İzmir CHP'li Tekin'den Gezi Parkı Davası Tepkisi - Son Dakika
Güncel

İzmir CHP'li Tekin'den Gezi Parkı Davası Tepkisi

İzmir CHP\'li Tekin\'den Gezi Parkı Davası Tepkisi

CHP'li Tekin'den Gezi Parkı davası tepkisi (2) ÇORUMLULARDAN TOPLU KAYIT CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İzmir'de Çorum Dernekleri Federasyonu'ndan 100 kişinin CHP'ye katılım töreninde yaptığı konuşmada "Önümüzdeki süreçte CHP'nin Hükümet'in parçası olacak" dedi.

24.10.2015 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Tekin'den Gezi Parkı davası tepkisi (2)

ÇORUMLULARDAN TOPLU KAYIT

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İzmir'de Çorum Dernekleri Federasyonu'ndan 100 kişinin CHP'ye katılım töreninde yaptığı konuşmada "Önümüzdeki süreçte CHP'nin Hükümet'in parçası olacak" dedi.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı tarafından Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle Çorumlular Dernekleri Federasyonu'nda bin kişinin CHP'ye katılımı gerçekleşti. Törene, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İl başkanı Bedri Serter ile partililer katıldı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bin Çorumlunun İzmir'de CHP'ye katılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. İzmir'in en kolay entegrasyonun gerçekleştiği kent olduğunu belirten Tekin, CHP'ye katılan Çorumlulara sokak sokak, ev ev çalışmalarını Çorum'daki hısım akrabalarını arayarak ülkenin geleceği için CHP'ye oy vermelerini istemelerini söyledi.

Gürsel Tekin, konuşmasında önümüzdeki süreçte CHP'nin Hükümet'in parçası olacağını söyledi. 7 Haziran sonrası üç partinin bir araya gelip hükümet kurma şansına karşın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tavrı nedeniyle bunun gerçekleşmediğini belirten Tekin "Kendimiz AKP ile koalisyon teklif ettik. Allah yalan ve talandan korusun. Yalan Türkiye'nin baş belasıdır. Siyasetin çürümesinin baş nedeni yalandır. Başbakan utanmadan yalan söylüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 şartını Başbakan'ın kabul etmesi sonrasında komisyonlar kurularak görüşmeler başladı. CHP koalisyonu bozdu diyeceklerdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu görüşmeleri kayıt altına aldırınca yalan söyleme imkanları kalmadı. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmesinde bir gün önce Cumhurbaşkanı 'Davutoğlu CHP ile ortak olup intihar mı edecek' diye açıklama yapınca koalisyon olmadı. Keşke Davutoğlu ülkenin geleceği için siyasi intiharı göze alabilseydi. Ama Sayın Erdoğan buna izin vermedi. Koalisyon olmadı" dedi.

CANLI BOMBAYI GÖZALITNA ALAMIYORSUN 16 YAŞINDIAKI ÇOCUĞU ALIYORSUN

Tekin, ülkede canlı bombalar olduğunun bilindiğini belirterek Başbakan Davutoğlu'nun 30 canlı bombayı bildiklerini ancak hukuken gözaltına alınmadığını açıkladığını söyledi. Davutoğlu'nun sözlerine tepki gösteren Tekin, "16 yaşındaki bebeyi facebook'daki paylaşımından dolayı gözaltına alıyorsun de bu cani terör örgütlerine hukuki işletemiyorsun" dedi. CHP'nin IŞİD terör örgütüyle ilgili uyarılarda bulunduğunu ve sorular sorduğunu belirten Tekin, Ortadoğu ülkelerine yaptıkları ziyaretlerde ilginç tespitler dinlediklerini söyledi. Irak Devlet Başkanı'nın Türkiye'nin kendileri için önemli olduğunu, kapıları açtıklarını ancak Türkiye'nin bacalardan girmeye çalıştığı için ilişkilerin askıya alındığını söylediğini ileten Tekin "Mısır ile Türkiye'nin dostuluğu 200 yıllık bir dostluktur. İki cihan biraraya gelse bozamazdı. Öyle bir duruma geldik ki Ankara'daki patlamadan sonra tüm dünya liderleri aramasına karşın Ortadoğu coğrafyasında sadece Suudi Arabistan aradı. Başsağlığı bile dilemediler" dedi.

ARINÇ'A ÇAĞRI

Tekin, ideolojik olarak ayrı da olsalar AKP'li Bülent Arınç'ın vicdanlı insan olduğuna dikkat çekerek, Arınç'ın bir televizyon programında yaptığı konuşmalardan bu dönemde de "Yezid"ler olduğunu öğrendiklerini söyledi. Arınç'ın daha cesur olmasını isteyen Tekin "Biraz daha cesur ol. Türkiye'ye bu acıları yaşatan yezidleri açıkla" dedi.

KOCAOĞLU'NDAN BİNALİ YILDIRIM ELEŞTİRSİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaptığı konuşmada, AKP'den İzmir milletvekili adayı olan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Eski Bakanı Binali Ylıdırım'a adını vermeden sert eleştiride bulundu. Kocaoğlu, "En uzun süre bakanlık yapan kişi olmakla övünen kişinin İzmir'in hangi projelerini geçirdiğini, engellediğini biliyoruz. Seçim öncesi sanki İzmir'i uçuracakmış gibi konuşmalar yapıyor. Yeni bir parti olsa veya muhalefette bir partinin adayı olsa bu konuşmaların bir anlamı olurdu. 13 yıl iktidarda kalıp, kente bir kabristan yeri bile vermeyerek engelleyenlerin İzmir'de sütten çıkmış ak kaşık gibi dolaşmalarının hiçbir anlamı yok" dedi. Kocaoğlu, seçmenlere sandığa gitme çağrısı yaptı.

Çorumlular Dernekleri Federasyonu Başkanı Adnan Şahin, 1000 kişiyle koca çınar olan CHP'nin altında toplanmak için geldiklerini söyledi. İçlerinde daha önce başka partilere oy veren kişiler de olduğunu belirten Şahin, Federasyona bağlı 19 Derneği'in CHP'nin hizmetinde olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Tekin, Kocaoğlu, Çıray, Altıok, Akpınar, Soyer CHP'ye katılan Çorumluları rozetlerini taktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir CHP'li Tekin'den Gezi Parkı Davası Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement