İzmir'de 14 Hdp'li Ağır Ceza'da - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 14 Hdp'li Ağır Ceza'da

İzmir\'de 14 Hdp\'li Ağır Ceza\'da

İzmir'de hakkında 13 kişiyle birlikte "Silahlı terör örgütüne üye olmakla birlikte örgüt adına suç işleme, 2911 Sayılı Kanunu'na muhalefet, Görevi yaptırmamak için direnme, Kamu malına zarar verme, Mala zarar verme, Silahlı terör örgütünün propagandasını yapma ve Terör amaçlı patlayıcı madde imali ve kullanmak" suçlamasıyla Ağır Ceza'da dava açılan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ve 13 kişi yargılanmaya başladı.

28.01.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de hakkında 13 kişiyle birlikte "Silahlı terör örgütüne üye olmakla birlikte örgüt adına suç işleme, 2911 Sayılı Kanunu'na muhalefet, Görevi yaptırmamak için direnme, Kamu malına zarar verme, Mala zarar verme, Silahlı terör örgütünün propagandasını yapma ve Terör amaçlı patlayıcı madde imali ve kullanmak" suçlamasıyla Ağır Ceza'da dava açılan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ve 13 kişi yargılanmaya başladı. Adliyeye gelen HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, 'Burada partimiz yargılanıyor. Bizi bu davayla kimse korkutamaz. Seçimlere de parti olarak giriyoruz ve zaferle çıkacağız" dedi.

Geçtiğimiz 7 Ekim'de IŞID tarafından kuşatılan Kobani'ye karşı düzenlenen eylemlere katılan Ekrem Kaceroğlu, açılan ateş sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Kaceroğlu'nun vurulduğu gün hastaneye giden HDP İzmir Eş Başkanı Cavit Uğur, polis tarafından 13 kişi ile birlikte gözaltına alınıp çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, Cavit Uğur ve 13 kişi hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmakla birlikte örgüt adına suç işleme, 2911 Sayılı Kanunu'na muhalefet, Görevi yaptırmamak için direnme, Kamu malına zarar verme, Mala zarar verme, Silahlı terör örgütünün propagandasını yapma ve Terör amaçlı patlayıcı madde imali ve kullanmak" suçlamasıyla İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Bugünkü duruşma öncesi HDP İzmir İl yönetimi ve sivil toplum örgütleri Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı. Ellerinde, 'Demokratik Siyaset Yargılanamaz", 'Ekrem Kaceroğlu ölümsüzdür" ve 'AKP'nin Kobane'deki Rolünü unutmadık, unutmayacağız" yazılı dövizler bulunan yaklaşık 100 kişi sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına Ümit Akıncı yaptı. Akıncı, 'Bugün 'Yeni Türkiye'nin nasıl akıl ve hukuk dışı bir ülke haline geldiğinin göstergesi olan bir dava için buradayız. Cavit Uğur ve 13 kişi hakkında, akıl almaz ve maddi gerçeliğe aykırı iddialara dayandırılan dava açıldı. Cavit Uğur, önce şiddet uygulanarak kaçırılmak istendi, olmadı, tutuklamaya kalkışıldı, şimdi de maddi gerçekliğe aykırı suçlamalarla hakkında dava açıldı. Yargılama sonunda demokrasi ve barışı güçlendirecek, adil bir karar verileceğine inanmak istiyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, 'AKP iktidarın sonu geldi. Bugün burada HDP'yi yargılayan bir mahkeme olacak. Bu davayla bizi korkutamazlar. Partimize seçim zamanı İzmir'de çok saldırılar oldu. HDP Kürt ve Türk halkına özgürlük için mücadele ediyor. Kobane'yi IŞID'ın elinden kurtarmak için ülke genelinde özgürlükler için sokağa çıktık. İzmir'de de bir yurtaşımız vurulup öldürüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı. Hala dava açılmadı. Ama HDP'yi sindirmek için iddianame hazırlanıp dava açıldı. Siyasetemizde asla çizgimizden vazgeçmeyeceğiz. Daha dün Kobane'deydim. Harabe içindeki hayalet şehirde kazanılan zaferi kutladık. Orada bizim siyasetimiz kazandı. Orada, halkta coşkuyu, zafere dönüşen ruhu gördüm. KCK davalarını unutmadık. Mücadelemiz devam ediyor. Bu mahmede Uğur ve diğer şüpheliler, 'Kobane neden düştü' diye yargılanacaklar. Halklar arası çatışmalara son verilsin" dedi.

Sebahat Tuncel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmada, "Kobani söz konusu olduğunda, küçük bir yerleşim yeri için dünya ayağa kalkıyor. Oradan ayrılanlar bize geliyor. Orada kimse yok burayı bombalıyorlar. Bugün bakıyoruz çifte telli oynuyorlar. O bombalanan yerleri yeniden kim onaracak. Oradan ayrılan 200 bin insan geri dönebilecek mi dönerse nereye yerleşecek. Kendilerine Halep diyoruz kimse duymuyor. 1 milyon 200 bin insan yaşıyor. Niçin Halep ile ilgilenmiyorsunuz?" sözlerine de atıfta bulundu.

Tuncel, 'Cumhurbaşkanı, herhalde oraya TOKİ'yi yerleştirmeye çalışıyor. Amacı belli oldu. TOKİ'ye inşaat sahası hazırlamak istiyor. Parti olarak seçime giriyoruz. Cumhurbaşkanı 'masada kalacaklar, onlardan kurtulacağız' diyor. Parti olarak seçime giriyoruz. Seçimden de zaferle çıkacağız" dedi. Açıklamaların ardından, grup davayı izlemeye girdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 14 Hdp'li Ağır Ceza'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement