İzmir'de Başbakan'a El Hareketine İkinci Dava - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Başbakan'a El Hareketine İkinci Dava

İzmir'de, geçen 16 Mart'ta yerel seçim kampanyasında Gündoğdu Meydanı'ndaki miting alanına tonvoyla giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, evinin balkonundan el hareketiyle hakarette bulunduğu iddia edilen F.A. hakkında, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

20.06.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, geçen 16 Mart'ta yerel seçim kampanyasında Gündoğdu Meydanı'ndaki miting alanına tonvoyla giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, evinin balkonundan el hareketiyle hakarette bulunduğu iddia edilen F.A. hakkında, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Başbakan Erdoğan mitingden ayrılırken el hareketi yaptığı öne sürülen K.B. hakkında da aynı suçlamayla dava açılmıştı.

Başbakan Erdoğan, geçen 16 Mart tarihinde İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingteki konuşmasında, otobüsle alana gelirken bir kadının el hareketi yaptığını söyledi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan'a el hareketi yaptığı öne sürülen F.A. polisler tarafından 'Devlet büyüklerine hakaret' iddiasıyla gözaltına alındı. Alsancak Polis Merkezi'nde ifadesi alınan F.A. şunları söyledi:

"Başbakan'ın otobüsü evime doğru gelirken ellerimi açarak 'hayret' ifadesi ile polisleri gösterdim. Ne kadar çok polis olduğunu ifade ettim. Küfür ya da hakarette bulunmadım. Kısa bir süre sonra kapımız çalındı ve içeriye tek tip takım elbiseli 15 civarında insan girdi. Üzerimdeki pijamayla kollarımdan çekiştirilerek evden sürüklenerek indirildim. Takım elbiseli kiişler tarafından 'Kedi gibi titrersin burada. Seni evden çıkarken halkın linç etmesine bırakmadığımıza şükret. Nu mutlu sana. Berkin Elvan gibi sen de meşhur oldun. Okumakla adam olunmuyor. Annem yaşındasın, yaşından başından utan' gibi çirkin sözlerle itham edildim. Bu kişiler içeriği gerçeğe aykırı bir tutanağı izalamamı istediler. İmzalamadım."

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz, hazırladığı iddianamede F.A. hakkında 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İzmir 20'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesiyle, F.A. hakkında dava açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'mağdur' sıfatıyla yer aldığı davanın ilk duruşmasının 9 Eylül 2014 tarihinde yapılacağı belirtildi.

BİR KİŞİYE DAHA DAVA AÇILMIŞTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bu mitingin sonunda alandan ayrılırken el hareketi yaptığı öne sürülen K.B. hakkında da aynı suçlamayla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 7'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. K.B., kafeteryada otururken sigara içmek için dışarı çıktığını, biraz ileride bulunan arkadaşına yanına gelmesi için eliyle işaret etmesinin yanlış anlaşıldığını söylemişti. Bu davaya da henüz başlanmadı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Başbakan'a El Hareketine İkinci Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement