İzmir'de Ağaçların Kesilmesine CHP'den Tepki - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Ağaçların Kesilmesine CHP'den Tepki

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 2014 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından temeli atılan ancak çalışması durdurulan şehir hastanesinde, ağaçların inşaat çalışması başlamadan iş makineleriyle kesildiğini ileri süren CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Engin, "Kıt kanata imkanlarla oluşturulan bu ağaçlandırma alanlarında, ciddi kıyımlar var" iddiasında bulundu.

05.10.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 2014 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından temeli atılan ancak çalışması durdurulan şehir hastanesinde, ağaçların inşaat çalışması başlamadan iş makineleriyle kesildiğini ileri süren CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Engin, "Kıt kanata imkanlarla oluşturulan bu ağaçlandırma alanlarında, ciddi kıyımlar var" iddiasında bulundu.

CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı'nda yapılan basın açıklamasına, CHP Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP İzmir 2. Bölge 8. Sıra Milletvekili Adayı Ali Engin ve Bayraklı CHP İlçe Başkanı Cemallettin Alper ve çok sayıda partili katıldı.

Yerelde iktidar olduğumuz yerlerde, belediye başkanı mutlak suretle halkın karşısına çıkmalı, yaptıkları ile ve yapamadıkları ile yüzleşmeli ve adaylarını savunabilmesi gerektiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkan Hasan Karabağ, "Türkiye şuanda koalisyonları konuşuyor. Ama konuşulması gereken benim de duymak istediğim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tek başına iktidar umudunun olduğu bir parti dönemini yaşamak istiyorum. Biz; şu parti barajı açsın, öbür parti barajı açsın lafını bir kenara bırakalım. Bana ne kardeşim başka partiden. Kalbi gönlü başka partide olan insanlar önce o partiye gitsinler. Ben bu partide bulunayım, belik de görevlerim olsun ama o parti barajı aşsın diye oy verilmez, çalışılmaz. Atatürk'ün partisi bu hallere gelecek bir parti değil. Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidar alternatifi olmalı. O partiye bu partiye gidelim yüzde 25'lerde takılalım. Bu işten bıktım ben. Bizim partimiz yüzde 20'lere takılı kalacak bir parti değil. Yazık günah Atatürk'ün verdiği emeklere. Onun için; kafası, gönlü başka yerde olan arkadaşlar, o partiye gitsin. Sol parti kendini tanımlarken; sosyal demokratlar diye tanımlar. Biz Kürtler, biz Türkler, biz Lazlar, biz Araplar, biz Aleviler, biz Sunniler diye tanımlamaz. Sol bunların hepsini kucaklayan bir dünya görüşüdür. Bu da CHP çatısı altında olur. Onun için yanılıp da ırkçı siyaset yapan partilere oy vermek Atatürk'e ihanettir, Cumhuriyete ihanettir" dedi.

KENDİ BAŞKANLARINI ELEŞTİRDİ

Partisinin milletvekili sayısını artırmak istediklerini belirten Başkan Karabağ, "Yereldeki gücümüzü koruyalım. Öte yandan belediye başkanlarımız da artık partili belediye başkanları gibi davransın. 'Ben bir şeye karışmayayım, ben CHP adına bir şey söylemeyim aman ha iktidar bana bir şey yapar' diyen adamın bu partiden belediye başkanlığında ne işi var. Ben CHP başkanı olduğumu haykırarak oyumuz mu azaldı. Aksine çoğaldı. Aslını yaşatacaksın. Sahtekarlık yapmayacaksın. Aslın ne ise onun gibi davranacaksın, halk onu görüyor ve ona göre davranıyor" dedi.

"ŞEHİR HASTANESİ ŞEHİR EFSANESİNE DÖNÜŞTÜ"

Daha sonra ise CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Engin konuştu. Şehir hastanesi inşaatının başlamamasına ve başlamayan çalışmalar için ağaç kesilmesine tepki gösteren Ali Engin, "Şehir hastanesi, şehir efsanesine dönüştü. 10 yıldır Türkiye'nin en büyük hastanesini yapacağız diyorlar. Peki şehir hastanesi, ne kadar ihaleyle o firmaya verildi. Sağılık Bakanlığı araziyi inşaat şirketine tahsis ediyor. Firma da oraya hastane kurup yatırım yapıyor. Buradan soruyorum Sağlık Bakanlığı o binaya ne kadar kira ödeyecek. Benzini istasyonu ve AVM projede var mı? Hastane değil de sistem içinde resmen bir ticarethaneye dönüşmüş. Bu hastane inşaatına niye başlanmıyor? Döviz artışlarından finansmanı yurt dışından olduğu için firma da, yapamıyor. Belki de firma, vazgeçecek hastane yapmaktan. Resmen şehir efsanesine dönüştü" dedi.

YEŞİL ALANLARI KATLEDİYORLAR

Doğa katliamının yapıldığını ileri süren milletvekili adayı Ali Engin, "İzmir'de AVM yokmuş gibi yolları daraltarak, uçuruma AVM yaptılar. Biz yeşil alanları yaparken siz karayolları arazisini sattınız. Orası planda yeşil alandı. Helen mahkemede olay sürüyor. Kıt kanata imkanlarla oluşturulan bu ağaçlandırma alanlarında, ciddi kıyımlar var. AVM ve hastane yapılmak üzere ciddi müdahalelere oluşuyor. Halen tabela noktasında kalan tabela duruyor. Orası tabela olarak duracağa benziyor. CHP olarak bize büyük görev düşüyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de Ağaçların Kesilmesine CHP'den Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement