İzmir'de Belediye Otobüs Şoförlerine Saldırılara Tepki Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Belediye Otobüs Şoförlerine Saldırılara Tepki Yürüyüşü

İzmir\'de Belediye Otobüs Şoförlerine Saldırılara Tepki Yürüyüşü

İzmir'de belediye otobüs şoförlerine bir hafta içinde yapılan altı saldırının ardından DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nın öncülüğünde düzenlenen tepki yürüyüşüne yüzlerce şoför, eşleri, çocukları, işçilerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe başkanları, DİSK Başkanı Kani Beko katıldı.

17.01.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de belediye otobüs şoförlerine bir hafta içinde yapılan altı saldırının ardından DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nın öncülüğünde düzenlenen tepki yürüyüşüne yüzlerce şoför, eşleri, çocukları, işçilerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe başkanları, DİSK Başkanı Kani Beko katıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu Vali ve Emniyet Müdürü'nden suçluları bir an önce bulmalarını talep etti.

Belediye otobüs şoförlerine yönelik saldırılara tepki için düzenlenen yürüyüş Konak Pier Alışveriş Merkezi önünden Büyükşehir Belediye binasına kadar gerçekleşti. Yürüyüşte üzerinde 'Sopa değil can taşıyoruz', 'Bizim canımız kime emanet?', 'Babama dokuma' yazılı pankartlar taşındı. Topluluk sık sık "İzmir uyuma şoförüne sahip çık", "Şoföre uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Yürüyüş kortejinde en önde şoförlerin çocukları, arkada ise belediye başkaları, milletvekilleri yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmada ahlaksız oyun içersinde olduklarını söyledi. Kocaoğlu, "Komplo teorilerine yaşam boyu inanmadım. Hep emekten işçiden örgütlü mücadeleden yana oldum. Cumartesi gününden itibaren her gün bir ESHOT şoförü darp edildi. Bunda nasıl bir art niyet aramazsınız? Nasıl bu olayı organize edenlere ahlaksız demezsiniz" dedi.

Belediye otobüs şoförlüğünün onurlu ve zor bir meslek olduğunu, her gün araçta 50-150 arasında değişen sayıda can taşındığını belirten Kocaoğlu, kutsal bir görev yaparken ahlaksız saldırılara uğradıklarını söyledi. Her şeye rağmen sükuneti, soğukkanlılığı koruyacaklarını belirten Kocaoğlu "Bugüne kadar soğukkanlılığınızı koruduğunuz için teşekkür ediyorum. Haklıyken, suçumuz günahımız yokken haksız duruma düşmeyeceğiz. İzmirlilerden de dileğimiz var. Otobüste vandalizme, örgütlü ahlaksızlığa dur demek zorundadır. Hiçbir çapulcu halkın karşısında duramaz. Nifak tohumları ekmek isteyenlere, organize operasyonlar yapmak isteyenlere karşı birlik içinde, sımsıkı birbirimize kenetlenerek küçük hesaplar peşinde olmadan ana hedefe ilerlemeye, kendimizi adayarak çalışmak zorundayız" dedi.

Kocaoğlu, kendisinin ve darp edilen belediye otobüs şoförlerinin İzmirliler tarafından sahip çıkılmayı istediklerini söyledi. Kocaoğlu "Otobüslere binerek provokasyon amacıyla halkı kışkırtmaya çalışanlar var. Bu adi, şerefsiz oyunu İzmirli kabul etmiyor. İzmir bu provokasyonlara en onurlu ve şiddetli yanıtı verecektir. Son olaylarda otobüsten iniyor, garaja saldırılıyor. Bu işte bir oyun, ahlaksızlık var. Ergeç ortaya çıkaracağız. Ahlaksızlığın hesabını soracağız. Farklı yerlerde kumpas kuranların oyunlarını bozacağız" dedi.

Kocaoğlu, bir de çağrıda bulundu. Vali, Emniyet Müdürü ve devlet temsilcilerinden, kamu görevi yapan şoförlerine sahip çıkmalarını, yani görevlerini yapmalarını talep ettiğini belirten Kocaoğlu "Kamu düzeni sağlayanların kamu görevi yapanlara sahip çıkmaları en başlıca görevleridir. Acil olarak suçluların adalet önüne çıkartılması gerekmektedir. Bu görevi yapıp yapmadıkların izleyeceğiz. Yaparlarsa teşekkür edeceğiz. Yapmazlarsa eleştirimizi en şiddetli şekilde bildireceğiz" dedi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 2014 yılında 85 şoförün darp edildiğini söyledi. Ak Partililerin aktarmalı ulaşımın saldırıların nedeni iddiasının doğru olmadığını belirten Sarı, "84 darp edilen şoförden 60'ı aktarmalı sistemden önce bu olayı yaşadı. Organize olduğuna inanmak istemiyoruz. Ancak, taksilerle otobüsleri takip edenler ellerinde demir çubuk, palalarla saldırıda bulundu. Bu durum organize olduğu şüphesi uyandırdı" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, şoförlere yapılan saldırıları kınadı. Beko "Son dönemlerde arkadaşlarımıza yapılan saldırıları yapanları uyarıyorum. Saldırılar böyle devam ederse, kim hangi dilden anlarsa o dilden anlatmasını biliriz" dedi. Beko da Vali ve Emniyet Müdürü'nü saldırılarla ilgili suçluların bulunması için göreve çağırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Belediye Otobüs Şoförlerine Saldırılara Tepki Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı
    15:19 Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı

    Denizlispor'un TFF 2. Lig'de mücadele eden ve düşme hattında olan golcü futbolcusu Bekir Turaç Böke'nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı açıklandı.

  • İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı
    15:18 İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek, Sarıyer Tarabya'da yolcu olarak binen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Taksiciler, olayı protesto ederek can güvenliklerinin sağlanmasını istedi. İran uyruklu şüpheli, sivil polisler tarafından yakalandı.

  • Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü
    15:18 Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü

    Samsun'un Havza ilçesinde akreple temas ettikten sonra yolcu otobüsünde fenalaşarak öldüğü öne sürülen kişinin cenazesi Kayseri'de defnedildi. Bilal Y. (56) için Hulusi Akar Camisi'nde tören düzenlendi ve cenazesi Kocasinan ilçesi Hasancı Mahallesi'nde toprağa verildi. Tören sonrası basın mensuplarıyla katılımcılar arasında arbede yaşandı. Bilal Y'nin akreple temas ettiği ve psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilmişti.

  • Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu
    15:17 Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu

    Aksaray'ın Ereğli Kapı Mahallesi'nde bulunan bir parkta arkadaşlarıyla gezen genç, gasp etmeye çalışan bir şahıs tarafından darp edildi. Gasp edemeyince sinirlenen şüpheli, genç üzerinde şiddet uygulayarak hastanelik etti. Olayın ardından genç ve arkadaşları hızla parktan uzaklaşarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Yaralı genç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı
    15:17 Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı

    Gümüşhane'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. İstihbari çalışmalar sonucunda, Malatya'dan temin edilen uyuşturucu maddelerin Gümüşhane'ye getirileceği bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 14 gram metamfetamin, 2,6 gram kubar esrar, 5,5 gram bonzai ve 2 adet sentetik uyuşturucu bulundu. 3 kişi gözaltına alındı, 2 kişi serbest bırakıldı ve Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı
    15:16 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, makamında vatandaşları ağırlayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etti. Başkan Aydın, yeni dönemde yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

  • Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti
    15:16 Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti

    Osmangazi Belediyesi'nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, amansız hastalık sonucu vefat etti. Belediye bahçesinde düzenlenen törende mesai arkadaşları tarafından dualarla uğurlandı.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:15 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ile birlikte yeni dönem muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Yalçın, muhtarları tebrik ederek sunulan hizmetlerin kalitesinden bahsetti.


Advertisement