İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde yayımlanan bazı anketlerle kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını öne sürerek, “Dilin kemiği, manipülasyonun sonu yok. 2009 seçimlerinde ‘CHP ile AKP arasında 6 puan fark var’ dediler.

15.02.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde yayımlanan bazı anketlerle kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını öne sürerek, "Dilin kemiği, manipülasyonun sonu yok. 2009 seçimlerinde 'CHP ile AKP arasında 6 puan fark var' dediler. Sonuç 26 puan çıktı. Şimdi '4 puan fark var' diyorlar. En az iki kat fark çıkacak. İzmir'de CHP'nin oyu İzmirli hemşehrilerimizin desteğiyle yüzde 60'dan yukarı çıkacak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi'nin ortak hizmet projesi kapsamında yapımı tamamlanan Yeni Otogar törenle açıldı. Aynı törende daha önce yine Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçirilen Yeni Hal Tesisi'nin de 2. etabının temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilçede çifte bayram yaşatan törenin yapıldığı otogar tesisine Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'in kullandığı otobüsle gelirken, Ödemişliler tarafından büyük coşkuyla karşılandı. "İzmir Aziz'dir Aziz kalacak" sloganları ve yoğun sevgi gösterileri arasında tören alanına güçlükle ulaşabilen Başkan Kocaoğlu'na bölge halkı "İzmir sensiz olmaz" pankartlarıyla destek verdi.

"10 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, 10 yıl önce kendilerine bağlanan ilçelerde çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek şunları kaydetti: "Yerelde kalkınma cümlesiyle başlattığımız süreci sürdürmeye devam edeceğiz. 10 yıl önceki İzmir'e, Ödemiş'e, Bayındır'a, Selçuk'a baktığınızda ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız. Hafızalarınızı 10 yıl öncesine götürün. Küçük Menderes'teki değişimi ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan tarımda, kırsalda kalkınma hamlesini düşünün. Yapılan yolları, sosyal tesisleri düşünün. Torbalı'da yapılan kültür tesisi Türkiye'nin hiçbir ilçesinde yok. Çalışmalarımıza İzmirli hemşehrilerimizden aldığımız güçle birlikte devam edeceğiz."

Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın İzmir'e 7 bin 70 proje yaptıklarını ifade eden açıklamasını da yanıtlayan Kocaoğlu, "Biz sayıyoruz, 10 taneyi bulamıyoruz. 'İzmir'e 21 milyar yatırım yaptık' diyorlar, ama 5 milyar 300 milyon liralık yatırım yapmışlar devletin rakamları bunu gösteriyor" diye konuştu. Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 37'sini yatırıma harcadığını dile getirdi.

"KISITLI KAYNAKLARLA BÜYÜK İŞLER YAPIYORUZ"

Kocaoğlu, kısıtlı kaynaklarla büyük işler yaptıklarını ifade ederek şöyle devam etti: "'Sayısız projeyi nasıl yapıyorsun, kaynağı nereden buluyorsun' diye soruyorlar. Adam gibi ihale yapıp 70-80 kuruşa yaptırıyoruz karşı taraf 3 liraya yaptırıyor. Biz 3 iş yaparken karşı taraf 1 iş yaptırıyor. Ondan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kaynak bitmiyor. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin aldığından daha düşük faizle borçlandım. Ayağı yere basmayan uçuk projelerle kent yönetilmez."

"MANİPÜLASYONUN SONU YOK"

Kocaoğlu, son günlerde yayımlanan bazı anketlere de değinerek şunları kaydetti:

"Dilin kemiği yok. Manipülasyonun şaşırtmanın sonu da yok. 2009 seçimlerinde 'CHP ile AKP arasında 6 puan fark var' dediler. Sonuç 26 puan. Şimdi 'dört puan fark var' diyorlar. 4 puan fark yok. 2 kat fark var. İzmir'de CHP'nin oyu İzmirli hemşehrilerimizin desteğiyle yüzde 60'ı bulacak AKP'nin oyu yüzde 30'dan aşağı inecek. 30 Mart akşamı tabloyu gördüğünüz zaman herkes İzmir'e şapka çıkaracak. Bu anketlerle uğraşan şirketlerin de ne işlerle meşgul olduğunu hep birlikte göreceğiz. Ak koyun kara koyun ortaya çıkacak."

"HASTANEYİ BİZ YAPTIK"

Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde Yıldırım tarafından Gaziemir'de bir hastanenin açılışının gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Arsayı Gaziemir Belediyesi verdi, hafriyata gücü yetmedi ben yaptım. Salih İşgören de hastaneyi yaptı. Hükümet ne yaptı? Açılışı yaptı. Bu siyasete sığmaz, bakanlığa sığmaz. Böyle memleket idare edilmez. Bütün sistem manipülasyon üzerine kurulmaz" şeklinde konuştu.

Kocaoğlu, 10 yılda Küçük Menderes havzasına 361 milyon liralık yatırım yaptıklarını da belirterek, "Bayındır'ın problemlerini bitirdik. Ödemiş'te şu aşamada yaptıklarımız ciddi bir yer tutuyor. Buyursunlar merkezi hükümet ne yapmış, gelsin anlatsın. İzmir'e ne yaptın, nasıl baktın? İzmirliye ne dedin?" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KOCAOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve dünyada örnek bir şehir oluşturmak için çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gücünü hissetmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Henüz Büyükşehir Belediye Yasası uygulanmaya başlanmadan Büyükşehir Belediyesi'nin birçok projelerine destek verdiğini dile getiren Keskin, "Sayın Aziz Kocaoğlu'na tüm Küçük Menderes adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni projelerimizle birçok alanda Ödemiş'in şekillenmesinde öncülük sağladık. Doğru projeleri doğru zamanda gerçekleştirerek ilçemizin gelişmesine yardımcı olduk. Ödemiş'in enerjisi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin olanaklarıyla artıyor daha da artacaktır" dedi.

MODERN OTOGARA NOSTALJİK PROJE

Konuşmaların ardından Başkan Aziz Kocaoğlu ve davetliler otogar açılışı ile birlikte yeni hal tesisinin 2. etabının temel atma törenini gerçekleştirdi. Ödemiş'in şehir içindeki trafik yükünü azaltması hedeflenen Yeni Otogar 9 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Yeni Otogar, 1948 yılında projesi hazırlanan ve 1954 yılında hizmete giren Ulus Meydanı'ndaki otogardan esinlenilerek hazırlandı. Yeni otogarın kapısı 1948 yılında hazırlanan projeye göre inşa edildi. Ödemiş'in şehir içindeki trafik yükünü azaltması için 9 bin metrekare alan üzerine kurulan Yeni Otogar projesi için Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon 473 bin TL maddi destek verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement