İzmir'de CITYFIELD Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İzmir'de CITYFIELD Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin de yer aldığı Geleceğin Yinelenebilir ve Yenilikçi Etkin Bölgeleri ve Kentleri Projesi kapsamında 9 ülkenin uzmanları, İzmir'de buluştu.

30.03.2015 11:40  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de yer aldığı Geleceğin Yinelenebilir ve Yenilikçi Etkin Bölgeleri ve Kentleri Projesi (CITYFIELD) kapsamında 9 ülkenin uzmanları, İzmir'de bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen toplantının açılışında, gelecek nesillere temiz çevre bırakmak için akıllı trafik yönetimi, solar çamur kurutma tesisi, elektrikli otobüs alımı, tramvay yatırımı, jeotermal kaynakların tarım ve elektrik üretiminde kullanılması gibi projelere önem verdiklerini belirtti.

Mavişehir'deki binaların verimli enerjiyle iyileştirilmesini sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Tunçağ, "Bu, Türkiye'de ilk senaryo çalışması olacak. 30 yıl önce inşa edilen bu büyük konut alanında, çalışma yapmak kolay değil. Ama arkadaşlarımız bu konuda çalışacak" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ise proje kapsamında Soma'da atık enerjiden bölgesel ısıtma sistemi çalışması yürüttüklerini aktararak, şunları kaydetti:

"İlk etapta 8 bin 100, ardından 22 bin 100 konut sisteme bağlanacak. Bu sayede kömür havzası olan, konumu itibariyle çukurda bulunan termik santral ve Soma ilçemizin kömürle ısınması nedeniyle oluşan hava kirliliği giderilecek. Aynı zamanda kendi elektrik enerjisini üreten konutlarla diğer şehirlere de örnek olacak."

Toplantıda, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve bu uygulamaların başka şehirlerde yaygınlaştırılması konuları ele alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de CITYFIELD Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement