İzmir'de Asayiş - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Asayiş

İzmir\'de Asayiş

Kentte son bir haftada suça karışan ve yasal işlem yapılan 204 çocuktan 4'ü tutuklandı.

10.07.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de son bir haftada suça karışan 204 çocuk hakkında yasal işlem yapıldı, 4 çocuk ise tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, suça sürüklenen çocuk ve çeşitli suçlardan mağdur 311 çocuk hakkında yasal işlem yaptı.

Dilencilik, yağma, kayıp, cinsel istismar, güveni kötüye kullanma, cinsel taciz, tehdit, cinsel ilişki, yankesicilik gibi suçlardan 107 çocuğun mağdur olarak işlem gördüğü bildirildi. Suça sürüklenen çocuklara yönelik çalışmalarda hakaret, otodan hırsızlık, yaralama, yankesicilik gibi suçlardan 204 çocuğa işlem yapılırken bunlardan 4'ü tutuklandı.

Haklarında kayıp müracaatı yapılan çocuklarla ilgili yapılan çalışmalarda ise 32'si kız, 19'u erkek çocuk olmak üzere toplam 51 çocuk bulunarak ailelerine teslim edildi.

Yapılan çalışmalarda Buca Kız Yetiştirme Yurdu'ndan tedavi amaçlı Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen 15 yaşındaki D.B.'nin kaçtığı, Bayraklı İlçesi Ankara caddesi üzerinde yakalanan çocuğun yurda teslim edildiği kaydedildi.

Bulunan kayıplar

Ekipler, yaptıkları çalışmalarda aileleri tarafından kayıp müracaatı yapılan çocukları da buldu. Karşıyaka Doyuran Kavşağında flüt çalan çocuk gören ekiplerin, çocuğu Karşıyaka Çocuk Şube Birimine teslim ettiği, Konak İlçesi Çankaya Semtindeki itfaiye binası önünde dilendiği görülen Suriye vatandaşı 1 çocuğun da muhafaza altına alınarak Konak Çocuk Bürosu'na götürüldüğü ve Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile "Aile Yükümlülüğünü İhlal" suçundan ailesine işlem yapıldığı kaydedildi.

İzmir'de faaliyet gösteren 61 internet kafede denetim yapan ekiplerin, denetimler sırasından bir internet kafeye yaşı küçük çocuğu iş yerine aldığı için idari işlem yaptığı, denetimi yapılan bir sinema da ise herhangi bir sorun olmadığının görüldüğü bildirildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Asayiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement