İzmir'de Engeller Adım Adım Kalkacak - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Engeller Adım Adım Kalkacak

İzmir\'de Engeller Adım Adım Kalkacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin sorunları ve çözümlerini 20 Mart'ta gerçekleştirilecek uluslararası bir toplantıda ele alınacak.

18.03.2013 07:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ekim – 3 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek kongrede ise Türkiye'de engelliler için "ilk kez bir belediye tarafından" stratejik plan hazırlanacak.

Engellilerin mutluğu için önce onları evlerinden çıkararak kent yaşamına katacak projelere ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılını "Engelliler Yılı" olarak ilan ettiği İzmir'de şimdi de "Engelsizİzmir" projesini başlatıyor. 30 Ekim – 3 Kasım 2013 tarihleri düzenlenecek kongreyle Türkiye'de engelliler için ilk kez bir belediye tarafından stratejik plan hazırlanacak. Doç. Dr. Levent Köstem'in başkanlığını yaptığı kongreye kadar olan sürede ise bir dizi etkinlik gerçekleştirilerek kamuoyunda duyarlılık yaratılacak ve engellilerin sorunlarının gündemde kalarak çözüme ulaştırılması hedeflenecek.

Büyükşehir Belediyesi, bu büyük kongre öncesinde, uluslararası bir konferans düzenleyerek "Engellilerin Üretime Katılma Stratejileri"ni ele alacak. 20 Mart 2013 tarihindeki konferansta, konunun uzmanlarının katılımıyla hem yurtdışındaki uygulamalar gündeme getirilecek hem de üretime katılımı artırmak için yapılması gerekenler tartışılacak. Ayrıca yerel yönetimler, üniversiteler, yurtiçi ve yurtdışı sivil toplum örgütleri ve medya katılımcılarının görüşleri alınarak engellilerin iş gücüne katılımı, istihdam konusundaki yasa ve mevzuatlar ile yurtdışı ve yurtiçindeki başarılı örnekler incelenerek çözüm yolları aranacak.

Dolu dolu bir program

Crowne Plaza'da 09.00 – 17.00 saatleri arasında düzenlenecek konferansta açılış konuşmalarının ardından, "Engelsizİzmir Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Adnan Akyarlı'nın başkanlığındaki birinci oturumda ilk sözü alacak olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, "Engelliler için Sosyal Güvenlik Emeklilik Koşulları" başlıklı bir konuşma yapacak. Oturumda ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tunç Demirbilek, "Çalışan Engellilerin Yasalar Önündeki Durumları"; Doç. Dr. Özlem Çakır ise "Üretim Sürecinde Katılabilen Engellilerin Üretimlerinin Pazarlanması ile İlgili Devlet Mali Düzenlemeleri" başlıklı birer sunum gerçekleştirecek.

Konferansın ikinci oturumunda, Volklingen Grubu'ndan Gülşah Bora, Gudrun Braksch ve Wolfgang Hermann'ın Almanya'dan uygulama örneklerini anlatacakları sunumları yer alacak. "Engelsizİzmir" Yürütme Kurulu Üyesi Tülin Topuzoğlu'nun başkanlığında yapılacak olan üçüncü oturumda, İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü yetkilileri "Engelli İstihdamında Son Durum" başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. İzmit Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Müdürü Hüsnü Bayraktar'ın "Bizimköy Engelliler Üretim Projesi-En Başarılı AB Proje Örneği" konulu sunumunun ardından, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Narlıdere Engelli Merkezi'nin İstidama Yönelik Çalışmaları" başlıklı bir konuşma yapacak.

Konferansın dördüncü ve son oturumunda ise Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, "Tarımda Engelli İstihdamı" konulu bir sunum gerçekleştirecek. Gazeteci Ümit Yaldız, "Medyada Engelli İstihdamı" başlıklı bir konuşma yaparken, Karşıyaka Özel Eğitim Merkezi Eğitim Merkezi Müdürü Cuma Oktay Serin, "Engelli Bireylerin İstihdamı" konulu bir sunum gerçekleştirecek. Konferans, yapılacak değerlendirmeler ile sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'de Engeller Adım Adım Kalkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement