İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması

"Bugün dünyada kalkınma hızında kentimizin ikinci olmasında çevre yatırımlarının payı çok büyük"

24.01.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin kalkınma hızında dünya ikincisi olarak belirlenmesinde çevre yatırımlarının büyük payı olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün, Bayındır'a bağlı Yakapınar, Alankıyı, Kızılcaova, Yeşilova, Karahalilli, Furunlu ve Çırpı mahalleleri ile Selçuk'ta Zeytinköy ve Barutçu mahallelerinin içme suyu iletim ve şebeke hatlarını yenilemesi nedeniyle temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaklaşık 7,5 milyon lira maliyetli yatırım sayesinde bölge halkının daha sağlıklı, kaliteli ve uzun ömürlü borularla taşınan içme suyuna kavuşacağını kaydetti.

Brookings Enstitüsü'nün 2014 yılı için yaptığı araştırmada İzmir'in dünyadaki 300 kent arasında en hızlı gelişen 2. kent olarak belirlendiğine dikkati çeken Aziz Kocaoğlu, bu başarının kentte sağlanan dayanışma ve güven ortamının eseri olduğunu ifade etti.

İzmir'in geçmiş yıllarda yaratılan negatif enerji sonucu girdiği durağanlıktan kurtulduğunu ifade eden Kocaoğlu,"İzmir, büyümek kalkınmak zorunda. Biz de bunun için kentin tüm dinamikleriyle çalışıyoruz" dedi.

Kocaoğlu, özellikle tarım sektörünün kalkınması adına 11 yıldır yasaların izin verdiği her türlü kaynağı ayırarak kırsalı desteklemek için seferber olduklarını söyledi.

İzmir'in çevre yatırımları konusunda da önemli mesafeler aldığını dile getiren Aziz Kocaoğlu, "Bugün dünyada kalkınma hızında kentimizin ikinci olmasında bu çevre yatırımlarının payı çok büyük" diye konuştu.

Yeni bağlanan 9 ilçedeki tüm arıtmaları ve kanalizasyon şebekelerini tamamlayacaklarını ifade eden Kocaoğlu küçük köylerde ise arıtma problemini kökten çözecek yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını anlattı.

9 yerleşim birimi suya kavuşacak

Temeli atılan 170 km uzunluğundaki içmesuyu şebeke ve iletim hatlarının tamamlanmasıyla birlikte, Bayındır ilçesi Yakapınar, Alankıyı, Kızılcaova, Yeşilova (Çıplakköy), Karahalilli, Furunlu ve Çırpı mahalleleri ile Selçuk ilçesi Zeytinköy ve Barutçu mahalleleri daha sağlıklı, kalite standardı yüksek ve uzun ömürlü borularla içme suyuna kavuşacak.

Yatırım kapsamında ayrıca Alankıyı köyünde 1 adet 100 metreküplük yeni içme suyu deposu, 1 terfi merkezi, 1 yeni kuyu, 17  tahliye odası ve 11 sayaç odası imalatı yapılacak ve 1 yeni pompa devreye alınacak. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement