İzmir'de Çevreciler Çed Toplantısına İzin Vermedi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Çevreciler Çed Toplantısına İzin Vermedi

İzmir\'de Çevreciler Çed Toplantısına İzin Vermedi

İzmir’in Ödemiş ilçesi sınırları içinde bulunan Bozdağlar’da altın madeni kurulmasını istemeyen çevreciler, İzmir İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen heyetin ÇED toplantısına izin vermedi.

05.03.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesi sınırları içinde bulunan Bozdağlar'da altın madeni kurulmasını istemeyen çevreciler, İzmir İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen heyetin ÇED toplantısına izin vermedi.

Ödemiş sınırları içinde bulunan Bozdağlar'da altın madeni kurma girişimine karşı Küçükmenderes Havzası Çevre ve Doğa Katliamına Hayır Platformu üyeleri köy toplantıları düzenledi. Platformun öncülüğünde bir araya gelen köylüler, altın madeni için İzmir İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerinin düzenleyeceği Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı öncesinde Ödemiş Belediyesi Perşembe Pazarı Sosyal Tesisleri'nde toplandı. Köylerine altın madeni kurulmasını istemeyen vatandaşların yanı sıra, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Mustafa Balbay, CHP ve AK Parti milletvekili aday adayları, siyasi parti temsilcileri, sendika temsilcileri ve dernek başkanları altın madenine tepkilerini dile getirdi. Toplantı için ilçeye gelen İzmir İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü heyeti, toplantının yapılamayacağı konusunda tutanak tuttu. İzmir İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü temsilcisi Sema Yunatçı, "Toplantı ile ilgili karar bakanlıktan çıkmıştı. Gazetede ilan vermişti. Ancak bugün burada bu toplantı yapılamaz kararı alındı" dedi.

Görevlilerin olay yerinden ayrılması üzerine toplantının yapılacağı sosyal tesisler bayram yerine döndü. Çok sayıda kişi, çalınan müzik eşliğinde oynadı. Altın konusunda bir hikaye anlatan Milletvekili Balbay, altının teknolojik açıdan çok önemli bir maden olmadığını savundu.

Baro Temsilcisi Av. Erdem Boyacı ise, " Gölcük, Dolaylar, Mursallı, Oğuzlar, Çamyayla, Bozdağlar'da toplam 27 bin dönüm alanda ruhsatlandırma yapmışlar. 4 ayrı noktada maden açmak istiyorlar. Bu madenlerin açılması demek o dağlarımızın, bitki örtümüzün, doğamızın, havamızın, suyumuzun, toprağımızın bozulması demektir. Bir günlük iki günlük bir proje değil, bin yıllık bir projedir. Biz Havza Plat olarak köylerimizde bilgilendirme toplantıları yaptık. Ödemiş Belediyesi ile görüşmeler yaptık. Bugün burada tüm Ödemişlilerin yan yana gelmesi topraklarımıza sahip çıktığımızın, sahiplendiğimizin anlamıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Çevreciler Çed Toplantısına İzin Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement