İzmir'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Genel

İzmir'de 23 Nisan Coşkusu

İzmir'de 23 Nisan coşkusu Bin 156 öğrenciden coşkulu kutlamaİZMİR - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir'de coşkuyla kutlandı.

23.04.2017 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 23 Nisan coşkusu

Bin 156 öğrenciden coşkulu kutlama

İZMİR - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir'de coşkuyla kutlandı. 27 ortaokuldan bin 156 öğrencinin görev aldığı gösteriler, duygu dolu anlar yaşattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97. yıl dönümü, İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda coşkuyla kutlandı. Kutlamaya; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Yoğun ilginin yaşandığı kutlamalarda, meydanın çevresinde bulunan binalara Türk bayraklarının asıldığı görüldü. Kutlamalar, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin, meydanda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.

27 ortaokuldan final gösterisi

Kutlamalarda, Karabağlar Şehit Komando Er Fatih Özcan İlkokulu öğrencisi Hande Reyhan Ömüralp 23 Nisan adlı şiiri okurken, Karabağlar Murat Urcan İlkokulu öğrencisi Yağız Yağmur ise Hoşgeldin 23 Nisan adlı şiiri okudu. Şiirlerin ardından öğrenciler, Ege yöresine ait müzikler eşliğinde oluşturulan kareografilerle Efedir Gelen Efe isimli gösteriyi sundu. Bu gösteride, 10 ortaokuldan 96 erkek, 384 kız olmak üzere 480 karma öğrenci görev aldı. Egemenlik İlkemizdir temalı çağdaş hareketlerden oluşan gösteride de öğrenciler çeşitli aksesuar ve aletler kullanarak gösteri sergiledi. Burada da 8 ortaokuldan 192 erkek, 192 kız öğrenci olmak üzere 384 öğrenci görev aldı. Gençlik Hep Birlikte El Ele adlı gösteride, 8 ortaokuldan 192 kız öğrenci görev aldı. Finalde ise Ay Yıldızlı Bayrağın Neferleriyiz adlı gösteri düzenlendi. Burada, 23 Nisan ve Gelin Çocuklar Dünyaya Mesaj Verelim şarkıları eşliğinde 27 ortaokuldan bin 156 karma öğrenci görev aldı.

"Bağımsızlık meşalesi, yurdun dört bir yanını aydınlattı"

Törende konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 97. yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan, ülkemiz ve milletimiz için çok önemli bir ana tanıklık etmiş, asil bir milletin verdiği bağımsızlık mücadelesinin ardından birlik ve beraberliğin bayraklaştığı gün olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun 'Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatmıştı. Bağımsızlığımızı tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretine azmine, kararlılığına, birlik ve beraberliğine borçluyuz" dedi.

"23 Nisan aydınlık ve büyük bir kapı"

23 Nisan'ın; sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilme, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olduğunu vurgulayan Yahşi, "23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal'in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengarenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız" diye konuştu.

"Çocuklara seslendi"

Çocukların her şeyin en güzeline layık olduğunu söyleyen Yahşi, çocuklara şöyle seslendi: "Okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu donanım; sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın; başarmak için samimi ve gayretli olun."

Kendilerine armağan edilen bayramı coşku içinde kutlayan çocuklar ise, dünya çocuklarının bayramını kutlarken, tüm çocukların mutlu olması dileğinde bulundu.

İzmir\'de 23 Nisan Coşkusu
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel İzmir'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın 'Yarının Sultanları' projesi Kırklareli'nde gerçekleşti
    19 Mar VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın 'Yarının Sultanları' projesi Kırklareli'nde gerçekleşti

    VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Giovanni Guidetti'nin hayata geçirdiği 'Yarının Sultanları' projesinin ikinci ayağı Kırklareli'nde gerçekleşti. Guidetti, Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürlüğü spor salonunda kız çocuklarına teorik ve pratik eğitim verdi. Proje, geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Gaziosmanpaşalılar Çanakkale Zaferini kutladı
    19 Mar Gaziosmanpaşalılar Çanakkale Zaferini kutladı

    Kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerde coşkuyla kutlandı. Gaziosmanpaşa Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerde, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa kentsel tasarım projesinin ilk adımının açılışını yaptı.

  • Gaziosmanpaşa Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni coşkuyla kutladı
    19 Mar Gaziosmanpaşa Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni coşkuyla kutladı

    18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerde coşkuyla kutlandı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, etkinlikte yaptığı konuşmada, Gaziosmanpaşa'ya kazandırılan kentsel tasarım projesinin ilk adımının açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Programda ayrıca anma töreni düzenlendi ve Salihpaşa Caddesi ve Gaziosmanpaşa Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'nin açılışı yapıldı.

  • Leylek Ormanı'nda 7 bin kilometrelik yolculuk
    19 Mar Leylek Ormanı'nda 7 bin kilometrelik yolculuk

    Afrika'dan 7 bin kilometre yol kat ederek Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne gelen leylekler, Samsun Bafra Doğanca Mahallesi'nde bulunan 'Leylek Ormanı'nda yerleşti. Leyleklerin oluşturduğu kat kat yuvalar, bir apartmanı andırıyor. Leylekler, yavrularını büyüttükten sonra ağustos ayı sonunda daha sıcak ülkelere uçacaklar.

  • Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'ne 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verildi
    19 Mar Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'ne 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verildi

    Samsun AFAD İl Müdürlüğü, Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan 'Orman Kurtarma Timi'ne (ORKUT) 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verdi. Eğitimde, arama kurtarma öncesi alınması gereken tedbirler, müdahale için gerekli araç gereç ve malzemelerin tanıtımı, kullanımı, planlama ve hareket, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri, afet sonrası yapılması gereken işlemler uygulamalı ve teorik olarak anlatıldı. Orman Kurtarma Timi, orman yangını, deprem ve sel gibi afet durumlarına karşı aldıkları eğitimlerle hazır hale getirildi.

  • Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti
    19 Mar Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti

    Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak.

  • Türkiye'de Hava Durumu Tahmini
    19 Mar Türkiye'de Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin edilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği belirtiliyor. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane, Rize, Hakkari, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Batı Karadeniz'de pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı yaşanması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklığının Doğu Karadeniz'de 1 ila 3 derece, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmediği belirtiliyor. Rüzgarın ise batı kesimlerde kuzeyli, doğu kesimlerde ise güney ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekildedir: Ankara (Parçalı, yer yer çok bulutlu, 15 derece), İstanbul (Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 15 derece), İzmir (Parçalı ve az bulutlu, 19 derece), Adana (Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı, 22 derece), Antalya (Parçalı, yer yer çok bulutlu, 24 derece), Samsun (Parçalı ve çok bulutlu, 14 derece), Trabzon (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 12 derece), Erzurum (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, güneyinde kuvvetli yağışlar bekleniyor, 3 derece), Diyarbakır (Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 13 derece).

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    19 Mar TZOB Başkanı Bayraktar: "Gıda ürünlerinde artan taklit üreticilerimiz için ekonomik kayıplara sebep oluyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda ürünlerinde yaşanan taklit ve tağşiş konusunda uyarılarda bulundu. Bayraktar, taklit ve tağşişli ürünlerin ekonomik kayıplara ve ihracatın olumsuz etkilenmesine sebep olduğunu belirtti.

  • Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
    19 Mar Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

    Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    19 Mar İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi.

  • Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi
    19 Mar Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 19 MART SALI GÜNDEMİ

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    19 Mar Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.


Advertisement