İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürpark'ı gençlerin, çocukların, kültür sanatın ve sporun merkezi yapmak istediklerini bildirdi.

27.03.2015 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürpark'ı gençlerin, çocukların, kültür sanatın ve sporun merkezi yapmak istediklerini bildirdi.

Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısının açılışında, Fuar İzmir'in açılışına katılan kurul üyelerine teşekkür etti.

İzmir'de sanayi, ticaret, hizmet sektörü, tarım ve hizmet sektörünün turizmini geliştireceğini belirttiği Türkiye'nin en nitelikli ve büyük fuar alanını hizmete aldıklarını dile getiren Kocaoğlu, şunları söyledi:

"8 Nisan'da Boat Show Tekne ve Denizcilik Fuarı'nı açacağız. Yoğun çalışma temposuna girdik. Böyle büyük bir kompleksi verimli çalıştırarak kente maksimum fayda sağlamak zorunda olduğumuz biliyoruz. Bu konuda tüm İzmirli hemşehrilerimiz ve sektör temsilcilerinden de destek bekliyoruz."

Kocaoğlu, Fuar İzmir'in hizmete girmesiyle Kültürpark ile ilgili Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin başkanlığında çalıştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Zaten biliyorsunuz, 90'lı yıllarda mimar Şükrü Kocagöz tarafından yapılmış bir yarışma projesi var. Onunla da görüşüyoruz. Hazırlık Kurulunun önerileri doğrultusunda Şükrü Kocagöz ile anlaştık. Birçok proje üzerinde çalışıyoruz. Son şeklini verdiğimiz zaman, odalarımız, üniversitelerimiz ve İEKKK ile tartışacağız. Kültürpark'ı gençlerin, çocukların, kültür sanatın ve sporun merkezi yapmak istiyoruz. Kültürpark'ın, tekrar İzmirlilerin buluşma noktası olabileceği konusunda hedefimiz var."

Toplantıda, Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya "Doğal Yaşam Parkı'nın Turizm Değerinin Artırılması", Tarım Grubu temsilcilerinden Sümer Tömek Bayındır da "İzmir Sofrası" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement