İzmir'de 39 Okula Beyaz Bayrak - Son Dakika
Yerel

İzmir'de 39 Okula Beyaz Bayrak

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen beyaz bayrak projesi kapsamında İzmir'deki 39 okula "Beyaz Bayrak" ve sertifika verildi.

01.07.2015 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen beyaz bayrak projesi kapsamında İzmir'deki 39 okula "Beyaz Bayrak" ve sertifika verildi.

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, 2014-2015 eğitim öğretim yılında İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce oluşturulan komisyon tarafından 2014- 2015 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminde denetlenen okullardan 39'u Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazandı.

İzmir Anadolu Kız Lisesi'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan İzmir Milli Eğitim Şube Müdürü Ertan Sözer, okulların "Beyaz Bayrak" alma yarışına girmelerinin sevindirici olduğunu belirterek, eğitim öğretimin temiz ve hijyen ortamlarda yapılmasının başarıyı artırdığını söyledi.

Beyaz Bayrak Projesi

Beyaz Bayrak Projesi, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların temizlik ve hijyen yönünden teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, yasam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla yürütülüyor. Beyaz Bayrak 2 yıl süre ile geçerli olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de 39 Okula Beyaz Bayrak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement