İzmir Bartholomeos'tan Tarihi Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İzmir Bartholomeos'tan Tarihi Ziyaret

İzmir Bartholomeos\'tan Tarihi Ziyaret

Bartholomeos'tan tarihi ziyaret Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)- FENER Rum Patriği Bartholomeos, Ahmet Piriştina Kent Belleği Müzesi'ni (APİKAM) ziyaret ederek 2 bin fotoğraflık arşiv hediye etti.

09.02.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartholomeos'tan tarihi ziyaret

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)- FENER Rum Patriği Bartholomeos, Ahmet Piriştina Kent Belleği Müzesi'ni (APİKAM) ziyaret ederek 2 bin fotoğraflık arşiv hediye etti. Ziyaret sırasında 9 Eylül İzmir'in düşman işygalinden kurtuluşu ardından çıkan yangını anlatan büyük bir yağlıboya tablonun Bartholomoes'un başına düşmesi son anda önlendi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ahmet Piriştina Kent Belleği Müzesi'ni (APİKAM) ziyaret etti. Bartholomeos, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan'la sohbet ederken arkalarındaki duvarda asılı 5 metre genişliğinde 2 metre uzunluğundaki 9 Eylül İzmir'in kurtuluşundan sonrakı İzmir yangınını anlatan yağlıboya tablo yere düştü. Gürültüyle arkasına dönüp bakan ve şaşıran Patrik, odada bulunanların düşen tabloyu hemen tutmasıyla doğabilecek kazadan kurtuldu. Bartholomeos, APİKAM'a 2 bin fotoğraflık arşivi hediye ederken APİKAM Müdürü Ayşe Üngör, Buca Kasaplar Meydanı'nda açılacak mübadele anı evi için Atina'da bulunan Asya Araştırmalar Derneği ile ortak çalışmayı ve birtakım materyalleri paylaşmayı önerdi. Patrik her türlü desteği vereceklerini söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Özkan da Bartholomeos'a İzmir'in tarihi anlatan kitaplar hediye etti. Bartholomeos, İzmir ziyaretinden çok memnun olduğunu vurgulyaarak, "Burası hepimizin evi. İzmir'de Rum Ortodoks cemaatimiz dostluk içinde. Bu dostluğu sürdürmeliyiz. Biz din adamları olarak insanlardan mutlu olmalarını istiyoruz" dedi.

Bartholomeos, APİKAM'dan ayrılırken önümüzdeki hafta açılışı yapılacak olan İzmir Ulaşım Sergisi'nde tarihi fotoğrafları ve görüntüleri inceledi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Bartholomeos'tan Tarihi Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement