İzmir'de 14 Aralık Operasyonuna Tepki - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 14 Aralık Operasyonuna Tepki

İzmir\'de 14 Aralık Operasyonuna Tepki

İzmir'in Bayraklı İlçesi'ndeki Adliye Sarayı önünde toplanan yüzlerce kişi, İstanbul merkezli olarak yürütülen '14 Aralık Operasyonu'na tepki gösterdi.

14.12.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bayraklı İlçesi'ndeki Adliye Sarayı önünde toplanan yüzlerce kişi, İstanbul merkezli olarak yürütülen '14 Aralık Operasyonu'na tepki gösterdi. Adliye önündeki kalabalık her geçen dakika artarken, ellerinde Türk bayrakları ve dövizler taşıyan kalabalıktakilerden bazıları, adliye binası önünde dua etti. Operasyon kapsamında, İzmir'de şu ana kadar gözaltı işlemi yapılmadığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah İstanbul merkezli olarak yürüttüğü '14 Aralık Operasyonu'na İzmir Adliye Sarayı önünde toplanan kalabalık bir grup tepki gösterdi. Ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde 'Zalimler için yaşasın cehennem', 'Sarayın Ak, karardın bak', 'Bu yiğitleri baskıyla susturamazsın' yazılı dövizler taşıdı. Gruptakilerden bir bölümü namaz kılarken, bazıları dua etti. Foça'da yaşadığını belirten Fikri Küçükadaş, şöyle dedi:

"Yapılan zulümlere karşı eylem için geldik. Gazetecilere, polislere haksız yere yapılanları protesto ediyoruz. Biz buradayız, hırsızlar nerede? Bakın biz adliyenin önündeyiz, hırsızların yürekleri yetiyorsa buraya gelsin, içlerindeki kini döksünler. Biz onlardan dürüst olmalarını istiyoruz. Bu operasyonu anca pazar günü yapıyorlar. Yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmayacak, bu onların son çırpınışı."

Tarih öğretmeni olan evli ve 2 çocuk annesi Mesude Yiğit, 15 yıldan bu yana tarih öğretmeni olduğunu belirtirken, 'Tek Türkiye' dizisinin senaristi ve bazı oyuncularının gözaltına alındığını öğrenince buraya geldiğini söyledi. Yiğit, şöyle dedi:

"Türkiye'nin en önemli problemi; Yıllardır, PKK'ın şehit ettiği Mehmetçiklerimiz değil miydi? Biz şimdi kime hizmet ediyoruz? Yeni Türkiyemin yöneticileri kime hizmet ediyor? Kimin uşağı olduk biz? Neden rahatsız oluyorsunuz Mehmetçiğin dizisini yapan insanlardan? Ben bunun hesabını sormak için buradayım. Bizim vicdanımız rahat, alnımız açık. Gazetemizle, dizimizle, insanlarımızla buradayız. Buradaki gazeteciler buradaki insanlardan korkmuyor, çünkü bizler slogan atmayı bile bilmiyoruz,  meydanlara ilk kez hakkımız için çıktık. Eylem yapmayı bilmiyoruz, ama bu kimsenin başımızı ezmesi anlamına gelmesin. Tirana boynumu eğmediğim için buradayım."

Adliye önünde toplananlar beklemeye devam ediyor. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 14 Aralık Operasyonuna Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement