İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiası Davası - Son Dakika
Yerel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiası Davası

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarına ilişkin tamamı tutuksuz 129 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

30.06.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarına ilişkin tamamı tutuksuz 129 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23. celsesi görülen duruşmaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmayı Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de izledi.

Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, Anayasa Mahkemesi'ne yazılan müzekkereyle ilgili kararın henüz gelmediğini bildirdi.

Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir,Anayasa Mahkemesi'nin kararının beklenmesi talebinde bulundu. Mahkeme başkanı, talebi yerinde bularak duruşmayı erteledi.

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, davanın İzmir, ülke ve dünya kamuoyunda beraatla sonuçlanan asılsız ve mesnetsiz bir dava olduğunu söyledi.

Davanın sonuçlanması için prosedürlerin izlendiğini vurgulayan Kocaoğlu, "Bir an evvel beraat etmemizi ve mahkeme koridorlarına gelmemeyi diliyoruz. İnşallah önümüzdeki celselerde bu gerçekleşir. Anayasa Mahkemesi bir an önce karar verir. Bu 'oldu bitti'den bir an önce kurtulup biz de beraat ederek arkadaşlarımızla ve İzmirle birlikte bu yıpranmışlığımızı hep beraber manevi olarak telafi edilmesini istiyoruz" dedi.

Kocaoğlu, basın mensuplarının "davanın uzadığını düşünüyor musunuz" sorusuna, "Bir an evvel biterse biz de arkadaşlarımızla rahatlayacağız. İzmir de rahatlayacak. Bu davanın içinin boş olduğu hem İzmir kamuoyunda hem de dünya kamuoyunda ispatlandı. Bu ispatlanan ve içi boş olan davanın sürekli gündemde tutulması, ortalama 2-3 ayda bir buraya gelmemiz hem bizim için hem İzmir için, ülkemizin dünyadaki prestiji için zararlı bir davadır" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement