İzmir'de Çifte Operasyon (3) - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Çifte Operasyon (3)

İzmir\'de Çifte Operasyon (3)

Gözaltı SAYISI 22'YE ÇIKTI İzmir'de polisin 'paralel yapı'ya yönelik düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 22 kişiye çıktı.

24.07.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gözaltı SAYISI 22'YE ÇIKTI

İzmir'de polisin 'paralel yapı'ya yönelik düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 22 kişiye çıktı. Aktif Eğitimciler Sendikası'nın (Aktif Eğitim Sen) avukatı İbrahim Çankaya konuyla ilgili, Terörle Mücadele Şubesi'nin bulunduğu Çankaya Semti'ndeki İzmir Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binası önünde açıklama yaptı. Operasyonun terör suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun talimatıyla yapıldığını belirten Çankaya, İzmir'in Konak, Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Gözaltına alınanlardan 5'inin öğretmen ve kendi müvekkilleri, diğerlerinin büyük bölümünün esnaf olduğunu dile getiren avukat Çankaya, bunun bir algı operasyonu olduğunu öne sürdü. Çankaya, yeterli delil olmamasına rağmen gözaltı yapıldığını, aralarından bir öğretmenin daha önce de aynı suçlamayla gözaltına alındığını, gözaltındakilerin örgüte finans desteği sağlamak ve üye olmakla suçlandıklarını belirtti.

PKK'YA YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTI SAYISI 7 OLDU

İzmir'de aynı zamanda terör örgütü PKK'ya yönelik olarak da bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 7'ye yükseldi. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka'daki hizmet binasında tutulan zanlılar arasında, HDP İzmir İl Yönetisi B.S.Ş.'nin de bulunduğu öğrenildi. Birinin adı İ.Ç. olan diğer zanlıların ise üniversite öğrencileri oldukları belirtildi. - İlgili

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement