İzmir'de Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava

İzmir\'de Fetö\'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmanın ardından 270 sanık hakkında açılan davada sanıklar savunma yaptı.

29.03.2017 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmanın ardından 270 sanık hakkında açılan davada sanıklar savunma yaptı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu davanın görülmesine Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Duruşma, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedildi.

Tutuksuz sanık MAK kursiyeri İbrahim Kantekin SEGBİS'le bağlandığı davada darbe girişimi akşamı komutanların üsse saldırı olacağı ve hazırlık yapılacağını söylemesi üzerine toplandıklarını, terörist grubun elebaşısını almaya gitmek için hazırlık yaptıklarını düşündüklerini belirtti.

Kantekin, emirlerin Genelkurmay Başkanlığından geldiğinin kendilerine söylenmesi üzerine kanunsuz bir durum olduğunu düşünmediklerini, Palaz misafirhanesine getirilen amirallere kelepçeleri kimin taktığını karanlık olduğu için görmediğini ileri sürdü.

Tutuklu sanık eski 122. Filo Komutanı Pilot Binbaşı Ersin Oruçoğlu ise saat 22.10'da kardeşinin arayarak Boğaziçi Köprüsü'nde yaşananlarla ilgili haberlerden bahsettiğini, eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Eğitim Komutanı Albay Ramazan Elmas'ın kendisini arayarak mesaiye çağırdığını söyledi.

Oruçoğlu, üsse geçtiğini ve Elmas'ın kendisine "Palaz misafirhanesine bak" emri verdiğini, "Elmas'tan aldığım tek emir budur. 3 arkadaşımla beraber bu emre itaat ettik. Birliğimizin içindeki binanın kontrolü olduğu için kanunsuz diye düşünmedim. Amiral olduğunu iddia eden şortlu 2 kişi vardı. Misafirhaneye getirilen kişilerin ne amaçla getirildiklerini, pozisyonlarını bilmem mümkün değil." şeklinde ifade verdi.

Misafirhanede anormal bir durum olduğunu düşünmesi nedeniyle Elmas'ı misafirhaneye çağırdıklarını söyleyen Oruçoğlu, İstanbul ve Ankara'da olan olaylar ve üsteki kaotik ortam nedeniyle tedirgin olduğunu, çıkmak istediğini ancak giriş-çıkışların kapatılması nedeniyle çıkamadığını iddia etti.

Mahkeme Başkanının "Polise gidip anlatamaz mıydın içeride böyle bir durum var diye?" sorusuna Oruçoğlu, "Üste Cumhurbaşkanının yaveri var. Komutan darbe girişimi haberleriyle bir ilgimizin olmadığını söylüyor. Bir şey hissetmiyorsun." yanıtını verdi.

Tutuklu sanık eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında simülatör filo komutanı binbaşı Mustafa Onur Uyanık, hakkındaki suçlamaları reddederek, Boğaziçi Köprüsü'nden yaşananlarla ilgili haberleri terör tehdidi olarak değerlendirdiğini ileri sürdü.

Eski Harekat Eğitim Komutanı Albay Ramazan Elmas'ın çağırması üzerine üsse gittiğini ifade eden Uyanık, Elmas'ın kendilerine "Palaz misafirhanesinin emniyetine bakın" emri verdiğini belirtti.

O sırada televizyonda gördüğü kısa bir görüntüde askerin "Sıkıyönetim ilan edildi" lafını duyması üzerine Elmas'a sorular sorduğunu ancak sorularına açık bir izahat alamadığını ifade eden Uyanık, Elmas'ın emirlerini uygulamadığını ileri sürdü.

Uyanık, hakkındaki "Cumhurbaşkanının yaveri olarak görev yapan ve üs komutanlığına gelen şahsı misafirhaneye kaydının yaptırdığı" yönündeki suçlamaya ilişkin ise "Benim yaverden şüphelenmem tabiata aykırı. Kayıt yapmasaydım 'Cumhurbaşkanlığı makamına yardım etmedi' denilirdi." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement