İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Fazla'nın Vefatı - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Fazla'nın Vefatı

İzmir'de dün yaşamını yitiren Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla (54) son yolculuğuna uğurlandı.

25.04.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de dün yaşamını yitiren Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla (54) son yolculuğuna uğurlandı.

Buca ilçesinde yalnız yaşadığı evde dün ölü bulunan Fazla için Karabağlar ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri önünde tören düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törendeki konuşmasında, uzun süre birlikte çalıştıkları Fazla'yı erken yaştaki kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Fazla ile bir anısını aktaran Kocaoğlu, "Eğer bugün İzmir'de bana 'dürüst başkan' imajını yakıştırdılarsa bunun düşüncesi de mimarisi de Azad Fazla'ya aittir. Bir gün evden çıkıp yürürken, yolda altında 'dürüst başkan' yazan resmimi gördüm. Tüm İzmir bunlarla donatılmıştı. Kim yaptı diye araştırırken, bunu yapanın Azad kardeşim olduğunu öğrendim. Bizde böyle bir emeği var" diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da Fazla'yı "İzmir sevdalısı" olarak tanımlayarak, Fazla'nın aldığı görevi her zaman başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

85 yaşındaki babası gözyaşı döktü

Azad Fazla için İşçievleri Laleli Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde 85 yaşındaki babası Cemil Fazla gözyaşı döktü.

Törene, baba Fazla'nın yanı sıra Azad Fazla'nın çocukları Furkan ve Elvan Fazla, kardeşleri Lokman, Mehmet ve Yönetim Fazla, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan, Hüseyin Kocabıyık, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yüksel Çakmur ile belediye meclis üyeleri, çeşitli sendikaların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Fazla'nın cenazesi öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Azad Fazla dediğinizde sağcısının solcusunun bir anısı vardır"

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, cenaze töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Azad Fazla'nın her türden siyasi düşünceye sahip insanları cami avlusunda topladığını, bunun da kendisinin sevilen kişiliğini gösterdiğini vurguladı.

Kalkan, "Konuştuğu her konuyu bilgiye ve belgeye dayandıran bir arkadaşımızdı. Biz kendisiyle iftihar ediyoruz. Azad Fazla dediğinizde sağcısının solcusunun bir anısı vardır. İzmir siyaseti için bir kayıp, acımız büyük. İzmir'in siyasi tarihinde sendikacılık, sivil toplum ve siyasi anlamda iz bırakmış bir arkadaşımızdı. Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise Fazla'nın mücadeleyle geçmiş bir hayatının olduğunu, 2012 'de partilerine katıldığını söyledi.

Dağ, "Bize düşen onun bu mücadeleci hayatını yaşamaya, yaşatmaya devam etmek. Birlikte siyaset yapma imkanı bulduk. İnsanların sevgisini muhabbetini kazanan bir arkadaşımızdı. Ölümü beklemediğimiz bir zamanda çok ani oldu. Partimize de bundan sonraki süreçte çok daha büyük hizmetler verebileceğini düşünüyorduk. Allah rahmet eylesin, toprağı bol, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Yalnız yaşadığı evinde dün yakınlarınca ölü bulunan Fazla'nın kalp krizi geçirdiği belirlenmişti. DİSK Ege Bölge Başkanlığı ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Fazla, 2012'de CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Fazla'nın Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement