İzmir'deki Gıda Denetiminde Küflenmiş Peynir Ele Geçirdiler - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Gıda Denetiminde Küflenmiş Peynir Ele Geçirdiler

İzmir\'deki Gıda Denetiminde Küflenmiş Peynir Ele Geçirdiler

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ALO 174 hattına gelen ihbar üzerine Torbalı ilçesinde yaptıkları denetimde 10 ton küflenmiş peynir ele geçirdi.

23.08.2014 17:19  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, "ALO 174" hattına gelen ihbar üzerine Torbalı ilçesinde yaptıkları denetimde 10 ton küflenmiş peynir ele geçirdi.

İl Müdürü Ahmet Güldal, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir halkına yaptığı "gönüllü denetçi olma" çağrısının sonuçsuz kalmadığını bildirdi.

Duyarlı bir vatandaştan gelen ihbar üzerine yaklaşık 10 ton küflenmiş peynir ele geçirdiklerini kaydeden Güldal, "Bir vatandaşımız ALO 174'ü arayarak Mandıracılar Sitesi'nde bulunan bir işletmede 'Halk sağlığını tehdit edecek şekilde kötü koşullarda üretim yapıldığı ve üretilen ürünlerin sevkiyatının sabaha karşı erken saatlerde gerçekleştirildiği' bilgisini verdi. Bunun üzerine denetim ekiplerimiz sabahın ilk ışığıyla birlikte Torbalı'ya gitti" ifadelerini kullandı.

Denetimin Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ayrancılar Jandarma Komutanlığı ile yürütüldüğü bilgisini veren Ahmet Güldal, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan özel izinle arama yapıldığını vurguladı.

Küflenmiş peynirin yanı sıra son kullanım tarihi geçmiş maya da ele geçirildiğini kaydeden Güldal, ayrıca yoğurt gibi diğer süt ürünlerinde taklit ve tağşiş yapılmasını sağlayan ürünlere de el konulduğunu bildirdi.

Ele geçirilen ürünlerin aynı gün imha edildiğini, sorumlular hakkında savcılık aracılığıyla yasal işlemlerin başlatıldığını da açıklayan Ahmet Güldal, açıklamasında "Gıda terörünü İzmir halkıyla birlikte önleyeceğiz. Biz gerekli denetimleri yapıyoruz Tüm vatandaşlarımız bize ALO 174 Gıda Hattı aracılığıyla ulaşabilir. Asla şikayetim sonuçsuz kalır diye düşünmesinler. Biz, bize gelen şikayetleri büyük bir ciddiyetle değerlendiriyoruz" ifadelerine yer verdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Gıda Denetiminde Küflenmiş Peynir Ele Geçirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement