü, 'Hep birlikte, sanayiciler, merkezi hükümet, Büyükşehir Belediyesi'nin bu mega projeleri gerçekleştireceğine inanıyorum. Orta yüksek ve yüksek teknolojiler İzmir'de üretilmelidir. İzmir'e yakışan budur" diye konuştu.

SANAYİ 4.0 EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR

Bakan Özlü, Türkiye'de sanayi 4.0 dönüşümü için Bakanlık olarak eylem planı hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. Mevcut sanayinin dijital dönüşümü için Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduklarını belirten Bakan Özlü, "Mesafe katettik. Sanayi 4.0 ile akıllı fabrikalar dönemine geçiş öngörülüyor. Bakanlık koordinasyonunda olacak bir platform oluşturacağız. TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği), MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği), TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), YASED'den (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) katılımlar olacak. Eylem planı hazırlıyoruz. Önümüzdeki aylarda Başbakan Binali Yıldırım önderliğinde kamuoyuna açıklanacak. Bu platformda imalat yöntemlerini de içiren bir dönüşüm programı konusu yer alacak. Bunu yapmazsak sanayinin rekabet gücü sınırlı olacak. Almanya, Avrupa doğudaki ucuz üretim yöntemlerine karşı kendi sanayilerini korumak için siber yöntemlerin yer aldığı bu uygulamalara geçiyorö dedi.

ÜRETİM REFORM PAKETİ KASIM'DA TBMM'DE

Bakan Özlü, 'Üretim reform paketiö adıyla bir kanun tasarısı hazırlığında olduklarını üretimin önündeki engelleri kaldırmayı amaçladıklarını açıkladı. Sanayicinin karşılaştığı problemleri çözmek istediklerini belirten Bakan Özlü şöyle devam etti: "Sanayi arazisi azlığı problemi var. Mera, zeytinlik gözüken yerler aslında mera, zeytinlik değil. Tarımsal üretime uygun olmayan yerleri, sanayicinin arsa ihtiyacının olduğu bölgelerde Bakanlık olarak koordine edeceğiz. Hatta belki binası bile yapılacak, sanayici gelip makinelerini kuracak. Önümüzdeki pazartesi günü ilk taslağı sanayicilere göndereceğiz, görüşlerinin alacağız. Daha sonra Ankara'da toplantı yapacağız. Komisyonun sunacağı görüşlere göre yeniden şekillendirerek taslağı Kasım ayında TBMM'ye sevk edeceğiz. Amacımız sanayiciyi rahatlatmak."

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'in cari açık vermeyen bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Sanayi 4.0 devrimine çok önem verdiklerini, bu konuda bazı çalışmalar yaptıklarını belirten Yorgancılar, kavram kargaşasını ortadan kaldırmak için Bakanlığın bu işi yönetmesi gerektiğini söyledi.

İZMİR'E ARAŞTIRMA GELİŞTİRME TEKNOLOJİ MERKEZİ KURULACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da makamında ziyaret etti. Kocaoğlu, ziyaret için teşekkür etti. Ülkenin içinden geçtiği zor dönemden kurtulmanın yolunun birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, 'İnşallah hem terör belasından hem hain girişimden kurtulacağızö dedi.

Özlü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 85. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışına katılmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, Kocaoğlu'nu tebrik etti. Özlü, İzmir'de uluslararası ölçekte özel projeler yapacaklarını dile getirerek, 'İYTE'te uluslararası bir büyük araştırma geliştirme teknoloji merkezi kuracağız. 15 Temmuz sonrası Türkiye'de siyasal ortamda oluşan tüm siyasi partilerin demokrasiyi savunmasıyla başlayan güzel süreçte birlikte çalışarak projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum. İzmir için hem bakanlık hem hükümet hem de yerel yönetim beraber çalışırız. Güzel bir diyalog oluşturmak için buradayım" dedi.

Kocaoğlu, ziyaret anısına Bakan Özlü'ye kentin simgesi tarihi İzmir Saat Kulesi'nin minyatürünü hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Bakan Özlü Ar-Ge Harcamalarının Milli Gelire Oranını Yüzde 3'ün Üzerine Çıkartmaya... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement