İzmir Bilirkişi O Öğretmenleri Haklı Buldu - Son Dakika
Güncel

İzmir Bilirkişi O Öğretmenleri Haklı Buldu

İzmir Bilirkişi O Öğretmenleri Haklı Buldu

Bilirkişi o öğretmenleri haklı buldu İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Eğitim- Sen Karşıyaka 2 No'lu Şube'de basın açıklaması yapan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ile Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, Çiğli İlçesi'nde, '81 ile 81 kitap' projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine dağıtılan kitaplardan 47'si ile ilgili daha önce bulundukları iddialarının bilirkişi raporuyla doğrulandığını aktardı.

20.02.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilirkişi o öğretmenleri haklı buldu

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Eğitim- Sen Karşıyaka 2 No'lu Şube'de basın açıklaması yapan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ile Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, Çiğli İlçesi'nde, '81 ile 81 kitap' projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine dağıtılan kitaplardan 47'si ile ilgili daha önce bulundukları iddialarının bilirkişi raporuyla doğrulandığını aktardı. Kitaplardan örnekler veren CHP'li Yüksel, "Bilirkişi raporu aynen bizim iddia ettiğimiz gibi bir karara varıyor. Raporda, 'Bu kitaplardan 47'sinin çocukları olumsuz etkileyebilecek, pedagojik, bilimsel ve laik eğitim anlayışına uygun olmadığı, cinsiyetçi, ötekileştirici, şiddeti normalleştirici içeriklere sahip olduğu ve çocuğu her türlü istismara karşı koruyucu nitelikte olmadıkları, belirtilmiş ve sakıncalı yönlerinden dolayı, belirtilen kitapların projeden arındırılması, ayrıca hakkınızda disiplin yönünden her hangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı yönünden teklif getirilmiştir' diyor. Bunu öğretmenlerimize gönderiyorlar" dedi.

Eğitim- Sen Karşıyaka 2 No'lu Şube'de düzenlenen basın toplantısına, sendikanın 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, sendika yetkilileri ve CHP'liler katıldı. Çiğli İlçesi'nde, '81 ile 81 kitap' projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine dağıtılan kitaplardan 47'sinin 'Çocukları olumsuz etkileyebilecek, pedagojik, bilimsel ve laik eğitim anlayışına uygun olmadığı, cinsiyetçi, ötekileştirici, şiddeti normalleştirici içeriklere sahip olduğu ve çocuğu her türlü istismara karşı koruyucu nitelikte olmadıkları' yönünde bir iddia öne sürdüklerini dile getiren Kılıç, bu nedenle söz konusu kitapları sınıftaki öğrencilere okutmayan sendikası üyesi 10 öğretmen hakkında soruşturma açıldığını ve soruşturma sonucunda öğretmenlerin bilirkişi raporuyla haklı bulunduğunu kaydetti. Kılıç, "Kitaplar ırkçı, cinsiyetçi, kadın düşmanı ve şiddet özendirici içerik taşıyor. Özgecanlar bu eğitim anlayışının kurbanıdır. 47 kitabı çıkartıp yerine yenilerini koyunca sorumlulukları bitecek mi? Çiğli Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü suç üstünde yakalanmıştır" dedi.

KİTAPLARDAN ÖRNEKLER VERDİ

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya bir soru önergesi verdiğini ancak yanıtlanmadığını aktaran CHP'li Yüksel konuşmasında, kitaplarda geçen bazı cümlelere yer verdi. Yüksel, "Bugün önemli bir sonuç aldık. Bilirkişi raporuna dayanarak, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma geçiren arkadaşlarımızın soruşturmalarını durdurmuştur. Aslında soruşturma geçirmesi gerekenler öğretmenler değil, bu yayınları zorla öğrencilere okutmaya çalışan ve öğretmenlere baskı yapan Çiğli Kaymakamlığı'nın, İzmir Valisi'nin olması gerekir. Özgecan ve 5 bin 500 kadınımızın katlinin cinsel tacize uğramasının iklimini yaratan bir olayı konuşuyoruz. Özgecanları yok eden bu gübreli topraktır. Bakın bu kitaplarda neler var, bu gübreli toprağı nasıl yaratıyorlar. 'Al yazmayı gül eylemek' kitabında 'En büyük maske nedir sence' diye soruyor, 'Laik Türk İslam Medeniyeti'nin karşı karşıya kaldığı tehlikelerin en önemlisi laikliktir' diye cevaplandırıyor bir başkası. Birinde diyor ki, 'Devlet ilahi irade üzerine kuruludur. Allah yolunda savaşmak demek ancak Allah'ın koyduğu kurallar çerçevesinde, savaş kararı alınabilir. Bu ölçüler içinde bir suçluyu öldürmek mümkün olabilir' diyor, öldürmeyi öneriyor. Bir başkasında, kölenin İslam hukukuna göre maldan sayıldığını, mal sahibinin de bunu istediği gibi kullanabileceğini söylüyor. Padişahın, hür ya da köle aynı anda 4 kadınla nikah kıyabileceklerini, üzerine istedikleri kadar da cariye alabileceklerini belirtiyor. Bunların hepsini kitaptan söylüyorum. 'Müslümanlar kardeştir' kitabında bakın şiddeti nasıl övüyor, 'Beyaz atlara binen melekler, İslam düşmanlarını birer birer öldürdü. İnkarcıların kalplerine korku salacağım. Vurun boyunlarına, doğrayın parmaklarını' diyor. Bugün IŞİD saldırılarında kafa kesme görüntüleri bu kitaplarla yetişen çocukların vardığı noktadır" diye konuştu.

"RAPOR ÖĞRETMENLERİ HAKLI ÇIKARTTI"

Bilirkişi raporundaki sonuç bölümünü de açıklayan CHP'li Yüksel, "Bilirkişi raporu aynen bizim iddia ettiğimiz gibi bir karara varıyor. Raporda, 'Bu kitaplardan 47'sinin çocukları olumsuz etkileyebilecek, pedagojik, bilimsel ve laik eğitim anlayışına uygun olmadığı, cinsiyetçi, ötekileştirici, şiddeti normalleştirici içeriklere sahip olduğu ve çocuğu her türlü istismara karşı koruyucu nitelikte olmadıkları, belirtilmiş ve sakıncalı yönlerinden dolayı, belirtilen kitapların projeden arındırılması, ayrıca hakkınızda disiplin yönünden her hangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı yönünden teklif getirilmiştir' diyor. Bunu öğretmenlerimize gönderiyorlar. Bu kafa aynı kafa, bilim kurulu bir karar veriyor, ancak Kaymakam yerinde otuyor ve bir soruşturma geçirmiyor. Bu kitapları geri toplayacaklarını sanmıyorum, ancak bir çağrıda bulunmak istiyorum, derhal bu kitaplar toplatılmalı. Hatta kaynağında yok edilmelidir. Bunlar aslında kitap değildir, katliam iklimini yeşerten yayınlardır" dedi.

"DİYANET'E 40 MİLYON"

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bir bilgiye de değinen Yüksel, "Bugün, Diyanetle ilgili Bakanlar Kurulu kararı yayınlandı. Buna göre, Diyanet'in döner sermayesine 40 milyon TL aktarılıyor, dini yayınlar için. Diyanet'in de dini yayınlarının bundan çok farklı olduğunu düşünmüyoruz. Yine Cumhuriyet, laiklik karşıtı, kadını yok sayan yayınların, ülkeye sunulması için 40 milyon TL'yi Diyanet'e Bakanlar Kurulu aktarma kararı alıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Bilirkişi O Öğretmenleri Haklı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement