İzmir'de Berkin Elvan Eylemleri - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Berkin Elvan Eylemleri

Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yılında İzmir'deki eylemlerde 10 kişi gözaltına alındı.

11.03.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yılında İzmir'deki eylemlerde 10 kişi gözaltına alındı.

Konak ilçesi Alsancak semti Talatpaşa Bulvarı üzerindeki aydınlatma direğine kendilerini zincirleyen 5 kişi yolu trafiğe kapatarak bildiri okumak istedi. Uyarıya rağmen eylemlerini sonlandırmayan gruba polis müdahale etti. Gözaltına alınan 5 eylemci, İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu sırada Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde oturma eylemi yapan gruptan, eylemcilere müdahale eden polislere taş ve pet şişe atıldığı görüldü. Olay yerine TOMA ve çevik kuvvet ekipleri sevkedilirken, protestocu grup ara sokaklara dağıldı.

Bir başka grup ise Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca döviz ve pankartlar taşıyıp, sloganlarla yürüdü. ÖSYM binası önünde basın açıklaması yapan grup, olaysız dağıldı.

Bu arada sabah saatlerinde Talatpaşa Bulvarı üzerinde oturma eylemi yapmak isteyen bir başka gruptan da 5 göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ege Üniversitesindeki eylem

Ege Üniversitesi'nde de Berkin Elvan'ı anmak amacıyla bir araya gelen bir grup, Edebiyat Fakültesi önünden yerleşke içindeki 1 Nolu yemekhane önüne yürümek istedi. Öğrencilere 20 Şubat'ta meydana gelen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği olay sonrası Ege Üniversitesi Senatosunun "yürüyüş, etkinlik ve basın açıklamalarına izin verilemeyeceğine" dair kararını hatırlatan polis ekipleri, yürüyüşe izin vermedi.

Toplu halde yürümelerine izin verilmeyen öğrenciler, bireysel olarak polis kordonundan geçerek yemekhane önünde tekrar toplandı. Burada bir süre oturma eylemi yapan ve türkü söyleyen grup, daha sonra dağıldı.

Avukatlardan protesto

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG) üyesi bir grup da İzmir Adliyesi önünde, Berkin Elvan dosyasında ilerleme kaydedilmediği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan avukat Eylem Yıldız, Berkin Elvan'ın gaz kapsülüyle vurulmasının ardından 1,5 yıl, ölümünün üzerinden de 1 yıl geçmesine karşın soruşturmada kayda değer bir ilerleme olmadığını savundu.

Berkin Elvan heykeli tahrip edildi

Öte yandan, Güzelbahçe ilçesinde, belediye tarafından yaptırılan ve adının verildiği çocuk oyun parkında yer alan Berkin Elvan heykeli tahrip edildi.

Güzelbahçe Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yaka Mahallesi'nde 1 Mart'ta törenle hizmete açılan "Berkin Elvan" adıyla hizmete açılan çocuk oyun parkının girişine yerleştirilen Berkin Elvan' tasvir eden heykeli, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce baş ve yüz kısmı sert bir cisimle vurularak tahrip edildi.

Olayın emniyete bildirilmesinin ardından parka gelen polis ekipleri, heykel üzerinden parmak izi örneği aldı ve bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alarak saldırganların kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, 11 Mart'ın Berkin Elvan'ın 1. ölüm yılı olduğuna işaret ederek, "Bugün 11 Mart 2015, Berkin Elvan bir daha öldürülmek istendi. Bir insanın ölüm gününde bu yapılmaz. Bunu yapanları lanetliyorum, kınıyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Berkin Elvan Eylemleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement