İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Çölyak Hastalarına Özel Ürünler - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Çölyak Hastalarına Özel Ürünler

İzmir Büyükşehir Belediyesi\'nden Çölyak Hastalarına Özel Ürünler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, diyete uygun olarak hazırlanan ve içerisinde özel ürünlerin bulunduğu gıda paketlerini, kentte yaşayan çölyak ve fenilketonüri hastalarının evlerine teslim ediyor.

24.09.2015 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, diyete uygun olarak hazırlanan ve içerisinde özel ürünlerin bulunduğu gıda paketlerini, kentte yaşayan çölyak ve fenilketonüri hastalarının evlerine teslim ediyor.

Ömür boyu diyet yapmak zorunda olan çölyak ve fenilketonüri (PKU) hastası çocuklara ve ailelerine destek amacıyla Kent Ekmek Fabrikası'nda uygun fiyatlı glutensiz ekmek üretimine geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da hastalıkla mücadeleye destek amacıyla bu hastalara özel gıda paketi dağıtımını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, bu yıl da hastalık diyetine uygun ürünlerle hazırlanan gıda paketlerini, 242 çölyak ile 82 fenilketonüri hastasının evlerine teslim ediyor. Çölyak hastaları için hazırlanan gıda paketinde çok amaçlı un, burgu makarna, tel şehriye, spagetti makarna, çikolata kaplı bisküvi, petibör klasik bisküvi, tuzlu kraker, grisini, vanilyalı ve fındıklı gofret bulunuyor. Fenilketonüri hastaları için hazırlanan paketlerde ise ekmek unu, burgu makarna, düdük makarna, tel şehriye, spagetti makarna, tuzlu çubuk kraker ve pandispanya kurabiye gibi ürünler yer alıyor.

72 KENTE İZMİR'DEN EKMEK GİDİYOR

Dar gelirli vatandaşlara destek olmak için kurduğu Kent Ekmek Fabrikası'nın üretim yelpazesine 2011 yılında glutensiz ekmeği dahil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle sadece İzmir'de değil başka şehirlerdeki çölyak ve fenilketonüri hastalarına da umut oldu. Yatırım ve üretim maliyetinin yüksek olması nedeniyle fırınların üretmek istemediği glutensiz ekmek için elini taşın altına koyan Büyükşehir Belediyesi'nin ürettiği ekmekler, 72 şehirde 924 farklı noktaya gönderiliyor. 1.5 TL'den satılan glutensiz ekmeklerin 'tost' ve 'hamburger' olmak üzere iki ayrı tipi bulunuyor. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Çölyak Hastalarına Özel Ürünler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement