İzmir'de 'Acil Tıp Asistan Eğitimi' Seferberliği - Son Dakika
Yerel

İzmir'de 'Acil Tıp Asistan Eğitimi' Seferberliği

İzmir\'de \'Acil Tıp Asistan Eğitimi\' Seferberliği

Türkiye’nin ilk Acil Tıp Anabilim Dalı’nı 1994 yılında kurarak Acil Tıp’ın bir uzmanlık eğitimi olmasına öncülük eden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi asistanları, 28 Mayıs-1 Haziran 2014 tarihlerinde 9’uncusu düzenlenecek “Acil Tıp Asistan Sempozyumu (ATAS) 2014” için seferber oldu.

04.04.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk Acil Tıp Anabilim Dalı'nı 1994 yılında kurarak Acil Tıp'ın bir uzmanlık eğitimi olmasına öncülük eden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi asistanları, 28 Mayıs-1 Haziran 2014 tarihlerinde 9'uncusu düzenlenecek "Acil Tıp Asistan Sempozyumu (ATAS) 2014" için seferber oldu.

Günümüzde 1000'e (bine) yakın acil tıp uzmanının ülke genelinde hizmet veriyor olması ve bu meşalenin İzmir'den yakılmış olmasından hareketle kentteki diğer kamu sağlık kurumları ile birlikte hareket eden Dokuz Eylül Üniversitesi hekimleri, Türkiye Acil Tıp Derneği işbirliği ile kapsamlı bir çalışma başlattı. Organizasyona Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği, Ege Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği asistanları da destek verdi. Gümüldür'de düzenlenecek sempozyuma ülke genelinde 300'ün üzerinde acil tıp asistanının katılacağı belirtildi.

Acil tıp asistanlarının eğitimleri ve donanımlarının, tüm sağlık sisteminin geliştirilmesi için hayati önem taşıdığını belirten ATAS 2014 Organizasyon Komitesi Başkanı ve DEÜ Acil Tıp Anabilim Dalı Asistanı Dr. Murat Çetin şöyle konuştu: "Yeni yetişen/yetişecek uzmanların ülkenin dört bir yanına yayılmaları ile acil sağlık hizmetleri daha da gelişecek ve dünyanın gelişmiş ülkeleri seviyesine çıkarılacaktır. Bu yıl 9'uncusunu gerçekleştirileceğimiz organizasyon, tıp alanında asistanlar düzeyinde sürekliliği olan ilk ve tek bilimsel toplantıdır. Amerika Acil Tıp Derneği (ACEP) Asistan Birliği olan EMRA bu sempozyumu destekliyor ve katkı sağlıyor. Etkinliğimiz, ülkemizden acil tıp akademisyenleri ve geleceğin acil tıp uzmanlarının yapacakları sunumlar, dünyaca ünlü Acil Tıp profesörü ve Amerikan Kalp Derneği (AHA) Kılavuzu yazarlarından olan Prof. Dr. William Brady'nin ATAS 2014 için hazırladığı video sunum, kurslar, ultrasonografi beceri ve görüntüleme yarışmaları gibi acil tıp asistanları için ilgi çekici bilimsel organizasyonlarla zenginleştirildi. İzmir'in tüm devlet eğitim hastanelerinin katkı sağlayacağı toplantının sağlık ve acil tıp" için önemli bir basamak olacağını düşünüyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de 'Acil Tıp Asistan Eğitimi' Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement