İzmir CHP'de İki İlçede Yeni Yönetim - Son Dakika
Politika

İzmir CHP'de İki İlçede Yeni Yönetim

İzmir CHP\'de İki İlçede Yeni Yönetim

İzmir'in iki ilçesinde CHP'nin yeni yönetimleri belirlendi.

06.07.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in iki ilçesinde CHP'nin yeni yönetimleri belirlendi. Çiğli'de Selim Utku Gümrükçü, Ödemiş'te de Mehmet Birlik kazanan isimler oldu.

Çiğli'de Elit Düğün Salonu'nda gerçekleşen ve divan başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in yaptığı kongrede zafer, eski il yöneticisi Selim Utku Gümrükçü'nün oldu. Blok listeyle yapılan seçimde 354 delege oy kullanırken, Gümrükçü 180 oy aldı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın desteklediği Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz 159 oy alabildi. 15 oy ise geçersiz sayıldı.

Gümrükçü'nün listesinde şu isimler yer aldı: Fatma Akgül, Cengiz Arat, Hakan Ayaz, Doğan Beyazgül, Handan Bıçakçılar, Tüzün Çalt, Ali Gül, Hüseyin Güler, Sebahat İssi, Pınar Kaplan, Cem Karadağ, Ali Kolbaşı, Barbaros Kiriş, İbrahim Özdemir, Hasan Özcan ve Hasibe Şenkul.

"KAYBEDEN YOK KAZANAN ÇOK"

CHP Çiğli İlçe Başkanlığı'na seçilen Selim Utku Gümrükçü, yaptığı teşekkür konuşmasında, "Bugün burada kaybeden yok. Kazanan çok. Birlik ve mücadele kazandı. Cumhuriyet kazandı. CHP kazandı. Herkese teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre içinde güzel hizmetler yapacağız. Delege arkadaşlarımız umuyorum yürüyeceğimiz yolda bize omuz vermeye devam edecek. Bizim dostluğumuz pazara kadar değil mezara kadar" dedi.

ÖDEMİŞ 'BİRLİK' DEDİ

CHP'nin diğer kongresi Ödemiş'te gerçekleşti. Hikmet Güriş'in aday olmadığı ve Divan Başkanlığı'nı İl Başkan Yardımcısı Barış Erel'in yaptığı kongrede iki isim yarıştı. İlçe Başkanı Hikmet Güriş'in başkanlığındaki yönetim güvenoyu alamadı. Tüzük gereği kongreye geçilmesine karar verildi. Bu arada salonda bulunan Milletvekili Mehmet Ali Susam, güven oylamasına karşı çıktı. Yönetim kurulunun güvenoyu almaması durumunda rencide olacağını ifade eden Susam, doğrudan kongre yapılmasını talep etti. İl Yönetim Kurulu üyeleri Bedri Eren ve Levent Çılı ile birlikte ilçede olan İl Başkan Yardımcısı Erel, Susam'ın önerisini kabul etmedi. Yapılan değerlendirme sonrası divan güven oylaması işlemini yaptı. Yönetim güvenoyu alamayınca kongre başladı. İlçede Mehmet Birlik ve Halil Kır arasında yapılan seçimi Birlik kazandı. Birlik 216 oy alırken Kırlı ise 101 oy alabildi.

Mehmet Birlik'in başkanlığındaki yönetim kurulu Müşerref Baştürk, Sema Bilgi, Saadet Cezayerli, Nazan Dönmez, Zihni Duran, Mustafa Egen, Mustafa Gerçek, Ayşen Görgülü, Mehmet Kiremitçi, Hüseyin Kurt, Ali Özen, Beşir Saygın, Cumhur Şener, Mehmet Türk, Metin Uçar, Ali Yaparoğlu'ndan oluştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir CHP'de İki İlçede Yeni Yönetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement