İzmir Büyükşehir'den 6 Ayda 217 Madalya - Son Dakika
Spor

İzmir Büyükşehir'den 6 Ayda 217 Madalya

İzmir Büyükşehir\'den 6 Ayda 217 Madalya

İzmir Büyükşehir Belediyespor, yılın ilk 6 ayında tam 217 madalya kazandı.

29.06.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye spor, yılın ilk 6 ayında tam 217 madalya kazandı. Büyükşehir'in sporcuları, takım halinde de 4 şampiyonluk elde etti.

Ülkemizin sporcu sayısı ve branş bakımından en büyük spor kulüplerinden biri olan İzmir Büyükşehir Belediyespor, 2015 yılının ilk 6 ayında önemli başarılara imza attı. Uluslararası platformda 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Büyükşehir sporcuları, takım halinde ise 4 kez şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Yılın ilk 6 ayında 77'si altın, 63'ü gümüş, 77'si bronz olmak üzere toplam 217 madalya İzmir'e geldi.

OKÇULAR ZİRVEDE

İzmir Büyükşehir Belediyespor, uluslararası alandaki en önemli başarıyı okçulukta kazandı. Yasemin Ecem Anagöz, ABD'deki Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda gümüş madalya alan Bayan Milli Takımımız'ın kadrosunda yer alarak ikincilik kürsüsüne çıktı.

REKOR TEKVANDODA

Büyükşehir'in en başarılı olduğu branşlar arasında yer alan tekvandoda sporcular 15 altın, 7 gümüş ve 13 bronz madalya kazandılar. Kübra Kıyı, Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda birinci olurken, Nuri Özel, 3. Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı.

Polonya'daki U23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda aldığı bronz madalya alan Buse Tosun, bu branşın en başarılı sporcusu olurken, Bediha Gün, Derya Bayhan, Aslı Tuğcu, Süleyman Sayhan, Halil Şencan, Ahmet Bozkurt, Mahmut Kale, Tuncay Besler ve Burak Aykanat diğer altın madalyaları kazandılar.

ATLETİZMDEN 9 MADALYA

İzmir Büyükşehir Belediyespor judo takımı, 6 aylık süreçte 12 altın, 9 gümüş, 14 bronz madalyayla zirve yaptı. Romanya'daki Ümitler Balkan Şampiyonası'nda 44 kiloda tatamiye çıkan Çiçek Akyüz, altın madalyanın sahibi olurken, 40 kiloda ise Gizem Ercan, bronz madalyaya uzandı. Zonguldak'ta düzenlenen Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası'nda ise Hasan Yılmaz bir kez daha şampiyon oldu.

Büyükşehirli atletler, yılın ilk 6 aylık bölümünde katıldıkları ulusal şampiyonalarda 2 altın, 3 gümüş, 4 bronz madalya kazandı.

FERHAT'TAN ÜÇ ALTIN

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü buz patenciler, 6 ayda 9 altın, 3 gümüş, 7 bronz madalya ile son yıllardaki çıkışlarını sürdürdüler.

Son yıllarda büyük bir çıkış yapan İzmir Büyükşehir Belediyesporlu cimnastikçiler, başarılı bir dönem geçirip 4 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya kazandılar. Ferhat Arıcan, 3 altın madalyanın sahibi olurken Bekir Açıkbaş, Trambolin Federasyon Kupası'nda birincilik kürsüsüne çıktı. Diğer madalyalar, Buğra Alpşahin, Tuğçe Altınkaya, Miray Karanlık ile Cansın Tosuner arasında paylaşıldı.

AMPUTE FUTBOL TAKIMI SÜPER LİG'DE

Uluslararası Minikler Eskrim Şampiyonası'nda İdilsu Ağaoğlu gümüş madalya kazandı. Türkiye, KKTC, Azerbaycan, Gürcistan, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bulgaristan, Kanada ve Rusya'dan yaklaşık bin 500 sporcunun katıldığı şampiyonada minik erkekler florede A ve B takımları ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takımı, normal sezonu lider tamamladıktan sonra play-off maçlarında da fırtına gibi esti. Sezonu namağlup kapatan Büyükşehir, Süper Lig'e yükseldi. Masa Tenisi Erkek Takımı da lig üçüncüsü olarak Süper Lig biletini elde etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İzmir Büyükşehir'den 6 Ayda 217 Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement