İzmir'de Asırlık Çınarlar Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Asırlık Çınarlar Kurtarıldı

Yapımı devam eden Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yolu üzerinde yer alan, aralarında asırlık çınarların da bulunduğu yaklaşık 20 ağaç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın girişimi sonucu Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünün projede revizyon yapmasıyla kesilmekten kurtuldu.

15.01.2016 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapımı devam eden Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yolu üzerinde yer alan, aralarında asırlık çınarların da bulunduğu yaklaşık 20 ağaç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın girişimi sonucu Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünün projede revizyon yapmasıyla kesilmekten kurtuldu.

Hotar, revizyonla ilgili olarak Arıkbaşı Mahallesi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, yöre halkının ve duyarlı kişilerin kendilerine yaptığı başvuru üzerine inceleme yaptıklarını belirtti. İnceleme sonunda, çıkış yolu, kavşak düzenlemesinin mevcut planında canlı tarih olarak nitelendirilen ağaçların kesilme, taşınamama riski olduğunu gördüklerini kaydeden Nükhet Hotar, ilgililerin 'en düzgün, en doğru, en fazla ağacı kurtaracak şekilde ne yaparız' düşüncesiyle 2 yıl süren detaylı bir çalışma yaptığını ifade ederek, "Son geldiğimiz noktada da artık planlar son şeklini aldı, kesin onayını aldı. 400 yıllık çınarımızı, 60'ar yıllık çamlarımızı yani bu çevreyi bir kez daha değerli kılan bu güzellikleri koruyacak, kurtaracak şekilde bir düzenleme yapıldı" diye konuştu.

İnsanlara verilen zararla herhangi bir canlıya verilen zararı eş değerde gördüklerini söyleyen Hotar, şunları söyledi:

"Biz duyarlılıkla 'en iyi neyi yapabiliriz'in çalışmalarını yaparken, her zaman olduğu gibi yine özellikle CHP'li belediyeler, Gaziemir'e fuarı yaparken yüzlerce ağaç kesen belediye, Alsancak Talatpaşa'daki yüzyıllık çınarları yıllar önce hiç acımadan kesen belediye ve belediye başkanları buradaki ağaçları, sözüm ona korumak için bir eylem ve imza kampanyası başlattı. Bunu başarmış gibi etrafta konuşmaktalar. Ben size bunu en doğrusunu, en bitmiş halini söylüyorum. 2 yıldır devam eden bir çalışmanın geldiği noktayı açıklıyorum. Bu sadece bir ay önce yapılan bir hareketin veya 2 ay önceki bir söylemin sonucu değildir. 2 yıllık çalışmanın sonucudur. Yöre halkına sürprizlerimiz de olacak. Bu kavşak yapıldıktan sonra burayı daha da değerli kılan yeni uygulamalarımız olacak."

Konak Meydan'da, Konak tünellerinin çıkışına üst geçit yapımıyla ilgili çalışmaların başladığını aktaran Nükhet Hotar, "Bu çalışmayı belediyenin yaptığını zanneden vatandaşlarımız varmış. Belediyenin yapmadığını biz İzmir halkı yararına üstleniyoruz, yapıyoruz. Oradaki üst geçidin AK Parti yetkililer tarafından bizim takibimizle yapıldığını belirtmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Konak Belediye Başkanı'nın Konak tünellerini kullandığını duyduklarını söyleyen Hotar, "Üst geçidi de kullanmamasını rica ediyoruz" dedi.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Asırlık Çınarlar Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement