Son dakika Enerji haberleri, Enerji son dakika, son dakika Enerji

Son Dakika Enerji Haberleri

Enerji kategorisi, enerji sektöründeki gelişmeleri, enerji politikalarını ve sürdürülebilir enerji konularını içerir. Yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, enerji politikaları gibi konulara odaklanarak, okuyuculara enerji sektöründeki yenilikleri aktarır.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Alüminyum, çelik, çimento ve gübre sektörlerinde emisyon azaltımı hedefleniyor
    13:41 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Alüminyum, çelik, çimento ve gübre sektörlerinde emisyon azaltımı hedefleniyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda alüminyum, çelik, çimento ve gübre sektörlerinde emisyon azaltımı hedeflediklerini belirtti. Bakan Kacır, bu hedeflere uygun üretim teknolojileri ve politikalarını değerlendirdiklerini söyledi.

  • Aydınlı Üreticiler Akbelen'i Örnek Göstererek Arazilerine İlişkin 'kamulaştırma Kararının' İptal Edilmesini İstedi
    13:03 Aydınlı Üreticiler Akbelen'i Örnek Göstererek Arazilerine İlişkin "kamulaştırma Kararının" İptal Edilmesini İstedi

    Aydın'ın Karacasu ilçesinde kurulması planlanan Hacıhıdırlar Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesine köylüler tepki gösterdi. Bölgede bulunan santrallerden olumsuz etkilendiğini belirten köylülerden Ümit Söğüt, "Buradan yaylaya çobanın evine çıktığında çobanın senin önüne koyduğu yumurta, yoğurt, tereyağı, kaymak... Her şeyin de organiğini istiyoruz. Buralar talan olduğunda nereden bulacaklar organik yumurtayı ve tereyağını. Ondan sonra süt tozuyla yaşamaya devam edecekler" dedi. Bölgede iklim değişiklikleri yaşandığına dikkati çeken Yenice Muhtarı Cavit Paksoy ise, "Bu bölgede RES kaynaklı iklim değişiklikleri var. Daha kötü günler gelecek. Hayvancılık yapanların alanları daralacak. Ondan sonra etin 500-600 lira olduğundan şikayet etmenin bir anlamı yok. Bir yandan ormanlara zarar verip bir yandan elektrik üretmek zıt şeyler" ifadelerini kullandı.

  • Ulukışla'ya doğal gaz hattı döşeme çalışmaları başladı
    12:36 Ulukışla'ya doğal gaz hattı döşeme çalışmaları başladı

    AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Ulukışla ilçesine doğal gaz hattı döşeme çalışmalarının başladığını duyurdu. Uzkurt, Ulukışla halkının konforlu bir yaşam sürmesi için ilçeye doğal gaz getirilmesi için gerekli görüşmelerin yapıldığını belirtti. Ayrıca, Ulukışla'nın ekonomi ve istihdamına katkı sağlayacak sanayi bölgesi çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.

  • Başkan Böcek Alanya'da ziyaretlerde bulundu
    11:47 Başkan Böcek Alanya'da ziyaretlerde bulundu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Böcek, Alanya'ya Sera Atıkları Geri Kazanımı ve Enerji Üretim Tesisi kuracaklarını ve avokado boylama tesisleri kurarak üreticinin işini kolaylaştıracaklarını açıkladı.

  • Başkan Böcek Alanya'da binlerce kişiyle iftar yaptı
    11:44 Başkan Böcek Alanya'da binlerce kişiyle iftar yaptı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Muhittin Böcek, Alanya'da binlerce vatandaşla iftar yaptı. Başkan Böcek, Alanya'da sera atıklarını enerjiye dönüştürecek ve avokado boylama tesisleri kuracaklarını açıkladı.

  • SOCAR Türkiye, enerji alanında stratejik yatırımlara devam ediyor
    11:39 SOCAR Türkiye, enerji alanında stratejik yatırımlara devam ediyor

    Türkiye'deki faaliyetlerinin 2023'te 15. yılını tamamlayan SOCAR Türkiye, Azerbaycan ile Türkiye'nin ortak stratejik hedefleri doğrultusunda enerji alanında stratejik yatırımlara devam ediyor.

  • CHP Parti Meclis Üyesi Bozoğlu 'Akbelen'deki Kamulaştırma Kararı ve Ardından Vazgeçilmesi Akbelenlilerin Yıllardır Verdiği Mücadelenin Sonucu'
    10:46 CHP Parti Meclis Üyesi Bozoğlu "Akbelen'deki Kamulaştırma Kararı ve Ardından Vazgeçilmesi Akbelenlilerin Yıllardır Verdiği Mücadelenin Sonucu"

    Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı’nı korumak için 5 yıldır mücadele eden İkizköylüler ve yaşam savunucularının ağaçların kesilmesine ve her gün gerçekleştirilen dinamit patlatmalarına karşı düzenlediği “Akbelen’de Büyük Buluşma”ya katılan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Baran Bozoğlu, “Akbelen'deki bu kamulaştırma kararı ve ardından vazgeçilmesi Akbelenlilerin yıllardır verdiği mücadelenin sonucu” dedi.

  • Tarım ve Orman Bakanlığı Aydın'a 61 Milyar TL değerinde 210 tesis inşa etti
    10:25 Tarım ve Orman Bakanlığı Aydın'a 61 Milyar TL değerinde 210 tesis inşa etti

    Tarım ve Orman Bakanlığı, Aydın'da son 21 yılda 210 tesis inşa ederek 61 milyar TL değerinde yatırım gerçekleştirdi. Bu tesisler arasında sulama tesisleri, barajlar, göletler ve taşkın koruma tesisleri bulunuyor. Ayrıca, Aydın'ın su kaynaklarının değerlendirilmesi için yeni barajlar inşa ediliyor ve içme suyu tesisleri tamamlanıyor. Bu projelerle tarımsal üretim potansiyeli artırılırken, taşkın riski azaltılıyor ve enerji üretimi sağlanıyor.

  • Afyonkarahisar'da YG-AG Elektrik Şebekesi İhalesi Yapılacak
    09:09 Afyonkarahisar'da YG-AG Elektrik Şebekesi İhalesi Yapılacak

    Afyonkarahisar Dazkırı Dokuma ve Konfeksiyon Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, YG-AG elektrik şebekesi yapım işi için ihale düzenleyeceğini duyurdu. İhale, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan kredi desteğiyle gerçekleştirilecek ve sadece yerli istekliler katılabilecek. İhale, 2 Nisan Salı günü Ankara'da yapılacak.

  • NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı Aliyev ile Görüştü
    17 Mar NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı Aliyev ile Görüştü

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan'a yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında Aliyev ve Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi. Aliyev, NATO ile olan ilişkilerinin 30 yılı aşkın süredir devam ettiğini ve Azerbaycan'ın barış gücünün Kosova ve Afganistan'da görev yaptığını belirtti. Ayrıca, Aliyev Ermenistan ile devam eden barış müzakerelerine değinerek, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasıyla uzun zamandır beklenen barışın sağlanacağını ifade etti. Stoltenberg ise Azerbaycan'ın NATO üyeleriyle yakın ilişkiler geliştirmesinden memnuniyet duyduğunu ve Azerbaycan'ın Ukrayna'ya yaptığı yardımları takdirle karşıladığını belirtti. Stoltenberg ayrıca iklim değişikliği ile mücadele konusunda Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek COP29'un önemine vurgu yaptı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Eser ve hizmet siyaseti konusunda hamdolsun ülkede elimize su dökecek kimseyi tanımıyoruz'
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eser ve hizmet siyaseti konusunda hamdolsun ülkede elimize su dökecek kimseyi tanımıyoruz"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya mitinginde yaptığı konuşmada, Konya'ya 21 yılda 372 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yapıldığını belirterek, eser ve hizmet siyasetinin ülkede başarıyla sürdürüldüğünü ifade etti. Erdoğan, Konya'da gerçekleştirilen yatırımların detaylarını da paylaştı ve Konya'daki raylı sistem hattının uzunluğunun 5 yıl içinde 105 kilometreye çıkarılacağını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eser ve hizmet siyasetiyle Konya'yı yatırımlarla buluşturduk
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eser ve hizmet siyasetiyle Konya'yı yatırımlarla buluşturduk

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya mitinginde yaptığı konuşmada, 30 yıl önce başlattıkları eser ve hizmet siyasetini hükümette de sürdürerek Konya'yı eşi benzeri görülmemiş yatırımlarla buluşturduklarını söyledi. Erdoğan, Konya'da gerçekleştirilen kamu yatırımları, sağlık tesisleri, ulaşım projeleri ve tarımsal destekler hakkında bilgi verdi ve raylı sistem hattının uzunluğunu 5 senede 105 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Türkiye, Derin Deniz Sondaj ve Sismik Gemileriyle İlk 10 Ülke Arasında
    17 Mar Türkiye, Derin Deniz Sondaj ve Sismik Gemileriyle İlk 10 Ülke Arasında

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş derin deniz sondaj ve sismik gemilerine sahip filosuyla ilk 10 ülke arasında olduğunu belirtti. Bayraktar, Türkiye'nin enerjideki dışa bağımlılığını azaltmak için kendi petrol ve doğal gazını arayıp bulacaklarını ve 2024 yılını keşif yılı olarak ilan edeceklerini söyledi. Ayrıca, yenilenebilir enerji alanındaki potansiyeli kullanarak enerjideki dışa bağımlılık sorununu ortadan kaldıracaklarını ifade etti. Bakan Bayraktar, petrolde dışa bağımlılığı düşürmek için terör nedeniyle uzak kalınan bölgelerde arama yaptıklarını ve Türkiye'nin petrol üretimini artırdığını belirtti. Ayrıca, nükleer enerji ve madencilik politikalarıyla Türkiye'nin ekonomik olarak ileriye gideceğini ve dışa bağımlılığı bitirerek jeopolitik olarak daha güçlü bir ülke haline geleceğini vurguladı.

    1
  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan: Mersin'in sorunlarını çözeceğiz
    17 Mar Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan: Mersin'in sorunlarını çözeceğiz

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Mersin'in sorunlarını çözmek için çalışacaklarını ve bahanelere sığınmayacaklarını belirtti. Ulaşım sorunu, alt yapı düzenlemeleri ve raylı sistem gibi konuları da ele alan Soydan, liyakatli belediyecilik anlayışının başladığını vurguladı. Ayrıca, güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştıracaklarını ve Mersin'e yatırım çekmek için devlet kurumlarıyla diyalog kuracaklarını ifade etti.

  • Çamardı'da Doğal Gaz Hattı Döşeme Çalışmaları Başladı
    17 Mar Çamardı'da Doğal Gaz Hattı Döşeme Çalışmaları Başladı

    AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Niğde'nin Çamardı ilçesinde doğal gaz hattı döşeme çalışmalarının başladığını duyurdu. Uzkurt, ilçenin modern ve konforlu bir yaşam standardına kavuşması için önemli adımlar attıklarını belirtti. Çamardı halkının en kısa zamanda doğal gaz kullanmaya başlayacağını ifade eden Uzkurt, sobaların artık atılacağını ve hemşehrilerinin hayat konforunun artırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, yeni dönem için 4 önemli proje hakkında bilgi verdi
    17 Mar Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, yeni dönem için 4 önemli proje hakkında bilgi verdi

    Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, DRT Denizli'de yaptığı bir programda yeni dönem için Babadağ'a kazandırmak istedikleri 4 önemli proje hakkında bilgiler verdi. Atlı, turizm, tarım, hayvancılık ve tekstil sektörlerine odaklanacaklarını belirtti ve Babadağ'ı turizmde ön plana çıkarmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Ayrıca, 'Dokuma Kart' projesiyle dokumacılara kolaylık sağlayacak bir kart uygulaması başlatacaklarını da açıkladı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Türkiye enerjide ve madende net ihracatçı bir ülke olmak istiyor
    16 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Türkiye enerjide ve madende net ihracatçı bir ülke olmak istiyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerjide ve madende net ihracatçı bir ülke olmayı hedeflediğini belirtti. Bayraktar, Bakırçay Havzası'nın enerji ve maden potansiyeline dikkat çekerek, Türkiye'nin kendi doğal kaynaklarını kullanarak enerjide bağımsız hale gelmeyi amaçladığını söyledi. Ayrıca, yer altı zenginliklerinin ekonomiye kazandırılmasıyla Türkiye'nin daha güçlü bir konuma geleceğini ifade etti.

  • Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze'yi Kabul Etti
    16 Mar Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze'yi Kabul Etti

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, resmi temaslar için Bakü'ye gelen Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze'yi kabul etti. Aliyev ve Kobakhidze, ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Aliyev, görüşmeler sonrasında düzenlenen basın toplantısında Gürcistan ve Azerbaycan'ın birbirinin yanında olduğunu belirtti. İki lider, enerji ve ulaştırma alanlarında işbirliğini daha da ileriye taşıma konusunda anlaştı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bugün doya doya teneffüs ettiğimiz özgürlük ortamı birileri tarafından bizlere altın tepside sunulmadı'
    16 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugün doya doya teneffüs ettiğimiz özgürlük ortamı birileri tarafından bizlere altın tepside sunulmadı"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart yerel seçimleri öncesi il mitinglerine Erzurum ile devam etti.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini belirtti
    16 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini belirtti

    Bakan Bayraktar, Türkiye'yi enerjide bağımsız kılacak politika ve projeleri hayata geçirmeye gayret ettiklerini söyledi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve yerli ekipmanların üretilmesi hedefleniyor. Ayrıca, altın üretiminin artırılması ve kentsel dönüşümün önemi vurgulandı.

  • Başkan Böcek, Korkutelililer Derneği'nin İftar Buluşmasına Katıldı
    16 Mar Başkan Böcek, Korkutelililer Derneği'nin İftar Buluşmasına Katıldı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek, Korkutelililer Derneği'nin iftar buluşmasına katıldı. Başkan Böcek, doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmenin gurur ve onurunu yaşadığını söyledi.

  • AK Parti Milletvekili Sarıçam, Demirköy Belediyesini Ziyaret Etti
    16 Mar AK Parti Milletvekili Sarıçam, Demirköy Belediyesini Ziyaret Etti

    AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Demirköy Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Recep Gün'den devam eden ve tamamlanan yatırımlar hakkında bilgi aldı. Gün, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, insan odaklı hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

  • Erzurum'da 3 jeotermal kaynak arama ruhsat sahası için ihaleye çıkıldı
    16 Mar Erzurum'da 3 jeotermal kaynak arama ruhsat sahası için ihaleye çıkıldı

    Erzurum Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Erzurum'un Palandöken ilçesinde bulunan 3 jeotermal kaynak arama ruhsat sahalarının ihalesini açık teklif usulüyle gerçekleştirecek. İhale, 2 Nisan Salı günü saat 10.30'da Erzurum Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda yapılacak. Sahaların şartnameleri, Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğünden ücretsiz temin edilebilecek.

  • Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek
    16 Mar Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek ve daha çevreci, daha yeşil daha çok yenilenebilir enerjiyi kullanan bir ülke haline gelecek.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, Buharkent, Karacasu ve Bozdoğan'a doğalgaz getiriyor
    15 Mar Aydın Büyükşehir Belediyesi, Buharkent, Karacasu ve Bozdoğan'a doğalgaz getiriyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan teklifle; Buharkent, Karacasu ve Bozdoğan'a doğalgaz getirilmesinin önü açıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, doğalgaz yatırımının hızla başlayacağını belirtti.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'yi enerjide, savunma sanayinde, tarımda, gıdada bağımsız kılmak istiyor
    15 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'yi enerjide, savunma sanayinde, tarımda, gıdada bağımsız kılmak istiyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'yi enerjide, savunma sanayinde, tarımda, gıdada bağımsız kılabilmek, kendi ayakları üzerinde duran, kendi kendine yeten büyük, güçlü bir ülke yapmak istediklerini söyledi. Bayraktar, Türkiye'nin enerji ve maden alanında kendi doğal gazını üreten, kendi petrolünü bulan ve çıkaran bir ülke haline geleceğini belirtti. Ayrıca, doğal gazın 2002'de sadece 5 şehirde olduğunu hatırlatan Bayraktar, bugün ise 81 ilde doğal gazın kullanıldığını ifade etti.

  • Erdoğan: Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne aktarma yerine Hakkarili kardeşlerim için kullanacak isimler belirledik
    15 Mar Erdoğan: Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne aktarma yerine Hakkarili kardeşlerim için kullanacak isimler belirledik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, şehrin kaynaklarının terör örgütüne aktarılmayacağını, bunun yerine Hakkarili kardeşlerin yararına kullanılacak isimler belirlendiğini söyledi. Erdoğan, ayrıca partisinin Hakkari Belediye Başkan adayı İsmet Ölmez'i destekleyeceklerini ifade etti.

  • Elektrik denetiminde kullanılan droneların çeşitli görüntüleri
    15 Mar Elektrik denetiminde kullanılan droneların çeşitli görüntüleri

    Çin'in Xinjiang bölgesindeki Altay'da elektrik denetimi için kullanılan sabit kanatlı dronelar, elektrik şebekesinin güvenli ve istikrarlı bir şekilde çalışması için destek amaçlı kullanılıyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri, Altay'dan bildiriyor. (XHTV)

  • Abdülhamid Han Gemisi, yeni görevi öncesi Taşucu Limanı açıklarına demirledi
    15 Mar Abdülhamid Han Gemisi, yeni görevi öncesi Taşucu Limanı açıklarına demirledi

    Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılan 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, yeni görevi öncesi Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı açıklarına demirledi. Gemide yeni sefer öncesi hazırlıklar yapılıyor ve tamamlanmasının ardından gemi yeni görev yerine hareket edecek. Abdülhamid Han, mavi vatanda hidrokarbon arama çalışmalarına katılan filonun en güçlüsü olarak öne çıkıyor.

  • Abdülhamid Han Gemisi, Yeni Görevi Öncesi Taşucu Limanı'na Demirledi
    15 Mar Abdülhamid Han Gemisi, Yeni Görevi Öncesi Taşucu Limanı'na Demirledi

    Abdülhamid Han, Türkiye'nin denizlerde doğal gaz arama çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla kullanılan 7. nesil teknolojiye sahip bir sondaj gemisidir. Yeni görevi öncesi Mersin'in Taşucu Limanı açıklarına demirleyen gemide, bakım ve ikmal işlemleri yapılmaktadır. Abdülhamid Han, teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle Türkiye'nin hidrokarbon arama filosunun en güçlü gemisi olarak öne çıkmaktadır.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi Baklan'da doğal atık su arıtma tesisi inşa ediyor
    15 Mar Denizli Büyükşehir Belediyesi Baklan'da doğal atık su arıtma tesisi inşa ediyor

    Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Baklan ilçesinin Boğaziçi Mahallesi'nde doğal atık su arıtma tesisi inşasına başladı. Tesis, çevreci ve enerji tüketimi olmayan bir yapıya sahip olacak.

  • Çin, Kaiping Güney petrol sahasında büyük rezerv keşfetti
    15 Mar Çin, Kaiping Güney petrol sahasında büyük rezerv keşfetti

    Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketi, Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinden 300 kilometre uzaklıkta bulunan Kaiping Güney Petrol Sahası'nda 102 milyon ton petrol eşdeğer rezerv keşfetti. Saha, hafif ham petrol içeriyor ve en derin kuyusu 4.831 metre derinliğe ulaşıyor.

  • Rusya'da Leningrad NGS'nin 7. güç ünitesinin temeli atıldı
    15 Mar Rusya'da Leningrad NGS'nin 7. güç ünitesinin temeli atıldı

    Rusya'da bulunan Leningrad Nükleer Güç Santrali'ndeki VVER-1200 tipi reaktöre sahip 7. güç ünitesinin reaktör binasının temeline ilk beton döküldü. Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer enerjinin payını yüzde 25'e yükseltme hedefini gerçekleştirmek için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

  • Gürcistan Dışişleri Bakanı: Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan Güçlü İşbirliğine Sahip
    15 Mar Gürcistan Dışişleri Bakanı: Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan Güçlü İşbirliğine Sahip

    Gürcistan Dışişleri Bakanı İlia Darçiaşvili, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan'ın siyasi, ticaret, ekonomi, savunma, kültür, ulaştırma, enerji, modern teknolojiler, turizm ve diğer alanlarda güçlü işbirliğine sahip olduğunu belirtti. Darçiaşvili, üç ülkenin bölgesel işbirliğine olan bağlılığını ve üçlü formattaki ortaklığın önemini vurguladı. Ayrıca, Gürcistan'ın Güney Kafkasya'da barışı desteklediğini ve bölgede uzun vadeli barış ve istikrarın tesisi için Azerbaycan ve Ermenistan'ın anlaşarak barış anlaşması imzalamasını umduklarını ifade etti. Toplantıda ayrıca Orta Doğu'daki gelişmeler ve Gürcistan'ın AB ile entegrasyon süreci de ele alındı.

  • Kadirli'de Benzin ve Mazota Zam Tepkisi
    15 Mar Kadirli'de Benzin ve Mazota Zam Tepkisi

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan vatandaşlar, benzine 1 lira 53 kuruş ve mazota 1 lira 10 kuruş zam yapılmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, zamların işlerini etkilediğini ve giderlerinin arttığını belirtti.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl, doğalgaz çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirtti
    15 Mar Bilecik Valisi Şefik Aygöl, doğalgaz çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirtti

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Kayıboyu Mahallesinde devam eden doğalgaz çalışmalarını inceledi. Vali Aygöl, mahalle sakinlerinin teşekkürleriyle karşılandı. Vatandaşlar doğalgaza erişim sağladıkları için Vali Aygöl'e teşekkür etti. Vali Aygöl, doğalgaz çalışmalarının son ocağa ulaşana kadar devam edeceğini belirtti.

  • Siirt'te jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek
    15 Mar Siirt'te jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek

    Siirt İl Özel İdaresi, Kışlacık köyü sınırlarında bulunan 1 jeotermal kaynak arama ruhsat sahasının ihalesini açık teklif usulüyle gerçekleştirecek. Sahanın muhammen bedeli 736 bin 375 lira olarak belirlenirken, ihale Siirt İl Özel İdaresi İl Encümeni tarafından yapılacak.

  • Akaryakıta çifte zam! Gece yarısından itibaren pompaya yansıdı
    15 Mar Akaryakıta çifte zam! Gece yarısından itibaren pompaya yansıdı

    Döviz kurundaki değişimler ve brent petrol fiyatları Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Üst üste gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. 15 Mart 2024'ün ilk saatlerinden itibaren akaryakıtta çifte zam pompaya yansıdı.

    22
  • Diyarbakır'da Günlük 15 Bin Varile Yakın Petrol Üretiliyor
    14 Mar Diyarbakır'da Günlük 15 Bin Varile Yakın Petrol Üretiliyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaptığı konuşmada, günlük 15 bin varile yakın petrol üretildiğini ve yeni keşiflerle üretimin artırılacağını belirtti.

    1
  • Benzin ve Mazota Zam Haberleriyle Akaryakıt İstasyonlarında Yoğunluk
    14 Mar Benzin ve Mazota Zam Haberleriyle Akaryakıt İstasyonlarında Yoğunluk

    Bu gece benzin ve mazota zam geleceği haberlerinden sonra akaryakıt istasyonlarında akşam saatlerinde yoğunluk yaşandı. Zamsız fiyatlardan benzin ve mazot almak isteyenler, daha ucuz yakıt için kuyrukta beklemeyi tercih etti. Sektör kaynaklarına göre, bu gece yarısından itibaren litre fiyatında benzine 1 lira 53 kuruş, motorine 1 lira 10 kuruş zam gelecek. Yeni zamla birlikte benzinin litre fiyatının İstanbul'da 42,06 TL'ye, Ankara'da 42,79 TL'ye, İzmir'de 43,00 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Motorinin zamlı fiyatının ise İstanbul'da 41,82 TL'ye, Ankara'da 42,61 TL'ye, İzmir'de 42,82 TL'ye çıkacağı belirtiliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da Türkiye'nin en büyük petrol keşfini yaptıklarını açıkladı
    14 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da Türkiye'nin en büyük petrol keşfini yaptıklarını açıkladı

    Bakan Bayraktar, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını bitirmek için çalıştıklarını ve Gabar'da petrol üretimini artıracaklarını belirtti. Ayrıca, tarımsal sulama ve doğal gaz kullanımı konularında da çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

  • Türkiye, terörle anılan bölgelerde petrol üretimine başladı
    14 Mar Türkiye, terörle anılan bölgelerde petrol üretimine başladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin daha önce terörle anılan bölgelerinde petrol üretimine başladıklarını söyledi. Bayraktar, Türkiye'nin enerjideki bağımsızlığının bu bölgelerden geçtiğini belirterek, yeni keşifler ve petrol aramalarıyla Türkiye'yi enerjide bağımsız kılmayı hedeflediklerini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı mitinginde konuştu: 'Başka Ağrı yok, başka Türkiye yok'
    14 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı mitinginde konuştu: "Başka Ağrı yok, başka Türkiye yok"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi il mitinglerini bugün Ağrı ile sürdürdü.

  • AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Geminbeli Tüneli'ni yıl sonuna bitirmeyi hedeflediklerini söyledi
    14 Mar AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Geminbeli Tüneli'ni yıl sonuna bitirmeyi hedeflediklerini söyledi

    AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Suşehri-Sivas kara yolu güzergahındaki Geminbeli Tüneli'nin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefini açıkladı. Güler, Suşehri ilçesindeki açılışta, Sivas'ta yeni bir ekosistem inşa etmeyi ve ihtisas organize sanayi bölgeleri kurmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, Geminbeli Tüneli'nin inşaatının sorunsuz ilerlediğini ve yıl sonunda tamamlanacağını ifade etti.

  • Melikgazi Belediyesi, Çarşı Melikgazi'nin çatısına güneş enerjisi sistemi kuracak
    14 Mar Melikgazi Belediyesi, Çarşı Melikgazi'nin çatısına güneş enerjisi sistemi kuracak

    Melikgazi Belediyesi, Çarşı Melikgazi'nin çatısına güneş enerjisi sistemi (GES) kurarak enerji girdisini azaltmayı ve daha fazla katma değer üretmeyi hedefliyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veren belediye, gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirmek amacıyla bu projeyi hayata geçiriyor. Çatıya kurulacak olan GES, 188,1 kWp kurulu güce sahip olacak ve 342 adet 550 vat gücünde fotovoltaik güneş paneli kullanılacak.

  • AEDAŞ, İHA ve dronlardan destek alarak kesintisiz elektrik dağıtımı sağlıyor
    14 Mar AEDAŞ, İHA ve dronlardan destek alarak kesintisiz elektrik dağıtımı sağlıyor

    Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ), İnsansız Hava Aracı (İHA) ve dronları kullanarak arızaların önlenmesi ve tespitinde destek sağlıyor. Şirket, olumsuz hava koşullarında ve zorlu arazi şartlarında arızaları hızlı bir şekilde tespit etmek için 1 İHA ve 6 dron kullanıyor. Ayrıca, İHA ve dronlar ile rutin hat taramaları yaparak ileride oluşabilecek arızaları önceden tespit ediyor.

  • Muğla'da linyit madeni sahası kararı iptal edildi, İkizköylüler sevindi
    14 Mar Muğla'da linyit madeni sahası kararı iptal edildi, İkizköylüler sevindi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla alınan Muğla'da Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazilerinin linyit madeni sahasına açılmasına yönelik karar iptal edildi. İkizköylüler, maden sahasının bulunduğu alanda traktörden çektikleri görüntülerle sevinçlerini dile getirdi.

  • Arçelik, Antalya'da Yetkili Satıcılar ve Yetkili Servisler Bölgesel Toplantısı Gerçekleştirdi
    14 Mar Arçelik, Antalya'da Yetkili Satıcılar ve Yetkili Servisler Bölgesel Toplantısı Gerçekleştirdi

    Arçelik, Antalya'da gerçekleştirilen bölgesel toplantıda yetkili satıcılar ve servislerle bir araya geldi. Toplantıda sektörün durumu, hedefler ve yeni ürünler hakkında sunumlar yapıldı.

  • Zafer Partisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muharrem Demirbilek, Aydın'ın enerji potansiyelini vurguladı
    14 Mar Zafer Partisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muharrem Demirbilek, Aydın'ın enerji potansiyelini vurguladı

    Zafer Partisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muharrem Demirbilek, Aydın'ın enerji kaynaklarının değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, şehrin zenginliklerine rağmen fakir kalmasının sorumlusunun yöneticiler olduğunu söyledi.

  • Benzine ve Motorine Zam Geldi
    14 Mar Benzine ve Motorine Zam Geldi

    Bu geceyarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzine 1 lira 53 kuruş, motorine 1 lira 10 kuruş zam yapılacak. İstanbul'da benzinin litre fiyatı ortalama 43 liraya, motorinin ise 42 liraya yükselecek. Bu zam ile birlikte bir benzin deposunun dolum maliyeti ortalama 85 lira, motorin deposu ise 61 lira artacak.

  • Adana'da 10 sondaj kuyusuyla petrol aranacak
    14 Mar Adana'da 10 sondaj kuyusuyla petrol aranacak

    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Adana'nın Karaisalı ilçesinde 297 hektarlık bir alanda 10 adet petrol arama ve üretim kuyusu açılacak.

    4
  • Mersin Üniversitesi Hastane Otoparkında Güneş Enerjisi Üretecek
    14 Mar Mersin Üniversitesi Hastane Otoparkında Güneş Enerjisi Üretecek

    Mersin Üniversitesi, Dünya Bankası tarafından finanse edilen bir proje kapsamında hastane otoparkına güneş enerjisi santrali kuracak. Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, üniversitenin hastanesinin elektrik faturasında yüzde 40 tasarruf sağlanacağını belirtti. Proje aynı zamanda enerji verimliliği sağlamak için tıp fakültesi hastanesi ve mimarlık fakültesinin mekanik, ısıtma ve aydınlatma sistemlerinin yenilenmesini de içeriyor. Bu projeyle Mersin Üniversitesi, çevreci ve sürdürülebilir bir üniversite kampüsü olma yolunda önemli bir adım atmış olacak.

  • Benzin ve motorine zam gelmesi bekleniyor
    14 Mar Benzin ve motorine zam gelmesi bekleniyor

    Akaryakıta 15 Mart tarihi itibarıyla zam gelmesi bekleniyor. Buna göre benzinin litresi 1,53 TL, motorinin litresi ise 1,10 TL artacak.

    23
  • Erdoğan, Akbelen Ormanı çevresindeki kamulaştırma kararını iptal etti
    14 Mar Erdoğan, Akbelen Ormanı çevresindeki kamulaştırma kararını iptal etti

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı çevresindeki 190 parselin kamulaştırılması kararını yürürlükten kaldırdı. Karar, maden işletme ruhsatlı sahada maden üretimine devam edilebilmesi için verilmişti.

  • Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı'nda maden sahası kararı iptal edildi
    14 Mar Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı'nda maden sahası kararı iptal edildi

    Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazisinin linyit maden sahası olarak kullanılması için yapılan kamulaştırma kararı, Cumhurbaşkanı tarafından yürürlükten kaldırıldı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Rusya'da Petrol Rafinerilerine Dron Saldırısı: Yangın Çıktı, 8 Kişi Yaralandı
    13 Mar Rusya'da Petrol Rafinerilerine Dron Saldırısı: Yangın Çıktı, 8 Kişi Yaralandı

    Rusya'nın Rostov ve Ryazan kentlerindeki 2 petrol rafinerisi ve Ukrayna sınırındaki Belgorod'a dron saldırısı düzenlendi. Saldırılar sonucunda rafinerilerde yangın çıktı ve 8 kişi yaralandı. Saldırılar devam ederken, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, birçok dronun hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü belirtildi.

  • Bakan Işıkhan: Bayrak sevgisi ve memleket sevdasıyla hiçbir mücadele bizi yere getiremez
    13 Mar Bakan Işıkhan: Bayrak sevgisi ve memleket sevdasıyla hiçbir mücadele bizi yere getiremez

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Mardin'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bayrak sevgisi ve memleket sevdasıyla hiçbir mücadele sırtlarını yere getiremeyeceğini belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise Türkiye'nin enerjide bağımsız olması için çalıştıklarını ve Şırnak'ın kısa sürede bir petrol şehri haline geldiğini söyledi.

  • CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu: Amasra'yı yok etme planlarına izin vermeyeceğiz
    13 Mar CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu: Amasra'yı yok etme planlarına izin vermeyeceğiz

    CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Hattat Holding'in Amasra'da açmak istediği termik santrale karşı çıkarak, bölgenin doğasının ve halkının sağlığının korunması gerektiğini belirtti. Bankoğlu, şirketin geçmişteki facia olaylarına da dikkat çekerek, termik santralın iptal edilmesi için mücadele edeceklerini vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kato ve Faraşin Yaylası petrol arama alanları arasına girdi
    13 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kato ve Faraşin Yaylası petrol arama alanları arasına girdi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kato ve Faraşin Yaylası petrol arama alanları arasına girdi.

Advertisement