İzmir'de Gaziler'in Gurur Günü - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Gaziler'in Gurur Günü

İzmir\'de Gaziler\'in Gurur Günü

19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir milletvekilleri Musa Çam, Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, gazi ve şehit aileleri dernekleri, çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Bu ülkenin her karış toprağının, binlerce şehidin kanıyla sulandığını ve kahraman gazilerin kılıcının kabzasıyla mühürlendiğini vurgulayan Gökmen, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı ve soydaşları için savaşır, çünkü milli hasletlerimiz olan bu duyguların tüm vatandaşlar için ayrı bir anlam ve önemi vardır. Dün Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kore'de, Kıbrıs'ta vatanımız uğruna ve dünya barışı için canını feda eden ve gazi olarak dönen kahraman atalarımız, bugün de ülkemizin birlik beraberliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna gözünü kırpmadan kutsal görevini yerine getirmeye devam etmekte, bundan sonra da devam edecektir. Ne şekilde olursa olsun kutsal vatan topraklarını hedef alacak güçler kahraman ordumuzun, kahraman emniyet güçlerimizin ve vatansever Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının azmi ve karalığı karşısında yok olmaya mahkumdur" dedi.

"Bugünlerde, Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşaması için, terörü verdiğimiz onlarca şehit hepimizi derinden yaralamıştır" şeklinde konuşan Gökmen, "Terör konusunda devletimizin ve ulusumuzun sağduyulu ve duyarlı olduğuna, terörist ve terör işbirlikçilerine asla müsaade edilmeyeceğine, teröre her alanda karşı çıkılacağına inanıyorum. Bu vesile ile şehit ve gazi dernekleri adına terörü lanetliyorum. Şehitlerimize Tanrı'dan rahmet dilerken, ailelerine baş sağlığı ve aynı zamanda metanet diliyorum" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de Gaziler'in Gurur Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement