İzmir'de 229 Erkek İşçinin İçinde Çalışan Tek Kadın - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 229 Erkek İşçinin İçinde Çalışan Tek Kadın

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 229 çalışanı içinde tek kadın işçi olan Filiz Ağca, "Erkeklerin yapabildiği her işi kadınların da yapabilir" dedi.

18.01.2015 13:03  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 229 çalışanı içinde tek kadın işçi olan 47 yaşındaki iki çocuk ve bir torun sahibi Filiz Ağca, "Erkeklerin yapabildiği her işi kadınların da yapabileceğini gösteriyorum. İşimden çok memnunum" dedi.

4 PARKIN SORUMLULUĞU ONDA

İzmir'de Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sayıları yüzü geçen parklardan dört tanesinin temizlik ve sorumluluğunu iki çocuk ve bir torun sahibi 47 yaşındaki Filiz Ağca'ya teslim etti. Ağca, 229 personeliyle her gün Bayraklı'nın çeşitli mahallelerindeki parkların bakımını yapıp temizleyen personelin arasındaki tek kadın çalışan. Beş ay önce Bayraklı Belediyesi'nde iş başı yapan Ağca işe girerken özellikle park ve bahçeler müdürlüğünde saha görevi istedi ve Manavkuyu Mahallesi Ömer Özkan İlköğretim Okulu ve çevresinde bulunan dört parktan sorumlu oldu.

"BİZ DAHA ALASINI YAPIYORUZ"

Ağca, "Bana bu görevi başkanım verdi. Özellikle kendim istedim. Tek kadın olarak sahada çalışıyorum. Hakkından da geliyorum, geldiğime de eminim. Çocuklarım da eşim de emekçi olduğu için beni destekliyorlar. İşimi severek yapıyorum. Şimdiye kadar kimseden bir tepki görmedim. Özellikle kadınlar beni destekliyor. Bir erkek bu işi yapabiliyorsa biz kadınlar neden bunu yapamayalım? Biz daha alasını yapıyoruz. Benim derdim kadınları parklara yaymak" dedi.

"İŞİNİ LAYIKIYLA YAPIYOR"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, belediyede çok sayıda kadın çalışan istihdam ettiklerini belirterek, "Temizlik işlerimizde çok sayıda kadın çalışanımız var. Onlar işlerinden, vatandaşlar da onların çalışmalarından memnun. Filiz arkadaşımız özellikle parklarda çalışmak istedi. Kendisine görev verdik. İşini layıkıyla yapıyor. Arkadaşlarımız erkeklerin yaptığı işleri kadınların da yaptığını herkese gösteriyor. Ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Vatandaşlardan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz" diye konuştu.

İzmir\'de 229 Erkek İşçinin İçinde Çalışan Tek Kadın
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 229 Erkek İşçinin İçinde Çalışan Tek Kadın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Sezgin: Sanki marstan Bir yaratik gelmis is hayatinaa atilmis ,calismaktan normal ne var bumu haber.. 16 5 Yanıtla
  • kalpsiz kurt: VE VAR ÇALIŞAMAZ MIDA SANKİ HANBALLIK FELAN YAPILIYOR BİR HABER OLMUŞ 9 2 Yanıtla

Advertisement