İzmir Cizre Açıklamasına Hakim Tepkisi - Son Dakika
Güncel

İzmir Cizre Açıklamasına Hakim Tepkisi

İzmir Cizre Açıklamasına Hakim Tepkisi

Cizre açıklamasına hakim tepkisi İZMİR Adliyesi C Blok kapısı önünde, Cizre'de 60 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve burada yaşananları protesto etmek için avukatlar basın açıklaması yaptı.

09.02.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre açıklamasına hakim tepkisi

İZMİR Adliyesi C Blok kapısı önünde, Cizre'de 60 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve burada yaşananları protesto etmek için avukatlar basın açıklaması yaptı. Açıklama yapılırken, İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Erhan Atlı, "Üç yaşındaki çocuklar ve polisler ve asker öldürülüyor. PKK'ya neden tepki vermiyorsunuz? PKK'nın maşası olmayın" dedi. Atlı'nın bu sözlerine bazı avukatlar karşılık verdi.

Bayraklı'daki İzmir Adliyesi önünde Çağdaş ve Özgür Hukkuçular Derneği üyesi avukatlar ile İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Grup adına basın açıklamasını Avukat Erdoğan Akdoğdu yaptı. Cizre'de iki aydır sokağa çıkma yasağının uygulandığını, yasaklar nedeniyle sağlık ekiplerinin yaralıların bulunduğu evlere yaklaşmalarına izin verilmediğini öne süren, iki ayrı binada yaralı olarak bulunanlara yönelik operasyon yapılıp çok sayıda kişinin öldürüldüğünü iddia eden Akdoğdu, "Her birinin kapılarında kan lekeleri var. Dostlarımıızın, müvekkillerimizin, mücadele arkadaşlarımızın kanı bunlar. Bizler bir acı iklimine ikna etmeye çalışanların vahşetini yaşıyoruz her gün. Bir bodrum katında insanları açlık, susuzluk, ölümle imtihan ettiniz. Su isteyen insanlara kimyasal gazlar, kurşunlar ve bombalarla cevap verdiniz. Bu ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz! İçiniz rahat olsun, bizleri iyi öldürdünüz. Ölüm envanterinizde Suruç'un, Ankara'nın yanına bir çentik daha attınız. Kendinizi biraz daha milli ve yerli sayabilirsiniz artık" dedi.

Açıklamasını "Bizim aklımız ve değerlerimizle alay ettiğinizin farkındayız" sözleriyle sürdüren Erdoğan Akdoğdu şöyle devam etti:

"Analarımızı, çocuklarımızı katletmekten vazgeçin. Çocukları ve kadınları öldürerek bu savaşı kazanamayacaksınız. Ankara'da ölülerimizin üzerine gaz sıktırdınız. Meslektaşımız Tahir Elçi'yi kafasından vurarak bize bir mesaj verdiniz. Şimdi de 60 insanımızı kimyasal silahlar ve bombalarla katlettiniz. Kolları yok ölülerimizin, beyinleri akmış, Somalı işçiler gibi yaktınız onları. Sizlere hangi hukuk, hangi sözleşmenin, hangi maddesine uymadığınızı hatırlatalım isterseniz, yüzünüzün kızarması için. Onurlarından vazgeçmeyen insanları bir vahşet bodrumunda yok ettiniz."

Basın açıklaması devam ederken, İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Erhan Atlı, merdivende, "Üç yaşındaki çocuklar ve polisler ve asker öldürülüyor. PKK'ya neden tepki vermiyorsunuz" diye seslendi. Atlı'ya avukatlar da tepki verdi. Erhan Atlı, korumasıyla birlikte otomobile binip, adliyeden ayrılırken de camı açıp, "PKK'nın maşası olmayın" diye konuştu. Atlı'nın bu sözlerine bazı avukatlar da karşılık verdi. Kısa süren gerginliğin ardından, grup alkışlarla basın açıklamasını tamamlayıp, dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Cizre Açıklamasına Hakim Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement