İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiası Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiası Davası

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin, 129 sanığın tutuksuz yargılandığı dava, Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruya ilişkin incelemenin devam etmesi nedeniyle ertelendi.

19.04.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin, 129 sanığın tutuksuz yargılandığı dava, Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruya ilişkin incelemenin devam etmesi nedeniyle ertelendi. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26. celsesi yapılan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı duruşmada, bazı sanıklar ile avukatları ise hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, Anayasa Mahkemesine yazılan müzekkere kararıyla ilgili esastan incelemenin devam ettiğini bildirdi.

Taleplerinin sorulması üzerine söz alan sanık avukatı Ercan Demir, Anayasa Mahkemesinin 7 Nisan'da başvuruyu sonuçlandırdığını ancak kararın gerekçesi yazılmadığından açıklama yapılmadığını kaydetti. Avukat Mahmut Yılmaz da Anayasa Mahkemesinin kararını beklemeye gerek olmadığını savunarak, davaya kaldığı yerden devam edilmesini istedi. Davanın usulsüz delillere dayanılarak oluşturulduğunu, sanıkların beraat etmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Ayrıca bu dava asliye ceza mahkemesinde görülmesi gereken bir davadır. Mahkemeniz görevli değildir. Dava yanlışlıkla bu mahkemeye gelmiştir. Görev itirazımızı yineliyoruz." dedi. Sanık Faik Ahmet Akıncı ise bu davaya "yoldan geçerken" dahil edildiğini, İzmir Büyükşehir Belediyesiyle ilişiğinin bulunmadığını, yerini dahi bilmediğini ve ihalesine girmediğini ifade etti. Akıncı, "Fetullah Gülen'e hakaret ettiğim için bu davaya dahil edildim. Bu davaya girdiğimde sendikada eğitim uzmanıydım ve 10 bin lira maaş alıyordum. Dava nedeniyle işimi ve eşimi kaybettim. Bu davadan çıkarılmamı istiyorum, davayla hiçbir ilgim yoktur" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Çoban, Anayasa Mahkemesinin kararının beklenmesi gerektiğini belirterek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement