İzmir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan İzmir'de Açılış Turu - Ek - Son Dakika
Güncel

İzmir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan İzmir'de Açılış Turu - Ek

İzmir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu\'dan İzmir\'de Açılış Turu - Ek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan İzmir'de açılış turu - EKCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe belediyelerinin yaptığı çeşitli tesislerin açılışları için geldiği İzmir'de, üçüncü durak olarak Karşıyaka'ya geldi.

08.10.2016 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan İzmir'de açılış turu - EK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe belediyelerinin yaptığı çeşitli tesislerin açılışları için geldiği İzmir'de, üçüncü durak olarak Karşıyaka'ya geldi. Polisin sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Mavişehir'deki tören alanı, saatler öncesinde boşaltılıp bomba aramasından geçirildi. aramada bomba dedektörü köpek de kullanıldı. Katılımcılar da sıkı aramadan geçirildikten sonra içeriye alındı. Karşıyaka Belediyesi'nin yatırımları için Caher Dudayev Bulvarı üzerinde düzenlenen tören, oda orkestrasının konseriyle başladı. Ardından halk oyunları ekipleri, gösterilerini sundu. Bu arada konuşmaların yapıldığı sahne ile protokol sıralarının yanına, üzerinde, "Memleket ne zaman düşerse dara, yürekli bir Kemal çıkar ortaya" yazılı dev bir pankart açıldı. Törende ilk konuşmayı yapan CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini, sosyal belediyecilik anlayışını en iyi şekilde yerine getirdiklerini söyledi. Başkan Akpınar, "İnsana dokunan bir belediyecilik anlayışını en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Göreve geldiğim zaman bana nasıl bir yönetim sergileyeceğim soruldu. Ben de, 'Yerel yönetimleri resmi daire algısından çıkartıp sivil toplum kuruluşu mantığı yaratacağım' dedim. Onu yapıyoruz. Zübeyde Anamızın kabrine ektiğimiz kasımpatıları, 10 Kasım'da Atamıza götüreceğiz. Onun mozolesine koyacağız" dedi.

KARŞIYAKALILAR'A SESLENDİ

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'dan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka'da aralarında Evrensel Çocuk Müzesi'nin de bulunduğu 5 tesisinin temeli atıp, aralarıda Nergis Parkı, Atık Getirme Tesisi ve Kapalı Yüzme Havuzu'nun yer aldığı 10 tesisin açılışını yaptığı törendeki konuşmasına, "Benim umudum bu ülkenin güzel insanları bu ülkenin gençleri ve kadınları" sözleriyle başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Güzel bir ortamda yaşamak, sorunların çözmüş, insana değer veren, ülkenin geleceğini düşünen, kaygıları olan, bunların nasıl giderileceği konusunda endişelerini paylaşan Karşıyakalılar, burada olmak elbette ayrıcalıktır. Çetin Altan derdi ki 'Üç kuşak geçmeden bir insana kentli olmaz' diye kentli olmanın kendine göre değerleri vardır. Çatıları, balkonları güzel, parkları caddeleri güzel olsun. Kentli olmak o açıdan ayrıcalıktır. Kentli olmanın değerini ve sorumluluğunu da bilmek lazım. Bu kültürü yerleştirecek miyiz? Elbette yerleştireceğiz" dedi.

"TERÖRE KARŞI DURMAK ZORUNDAYIZ"

İnsanların güvenlik endişesi yaşadığını da anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kentli olmak güvenli yaşamaktan, endişe yaşamamaktır. ya bomba patlarsa ya birisi insanları tararsa ne olacak diye düşünmemeli. Ankara'da iki canlı bombayı güvenlik güçleri yakaladılar. Onlar yakalanmadan kendileri patladı, Ankara büyük kanlı bir olay yaşanmadan kurtuldu. Polislere teşekkür ediyorum. Demek ki liyakat budur. Polise izini verirsiniz, bu işin uzmanlarını işin başına getirirseniz, hepimiz güven içinde yaşarız. Teröre karşı kimliğimiz ne olursa olsun, inancımız ne olursa olsun hep birlikte karşı durmak zorundayız. Terörü lanetlemek zorundayız. Terör kimden nasıl gelirse gelsin. Teröristlerin elbette bir amacı var. Amacı demokratik yöntemlerle dillendirebilirsiniz. Farklı düşünceleri zenginliğimiz olarak kabul ediyoruz. Ama kendi düşüncelerini terör olaylarıyla gerçekleştirmek isteyenlere hepimizin onurlu bir duruş sergilemesi lazım. Biz terör olaylarına hep birlikte karşıyız demeliyiz ve karşısında kapı gibi durmalıyız" diye konuştu.

Konuşmasında hükümeti de eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Teröre yardım ve yataklık yapanlara karşı da durmalıyız. Daha düne kadar kol kola gezenler, omuz omuza gezenler, üzerlerine toz düşmesin diye özel çaba gösterenler, bugün kendileriyle beraber gezenleri terör örgütü diye görüyorlar. Peki bunun hesabını kim verecek? Hesabını kime soracağız? Önce hesabı onlara kapıları açanlardan sormamız lazım. Bunu yaptığımız zaman görevimizi yapmış olacağız. Efendim cemaat okul açtı. İnsanlar buraya çocuğunu gönderdi. 'O zaman ben seni memuriyetten atıyorum.' Önce o okula kim izin verdi onu söyle. Hedef şaşırtıyorlar."

GAZETECİLERİN TUTUKLANMASINI ELEŞTİRDİ

Türkiye'de 100'den fazla gazetecinin tutuklu olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Gazeteci yazı yazıyor. Niye yazar? Kendi düşüncesini aktarmak ister. İster okursunuz ister okumazsınız ama gazeteci dünya görüşünü açıklıyor diye eline kelepçe takıyorsanız, dünyaya bunu anlatamazsınız. 100'ün üzerinde gazeteci var tutuklu. Demokrasi açısından büyük ayıp. Hiçbir gazetecinin eline kelepçe takılmasını istemeyiz. Bakın ben kimleri savunuyorum biliyor musunuz? Hayatı boyunca CHP'ye destek vermemiş kişileri savunuyorum. Çünkü insan haklarını savunuyorum. Onun içini bizi anlamıyorlar. Darbelere hep beraber karşı olalım. Nasıl karşı olacağız. Soru bu 'Nasıl karşı olacağız?' Adalet içinde yargılayacaksın. Ergenekon, Balyoz olaylarında ne diyorlardı o davaların savcılığını üsteniyorlardı. Biz ne diyorduk, haksızlıklar yapılıyor tamamı kumpas dedik. Şimdi geldikleri noktada, hesabını verdiler mi? Yahu yanlış yaptık, özür dileriz dediler mi? Genelkurmay başkanını terör örgütü lideri diye hapse attılar. Bunların hesabını sormayacak mıyız?"

Darbe sonrasında 1 milyonun üzerinde mağdur yaratıldığını da vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "1 milyonun üzerinde mağdur yarattılar. (Bu sırada, oturanların öğretmenlere sahip çıkın sözlerini duyunca) Öğretmenlere sahip çıkın dediler. Evet öğretmenler başımızın tacıdır. Bütün öğretmenlere sahip çıkacağız. Düşüncesini açıkladı diye üniversite hocası hapse mi atılır? Böyle bir demokrasi olur mu? Düşüncesine katılırsınız katılmazsınız. Ama üniversiteler her düşüncenin tartışıldığı mekanlardır. Üniversitenin ne olduğunu bilmiyorsunuz" dedi. Galile'nin tarihte yaşadığı 'dünya yuvarlaktır' yargılamasını da anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün dünya düzdür diyen var mı? Bir aykırı düşünce bütün dünyaya kendi doğruluğu kabul ettirmiştir. İfada özgürlüğü demokrasinin kalıcı olması açasından son derece önemlidir" diye konuştu.

AZİZ KOCAOĞLU'NU ÖVDÜ

İzmirlilere seslenmek istediğini de söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün İzmirlilere seslenmek istiyorum! Buranın milletvekiliyim bu onurunu, gururunu yaşıyorum. İzmir, dünyada sağlıklı gelişen yerel belediyelerin başında geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı bütün engellemelere karşı İzmir'i sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın sosyal demokrat kenti haline getirdi. Örnek vereceğim Türkiye Cumhuriyeti hükümeti teminat göstermeden hiçbir şey alamaz. Dilediği kadar da alamaz. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi teminat göstermeden dünyanın her finans kuruluşundan kredi alabiliyor. Bütün engellemelere karşı bunları yapıyorlar."

Ankara'da geçmişte yaşanan metro inşaatı tartışmalarına da değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tüneller, karanlık dehlizler olarak kaldı. Havlu attılar. 'Vallahi biz yapamıyoruz' dediler. Ulaştırma Bakanlığı 'Olur' dedi, 'Siz beceremiyorsunuz' dedi o metroları yaptı. Ama İzmir kendi gücüyle o metrosunu yaptı. İstanbul'un yaptığı fiyatın üçte birine yaptı. Ne demektir? Bu kazandığı her kuruşu İzmirli için harcadı. Her kuruşun hesabını verdik. Yerel yönetimler bizden sorulur" dedi.

CHP'li belediyelerin yaptıklarını yeterince anlatmadığını yada anlatamadığını da ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim yaptığımız güzel şeyleri Ankaralı da duymalı İstanbullu da duymalı. Yozgatlı, Hakkarili de duymalı. Duymalı ki şu algı toplumun belleğinde yer etsin. 'CHP'li belediyeler her kuruşun hakkını veren o belediyelerde kul hakkı yenmez, her kuruşun hesabı verilir' düşüncesi oluşsun" diye konuştu.

"EN ÇOK HUZURA İHTİYACIMIZ VAR"

Bugün en çok huzura ihtiyaç duyulduğunu da değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terörün olmadığı, milyonlarca mağdurun olmadığı bir ülke istiyoruz. Darbelere karşı mıyız? Elbette karşıyız. Darbecilere elbette karşıyız. Darbeden en çok zarar gören CHP'dir. Mal varlıklarımıza el kondu. Arşivlerimiz yok edildi. Her ortamda darbecilere karşıyız. Darbeyi fırsat bilip karşı darbe yapanlara da karşıyız. Şu soruyu herkesin kendisine sorması yazım. Neden ABD, Hollanda, Fransa, Japonya, İngiltere'de darbe olmuyor da Türkiye'de oluyor. Bir ülkende tam demokrasi yoksa darbe ortamı vardır demektir. Türkiye'nin huzura tam demokrasiye ihtiyacı vardır. Bunun tek ilacı var. O ilacın adı CHP'dir. CHP iktidarında asla darbe olmaz. Kimsenin aklının ucundan darbe geçmez. Çünkü herkes 'Ben düşüncelerimi rahatça söylüyorum' der. Gençlerimiz bu ülkenin caddelerinde özgürce düşencilerini dile getirir. Her kurum yasal zeminde kendi görevini yapar. Kışlaya, adliyeye siyaset girmeyecek. Yargı kendi görevini yapacak. Üniversite özgürlüğünü sağlayacağız. İşi ehline teslim edeceğiz. Partizanlık yapmayacağız. Her kuruşun hesabını 90 milyona vereceğiz. Türkülerden korkup Yön Radyo'yu kapatıyorsanız sizini kafanızın arkasında başka bir şeyle vardır. Neden türkülerden korkuyorsunuz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış ve temel atma törenin ardından Çiğli'ye geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan İzmir'de Açılış Turu - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement