İzmir'de Balkan Lezzetleri Yarıştı - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Balkan Lezzetleri Yarıştı

İzmir\'de Balkan Lezzetleri Yarıştı

Buca Belediyesi ve Balkan derneklerinin işbirliğiyle düzenlenen 4. Uluslararası Balkan Festivali, yemek yarışması ve Balkan kökenli sanatçıların konserleriyle devam etti.

15.09.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca Belediyesi ve Balkan derneklerinin işbirliğiyle düzenlenen 4. Uluslararası Balkan Festivali, yemek yarışması ve Balkan kökenli sanatçıların konserleriyle devam etti.

Geçen hafta Cuma günü başlayan Balkan Festivali, hafta sonu da hız kesmeden sürdü. Hasanağa Bahçesi'nde gerçekleşen etkinliklerde Geçtiğimiz Cumartesi günü Buca Rumeli Kadınları Derneği ve FOMGED'in halk oyunları gösterisinin yanı sıra temsili olarak Balkan Kına Gecesi canlandırıldı. Aynı günün akşamı ise Gamze Matracı ve Rumeli Ekrem konser verdi. Hasanağa Bahçesi'ni dolduran Bucalılar, keyifli anlar yaşadı. Pazar gününe de Balkan lezzetleri damgasını vurdu. Festival kapsamında düzenlenen yemek yarışmasına yoğun bir katılım gerçekleşti. Jürinin değerlendirmesi sonunda otlu yemeklerde börülce salatası ile Kıymet Yıldız, etli yemeklerde güveç ile Sevim Topçuoğlu, tatlılar da baklava ile Zehra Özakraklı, börekte ise Boşnak böreği ile Hafize Fırat birinciliği elde etti. Dereceye girenlere Buca Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler dağıtılırken jüri üyelerine de günün anısına birer plaket verildi.

BOSNALI COŞTURDU

Yemek yarışmasının ardından Cenk Bosnalı, festivale katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti. Balkan ezgilerini başarılı yorumuyla seslendiren sanatçı, sahneden inerek davetlilerle birlikte halay çekti. Balkan kökenli insanların ülkenin dört bir tarafında kardeşçe yaşamayı benimsediğini belirten Bosnalı, Buca'da da nüfusun önemli bölümünü Balkan kökenlilerin oluşturduğunu belirtti. Bosnalı, konser için Hasanağa Bahçesi'ni dolduran Bucalılara teşekkür etti. Cenk Bosnalı'nın ardından sahneyi Muammer Ketencoğlu aldı.l Ketencoğlu da şarkılarına eşlik eden dinleyenlere teşekkür etti. Balkan Festivali, üçüncü günün sonunda dernek temsilcilerine plaketlerin verilmesiyle son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de Balkan Lezzetleri Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement