İzmir'de Ak Parti-Büyükşehir Polemiği - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Ak Parti-Büyükşehir Polemiği

İzmir\'de Ak Parti-Büyükşehir Polemiği

İzmir'de AK Parti ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki "paralelci" polemiği giderek büyüyor.

20.06.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de AK Parti ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki "paralelci" polemiği giderek büyüyor. İl Başkan Vekili Bülent Delican'ın ardından, Büyükşehir Meclis Grup Başkan Vekili Bilal Doğan da, Büyükşehir Başkan Vektili mevkidaşı Dr.Sırrı Aydoğan'ın sözlerine cevap verdi. Doğan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde SBS yani 'Sırrı Bey'e Soralım' yönetim tarzı vardır. Belediyede ve partide her şeyi 'Sırrı Bey'e Soralım' anlayışı mevcuttur." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sayın Sırrı Aydoğan'ın, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grubu'nun büyükşehir belediyesi çalışmalarına yönelik eleştiri, görüş ve önerileri hakkında önceki gün bir açıklama yaptığını hatırlatan Bilal Doğan, "Sayın Aydoğan'ın ölçüsüz, nezaket kurallarını aşan, bulunduğu makamın ciddiyetinden uzak, sokak jargonuyla yaptığı açıklamalar İzmirlinin ve kamuoyunun tepkisini çekmiştir. CHP'lilerin başarısızlıklarından ve beceriksizliklerinden ağrıyan başları sıkışınca hemen başvurdukları yöntem, AK Parti'ye ve AK Partililere fütursuzca saldırmaktır. Sayın Aydoğan'ın ucuz siyasi hesaplar kokan, kasaba politikacısı tarzındaki söylemlerini oldukça garip bulduğumuzu belirtmek isteriz. Kendisi de çok iyi bilmektedir ki, AK Parti'de siyaset yapan herkespartisinin temel ilkelerine sadık, liderinin ve yönetici kadrosunun dimdik arkasında, hakkı haykırma noktasında en gür sedayı ortaya koyan bir iradeye sahiptir. AK Partililer, bu ülkeye, bu kente hizmet etmek için canla başla çalışmaktadır. Partimizin tüzük ve programının hayata geçirilmesi konusunda hiç kimsenin güdümüne girmeden ve etkisinde kalmadan çalışmaya devam edeceğimizi de herkes bilmelidir. Sayın Sırrı Aydoğan'ın başta il başkanımız olmak üzere yöneticilerimiz ve partililerimiz için sarf ettiği sözleri, mesnetsiz ithamlarını kabul etmemiz mümkün değildir. Sayın Aydoğan'ın yaptığı açıklamaları biraz da hedef şaşırtma taktiği olarak görüyoruz. Kişi kendinden bilir işi misali, Sayın Aydoğan bizim partimizi kendi partisine benzetmesin." dedi.

İZMİR EHİL ELLER TARAFINDAN YÖNETİLMİYOR

"Sayın Sırrı Aydoğan yaptığı açıklamayı hangi sıfatla yaptığını açıklasın" diyen Doğan, "Bu açıklamayı Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili sıfatı ile mi yapmıştır, yoksa Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili sıfatı ile mi yapmıştır? Yoksa İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı sıfatı ile mi yapmıştır? ya daİzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili sıfatı ile mi yapmıştır? İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili olarak mı yapmıştır? Yani Sırrı Aydoğan partiyi ve belediyeyi yöneten bir kişi olarak mı bu açıklamayı yapmıştır? Görüldüğü gibi sanki Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyelerinin içerisinde başka değerler yokmuş gibi tüm yetkiler aynı kişide toplanmış. Bütün İzmir ve kamuoyu biliyor ki; İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi'ni perde arkasından Sayın Sırrı Aydoğan yönetmektedir. Zaten bu yönetim tarzıyla da parti ile ilçeleri karıştırmıştır ve bunu yapmaya devam ediyor. Bu nedenledir ki gerek parti içinde gerekse belediye içerisinde Sayın Sırrı Aydoğan yüzündenİzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 'SBS Belediyesi' denmektedir. Evet, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde SBS yani 'Sırrı Bey'e Soralım' yönetim tarzı vardır. Belediyede ve partide her şeyi 'Sırrı Bey'e Soralım' anlayışı mevcuttur. Belediyenin hiçbir işi Sırrı Bey'e sorulmadan yapılmamaktadır. Hiçbir personel Sırrı Bey'e sorulmadan alınmamaktadır. Düşünün ki, İzmir gibi bir kentin büyükşehir belediyesinin imar komisyonu başkanı pratisyen hekim. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP grubu içerisinde, hatta imar komisyonunun içerisinde bile birçok mimar ve mühendis varken bir pratisyen hekim yıllardırimar komisyonu başkanlığı yapıyor. Talimat alıp, talimat veren bu pratisyen hekim hem İzmir'in hem de ilçelerinin gelişmelerini engelleyerek kentimizi köye çevirmiştir. Sayın Aydoğan verdiği talimatlarla ilçelerin imar sorunlarını düzenlemektedir. Herhalde İzmir bu nedenle köy oldu. Düzensiz ve imarsız yapılaşmalar devam ediyor. Biz İzmir'in ehil eller tarafından yönetilmediğini bu nedenle söyleyip duruyoruz." diye konuştu.

MAKSATLARI ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEK

dOĞAN, ELEŞTİRİLERİNİ ŞÖYLE SÜRDÜRDÜ:

"İzmir'de muhalefet olarak 'metroyu bir an önce İzmir'in hizmetine sunalım' dediğimizde, 'teleferik neden bitmiyor' dediğimizde, ulaşımı, trafiği ve otoparkı gündeme getirdiğimizde, körfez kirliliğini gündeme getirdiğimizde, vahşi depolanan çöp konusunu gündeme getirdiğimizde, İzmir'i daha güzel ve birlikte yönetelim dediğimizde Sayın Kocaoğlu ve Sayın Aydoğan neden rahatsız olmaktadır? Farklı görüş ve önerilere neden tahammül edemiyorlar? Kendileri gibi düşünmeyenleri dışlayan, uzlaşmacı olmayan, farklılıkları bir zenginlik olarak kabul etmek yerine onları ötekileştiren bir yönetim anlayışı İzmir'e yakışmamaktadır. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi grubu olarak özel idareye ait mallar başta olmak üzere birlikte çalışma, birlikte bir ortak görüş ve ortak çalışma geliştirelim dediğimizde bu konu ile ilgili neden bir adım atılmamaktadır? Mecliste ve meclis dışında yapmış olduğumuz birlikte çalışma tekliflerimize bugüne kadar olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmedi. Biz her zaman Sayın Kocaoğlu'na şunu demedik mi;'Büyükşehir Meclisi ile makam odanızın arası üç metre. Bir günden bir güne bizi davet edip, arkadaşlar kentin sorunları ile ilgili sizin ortak çalışma talebinizin içeriği nedir' diye sordunuz mu? Sayın Kocaoğlu ve Sayın Aydoğan'ın üzüm yeme amaçları yok, maksatları bağcıyı dövmek. Kendilerinin basın, medya ve sivil toplum örgütleri üzerinden sürekli mağdur edebiyatı yaparak yeni bir gündem oluşturma yönündeki çabalarını bütün İzmirliler biliyor. 11 yıldır hep aynı nakarat, hep aynı mağdur edebiyatı. Şunu özellikle ifade etmek istiyoruz ki, biz AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Grubu olarak bulunduğumuz ilçelerde ve büyükşehirde kentin yararına, İzmirlinin yararına, ülkemiz yararına olan her proje ve her çabayı desteklemeye devam edeceğiz. Ancak yanlış ve eksik bulduğumuz konuları da Sırrı Sayın Kocaoğlu ve Sırrı Aydoğan rahatsız olsa bile görüş ve önerilerimizle birlikte gündeme getirmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin en uzun soluklu çalışkan ve yatırımcı bakanlarından olan İzmir için bir şans olan İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım'ın ve AK Parti'nin hizmet anlayışına oy veren 1 milyona yakın İzmirli biz bu görevi yapalım diye bize oy verdi. İzmir'in bu emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de Ak Parti-Büyükşehir Polemiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement