İzmir Bayrama Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

İzmir Bayrama Hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için bir dizi önlem aldı.

25.09.2014 11:43  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için bir dizi önlem aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Balçova, Bayraklı, Buca, Çiğli, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka ve Konak ilçelerindeki 12 noktada 30 adet kesim çadırı oluşturan belediye, bu alanların beton dökümünü ve asfaltlamasını gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, halkın hijyenik ortamda sağlıklı kesim yapabilmesi için bu alanlarda çadır ile su-hava tesisatlarının kurulması ve portatif tuvaletlerin yerleştirilmesi çalışmalarına da devam ediyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin kesim çadırlarından faydalanacak vatandaşlar için gıda poşetleri hazırlandı. Kurbanlıklar kesildikten sonra, hijyenik şekilde bu poşetlere konularak teslim edilecek.

- Zabıta sürekli denetleyecek

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurallara göre, vatandaşlar çevre temizliğine ve sağlık şartlarına uymak kaydıyla, kendi bağ ve bahçelerinde kurban kesebilecek. Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kesinlikle kurban kesimi yapılmayacak. Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara, Kabahatler Kanunu'nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve zabıta görevlileri tarafından para cezası uygulanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de kent genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için denetimlerini sürdürecek. Vatandaşlar, kurbanlarının kaçması durumunda ilçe ya da Büyükşehir Belediyesi zabıtalarına haber verebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 12 noktada oluşturduğu 30 kesim çadırında ve bölgesinde ekipler görev yapacak. Metropol ilçelerde belirlenen kurban kesim ve satış yerlerinde ilçe belediye zabıtalarına destek verilecek.

-Bayramın 3 günü kesim ücreti indirimli

Büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 220 lira, ikinci ve diğer günlerde ise ilk gün yığılmalarını önlemek için 200 lira ücret alınacak. Küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 60 lira, diğer günler 50 lira kesim ücreti ödenecek. Vatandaşlar, hayvanlarını makbuz sıra numarasına göre bir düzen içinde kestirebilecek. Ayrıca kurbanını kendi keseceklerden tesisten yararlanma ücreti büyükbaş hayvanlar için 30 lira, küçükbaş hayvanlar için 15 lira alınacak. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Bayrama Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement