İzmir'de 3 Üniversite ile 41 Özel Okul Kapatıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 3 Üniversite ile 41 Özel Okul Kapatıldı

İzmir\'de 3 Üniversite ile 41 Özel Okul Kapatıldı

İzmir'de 3 üniversite ile 41 özel okul kapatıldıİZMİR'de, darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınan tedbirlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi.

23.07.2016 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 3 üniversite ile 41 özel okul kapatıldı

İZMİR'de, darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınan tedbirlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi.

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında alınan tedbirlerle ilgili Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname'de, ülke genelinde, 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, bin 125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika kapatıldı. Aynı kararname ile İzmir'de ise 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi. İzmir'de faaliyet gösteren, Gediz Üniversitesi, İzmir Üniversitesi ve Şifa Üniversitesi kapatıldı. Üniversitelere konuyla ilgili, yetkililer bilgi verdi. İzmir Üniversitesi önünde bir grup öğrenci ve üniversite çalışanı, gelişmeler hakkında bilgi almak için bekledi. İzmir'de kapatılan vakıflar ise; Akyaka, Akyazılı, Doğanata, Milli Kültür ve Halka Hizmet, Raif Cilasun Eğitim ve Kültür ve Türk Öğretmenler Vakfı oldu. İzmir'deki Şifa Üniversitesi Bornova Diyaliz Merkezi ve Bornova Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi de kapatılan sağlık kuruluşları arasında yer aldı.

ÖZEL OKULLARIN LİSTESİ

Kararname kapsamında İzmir'de faaliyet gösteren ve kapatılmasına karar verilen özel okullar ise şöyle: "Özel Yamanlar Anadolu Lisesi, Özel Yamanlar Fen Lisesi, Özel Yamanlar İlkokulu, Özel Yamanlar Işık İlkokulu, Özel Yamanlar Malhun Hatun Fen Lisesi, Özel Yamanlar Özyurt İlkokulu, Özel Yamanlar Zübeyde Hanım İlkokulu, Özel Yamanlar Bedri Şaşal Anadolu Lisesi, Özel Pembe Mavi Kelebekler Anaokulu, Özel Yamanlar Malhun Hatun Anadolu Lisesi, Özel Yamanlar Mustafa Şık İlkokulu, Özel Yamanlar Karşıyaka İlkokulu, Özel Yamanlar Bedri Şaşal Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Yamanlar Malhun Hatun Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Yamanlar Bedri Şaşal Fen Lisesi, Özel Güzelbahçe Yamanlar Anadolu Lisesi, Özel Yamanlar Özyurt Ortaokulu, Özel Yamanlar Zübeyde Hanım Ortaokulu, Özel Yamanlar Işık Ortaokulu, Özel Yamanlar Ortaokulu, Özel Yamanlar Mustafa Şık Ortaokulu, Özel Bornova Yamanlar Yumurcak Dünyası Anaokulu, Özel Gaziemir Yamanlar İlkokulu, Özel Gaziemir Yamanlar Ortaokulu, Özel Karşıyaka Yamanlar Ortaokulu, Özel Karşıyaka Yamanlar Yumurcak Dünyası Anaokulu, Özel Şirinyer Yamanlar Yumurcak Dünyası Anaokulu, Özel Yamanlar Yumurcak Dünyası Anaokulu, Özel Yamanlar Şifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Yamanlar Buca İlkokulu, Özel Gülbahar Anaokulu, Özel Yumurcak Dünyası Anaokulu, Özel Konak Mavikent Temel Lisesi, Özel Kordon Temel Lisesi, Özel Ödemiş Çakırağa Temel Lisesi, Özel Karşıyaka Sahil Temel Lisesi, Özel Hatay Güzelbahçe Temel Lisesi, Özel Buca Bilgi Kuşağı Temel Lisesi, Özel Gaziemir Ataşehir Temel Lisesi, Özel Seferihisar Çözüm Temel Lisesi, Özel İzmir Tac Temel Lisesi."

DERNEKLERİN LİSTESİ

Kapatma kararı verilen derneklerin adları; "Tüm Çalışan Dernekleri Federesyanu, Çağdaş Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Atılımcı Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmir Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Aktif Çalışanlar Derneği, Sinerji Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Nizam Çalışanlar Eğitim ve Dayanışma Derneği, Nil Kültür Çağdaş Çalışanlar Derneği, Güçlü Çalışanlar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu, İzmir Genç İşadamları Derneği, Ödemiş Genç İşadamları Derneği, İzmir İşadamları Derneği, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği, İzmir Sanayici ve İşkadınları Derneği, Mersinli Yeni Mahalle Cami Yaptırma Yaşatma Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Alpaslan Mahallesi Zafer Camii Kuran Kursu Yaptırma Derneği, Urla İmam Hatip Derneği, Atatürk Mahallesi Ata Camii Yaptırma Yaşatma Camii, Eskiizmir Sultan Abdülhamit Han Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Yamanlar Koleji Mezunlar Derneği, Dost İllerimiz Uluslararası Öğrenci Derneği, İzmir Kardelen Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği, Uluslararası Girişimcilik ve Kalkınma Ajansı Derneği, Altınbaşak Eğitim Severler Derneği, Yeni Oluşum Derneği, Bayraklı Aktif Hanımlar Derneği, İzmir Genç Ümitler Spor Kulübü Derneği, Şık Mustafa Eğitim Sevenler Derneği, İzmir Eğitimciler Derneği, Gönülver Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Aktif İşadamları Kültürel Zenginlik İnsanlığa Hizmet ve Kent Sorunları Derneği, Şahika Bayanlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Ekstrem Doğa Sporları Derneği, İzmir Raif Cilasun Kuran Kursu ve Öğrencilerini Koruma ve Yaşatma Derneği, Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği, Buca Eğitim Kültür Araştırma ve Geliştirme Derneği, Öze Doğru Eğitim ve Dayanışma Derneği, Semah Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği, Aktif Mesleki Birlik Hareketi Derneği, İzmir Teknik Elemanlar Derneği, Ege Balkan Sosyal İktisadi ve Akademik İşbirliği Derneği, Pırlanta Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği, Aktif Eğitim Spor Kulübü Derneği, İzmir Konyalılar Derneği, Zambak Mühendis Mimar ve Teknik Elemanlar Derneği, Özlem Derneği, Yetim ve Kimsesiz Çocuklarını Eğitim ve Koruma Derneği, Urla Gönül Elçileri Derneği, Uluslararası Metamatik Eğitimi Derneği, Ufuk Eğitimciler Derneği, Kardalen Eğitimciler Derneği, Diba Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği, Lalezar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Doğayı Sever Memurlar Derneği, Dünya Gençlik Merkezi Derneği, Ekinoks Gençlik Derneği, Hayat Akademi Genç Bayanlar Derneği, Sirus Eğitim Kültür ve Sanat Gençlik Spor Derneği, İsmail Hakkı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Hanımeli Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 3 Üniversite ile 41 Özel Okul Kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!
    18:34 Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!

    Hepsiburada, Samsung'un en yeni Galaxy A Serisi akıllı telefonları olan Galaxy A55 ve A35'i cazip bir teklifle sunuyor. Galaxy A55'in yüksek çözünürlüklü kamera ve Nightography özelliği ile gece bile kaliteli fotoğraflar çekme imkanı sunarken, Galaxy A35 AI destekli kamera özellikleri ve üstün video kayıt kapasiteleri ile sosyal medyada paylaşımlarınızı bir sonraki seviyeye taşıyor. Her iki model de geniş depolama seçenekleri, güçlü işlemciler ve 5G bağlantı hızı ile teknoloji severlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu cihazlar Hepsiburada üzerinden 3 taksit imkanı ile satışa sunuluyor, bu da teknoloji severler için kaçırılmayacak bir fırsat.

  • Adana'da Sinem Apartmanı Davası Devam Ediyor
    18:34 Adana'da Sinem Apartmanı Davası Devam Ediyor

    Adana'da, Sinem Apartmanı'nın 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılmasına ilişkin dava kapsamında tutuklu müteahhit Ekrem Naci Sönmez ve tutuksuz Hüseyin Zati Yıldırım ile ortağı avukat Ömer Faruk Gerger ve teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Belma Çıngıloğlu'nun yargılanmasına devam edildi.

  • Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı
    18:33 Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı

    Take-Two, GTA yapımcısı Rockstar'ın ana şirketi olarak bilinen bir oyun firmasıdır. Şimdi de Embracer Group'tan Borderlands yapımcısı Gearbox stüdyosunu 460 milyon dolara satın aldı. Bu satın alma işlemiyle birlikte Take-Two, Borderlands serisi gibi popüler oyun serilerinin yanı sıra Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms ve Duke Nukem gibi önemli oyun serilerini de bünyesine katmış oldu. Bu hamle, şirketin portföyünü çeşitlendirmesi ve oyun endüstrisinde daha da güçlü bir konuma gelmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendirilebilir.

  • Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine Ziyarette Bulundu
    18:33 Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine Ziyarette Bulundu

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliği'ne ziyarette bulundu. Güler, geçici valilik binasında Vali Mustafa Masatlı ile görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette, Genelkurmay Başkanı ve diğer askeri erkan da hazır bulundu.

  • Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor
    18:33 Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor

    Bolu'nun Mengen ilçesindeki eski çöp döküm alanındaki atıkların çaya karışması ve etrafa yayılması sonucu çevre kirliliği oluştu. Sel felaketi nedeniyle açığa çıkan atıklar, suyun yükseldiği zamanlarda kirlilik oluşturmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri, atıkların kaldırılmasını talep ediyor.

  • Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor
    18:33 Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor

    Samsung, Ocak ayında gerçekleştirdiği etkinlikte en yeni S serisi cihazlarını tanıtmasının yanı sıra, Galaxy AI adıyla yeni yapay zeka sistemini de tanıttı. Şimdilik Galaxy S24 serisinde kullanılabilir olan yapay zeka, yakın zamanda önceki serilere de eklenebilir. Ortaya çıkan iddialara göre Samsung, AI özelliklerini Galaxy S23, Fold5, ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor. İşte Galaxy AI cihazları ve özellikleri…

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'
    18:31 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Marmaris mitinginde yaptığı konuşmada, CHP dışında atılan her oyun AKP'ye atılmış demek olduğunu belirtti. Özel, Marmaris Belediye Başkan adayı Acar Ünlü'ye destek çağrısı yaparak, Acar Ünlü'nün AKP ile yarıştığını ve diğer partilere verilen oyların AKP'ye gideceğini söyledi.

  • CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi
    18:31 CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi

    CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bazı üniversitelerin 1 Nisan Pazartesi gününe vize sınavı koymasını eleştirerek, gençlerin sınava gitmekle seçime gitmek arasında tercih yapmak zorunda kaldığını belirtti. Arslan, seçme-seçilme hakkının anayasal bir hak olduğunu ve bu hakkın kullanımını zorlaştıracak engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.


Advertisement