İzmir'de Ele Geçirilen Kaçak Akaryakıt - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Ele Geçirilen Kaçak Akaryakıt

İzmir Gümrük muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin, Aliağa açıklarında kaçak akaryakıt ele geçirilmesiyle ilgili gemi sahibi, gemi personeli, lojistik firmasının 5 üst düzey yöneticisi, ve acentenin 2 çalışanı hakkında "akaryakıt kaçakçılığı" yaptıkları iddiasıyla fezleke hazırlandı.

15.04.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Gümrük muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin, Aliağa açıklarında kaçak akaryakıt ele geçirilmesiyle ilgili gemi sahibi, gemi personeli, lojistik firmasının 5 üst düzey yöneticisi, ve acentenin 2 çalışanı hakkında "akaryakıt kaçakçılığı" yaptıkları iddiasıyla fezleke hazırlandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında Aliağa açıklarında Panama bayraklı bir akaryakıt tankerinde 139 ton kaçak akaryakıtın bulunmasına ilişkin hazırlanan fezleke Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Organize iş

Başsavcılığın soruşturma açtığı sözkonusu fezlekede, İstanbul merkezli çalışan, sektörün öncü bir lojistik firmasının yöneticilerinin de aralarında olduğu 10 şüphelinin örgütlü olarak akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları iddiası yer aldı. Fezlekede, Romanya'nın Midia limanından hareket eden ve kaptanlığını M.Ö'nün yaptığı Panama bandıralı M/T ONYX-T gemisinin denge koruyucu deniz suyu bölmesinde yasal yük haricinde yaklaşık 139 ton kaçak akaryakıt tespit edilen geminin Aliağa'daki bir dolum tesisine yanaşmak için beklediği sırada el konulduğu belirtildi.

Fezlekede, şu bilgilere yer verildi:

"Gemi kaptanı M.Ö'nün kaçak motorin cinsi akaryakıtı güzergahı üzerinde balıkçı teknelerine satmak için getirdiğini ve bu kaçak akaryakıttan başka kimsenin haberi olmadığını beyan etmişse de geminin Romanya'dan Aliağa'ya kadar geldiği, hatta boşaltım yapacağı dolum tesislerinin şamandırasının önüne kadar ulaştığı ve bu kaçak akaryakıtı beyan ettiği gibi güzergahı üzerinde her hangi bir kimseye satmadığı belirlenmiştir. Bununla birlikte gemide yaklaşık 5 aydır kaptanlık yapan bir şahsın geminin işleteninin bilgisi haricinde böyle bir kaçakçılık olayını tek başına gerçekleştiremeyeceği kanaati hasıl olmuştur. Geminin yasal yükünü boşaltacağı A.D. tesislerine kadar kaçak akaryakıtla birlikte geldiği göz önüne alındığında, yasal yükle birlikte kaçak akaryakıtın da sözkonusu tesislere beyan harici olarak boşaltılmak istendiği düşünülmektedir."

Gemi kaptanı ve diğer şüphelilerin çelişkili ifadelerinin de yer aldığı fezlekede, gemi kaptanı M.Ö ile birlikte geminin 2. kaptanı N.T, Gemi de çarkçı başı olarak görev yapan V.Ö, lojistik firmasının yönetim kurulu üyesi M.E, genel müdürü E.K, mali işler müdürü E.Y, operasyon müdürü N.Ü, dolum tesisi müdürü F.Ş, geminin acentesinin memurları F.A ve F.G'nin akaryakıt kaçakçılığı suçununu işledikleri gerekçesiyle cezalandırılması gerektiği vurgulandı.

Fezlekede, gemi kaptanı M.Ö ile birlikte geminin 2. kaptanı N.T, Gemi de çarkçı başı olarak görev yapan V.Ö, lojistik firmasının yönetim kurulu üyesi M.E, genel müdürü E.K, mali işler müdürü E.Y, operasyon müdürü N.Ü, dolum tesisi müdürü F.Ş, geminin acentesinin memurları F.A ve F.G'nin akaryakıt kaçakçılığı suçununu işledikleri gerekçesiyle cezalandırılması gerektiği kaydedildi.

Olay

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünce Aliağa açıklarında demirleyen Panama bandıralı bir akaryakıt tankerinde yaptıkları aramada, 139 ton kaçak akaryakıt tespit edilmiş, akaryakıta el konulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da konuya ilişkin suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Ele Geçirilen Kaçak Akaryakıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement