İzmir Darbe Girişimi Sırasında Sela Okuyan Müezzine Saldırdılar - Son Dakika
Güncel

İzmir Darbe Girişimi Sırasında Sela Okuyan Müezzine Saldırdılar

İzmir Darbe Girişimi Sırasında Sela Okuyan Müezzine Saldırdılar

Darbe girişimi sırasında sela okuyan müezzine saldırdılarsaldırıya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleriİZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde 15 Temmuz akşamı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki bir grubun darbe girişiminde bulunmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla sela okuyan müezzin 49 yaşındaki Mehmet Kuzgun'un darp edildiği ortaya çıktı.

18.07.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe girişimi sırasında sela okuyan müezzine saldırdılar

saldırıya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri

İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde 15 Temmuz akşamı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki bir grubun darbe girişiminde bulunmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla sela okuyan müezzin 49 yaşındaki Mehmet Kuzgun'un darp edildiği ortaya çıktı. Saldırıya uğrayan müezzinin görev yaptığı caminin imamı Nusret Cengiz (48), "Arkadaşımız kendisine iletilen talimatı yerine getirmiştir. Sela uygulaması bizim tarihimizin önemli uygulamalarından bir tanesidir. İzmir'in Yunan işgaline uğraması sırasında bütün minarelerden sela okunmuş, birlik ve beraberlik çağrısında bulunulmuştur" dedi. Darbe gecesi darp olayının yaşandığı anlar ise caminin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

TSK içindeki bir grubun darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı camilerde görev yapan imamlara mesaj yoluyla sela okunması talimatını verdi. Narlıdere İlçesi'ndeki Kutlu Yalvaç Camii müezzini Mehmet Kuzgun, selayı okuduktan sonra kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Kuzgun'un darp edildiği anlar ise caminin güvenlik kameralarınca görüntülendi. Görüntülerde selayı okuyan Kuzgun'u darp eden kimliği belirsiz kişilerin, daha sonra ellerindeki taşlarla caminin camlarını kırdıkları görülüyor. Yaşanan olaydan sonra şüpheliler olay yerinden kaçarken, müezzin Kuzgun Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne giderek tedavi oldu.

"BİZE VERİLEN TALİMATI YERİNE GETİRDİK"

Saldırı sonrasında üzgün olduklarını belirten Kutlu Yalvaç Camii imamı Nusret Cengiz, "Sela uygulaması bizim şanlı tarihimizin önemli uygulamalarından bir tanesidir. İzmir'in Yunan işgaline uğraması sırasında bütün minarelerden sela okunmuş, birlik ve beraberlik çağrısında bulunulmuştur. Ben Çanakkaleliyim, Çanakkale ruhunu anlamaya çalışanlardan biriyim. Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı sırasında tabyalarımızda sela sesleriyle milletimiz uyandırılmıştır. Aynı şekilde milletimize ve devletimize hıyanet içerisinde bulunan hainlerin saldırısı sonrasında Diyanet İşlere Başkanlığı'mız bu uygulamayı devreye sokmuştur. Bize gece yarısı gelen mesajla talimatı yerine getirdik. Müezzin arkadaşımız selayı verdikten sonra bu alçakça duruma maruz kalıyor. Bu saldırıyı gerçekleştiren kişiler, siyasi düşüncesi ne olursa olsun, Allah'ın evine olan saldırısı gayet manidardır. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede, 29 yıllık görev hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Bunun siyasi bir tarafı yoktur. Bu tamamen devlet, millet meselesidir. Darbenin ne demek olduğu bilmeyen gözü dönmüş eşkıyalar mı desem, alçaklar mı desem, vatan hainleri mi desem yoksa din düşmanları mı desem bilemiyorum. Bu saldırıyı kelimelere sığdıramıyorum. Allah bu kişilere hidayet versin. Bu kişilerin bir an evvel bulunup cezalarını çekmesini diliyorum. Buraya gelerek saldıran kişilerin beyinlerinin sulanmış olduğunu, sağlıklı düşünemediğini tahmin ediyorum. Yoksa böyle bir saldırıda bulunmazlardı. Allah bize böyle olaylar yaşatmasın. Müezzin arkadaş darp edildiği için rahatsız. Bugün göreve gelemedi. Güvenlik kamerası görüntülerinde de görülüyür. Darp edilmiş, taşla, tekmeyle vurulmuştur. Bugün yine hastanede tedavi olacaktır. Arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Darbe Girişimi Sırasında Sela Okuyan Müezzine Saldırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement