İzmir'de Hdp'nin Seçim Öncesi Örgütlenmesi Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Hdp'nin Seçim Öncesi Örgütlenmesi Tartışıldı

İzmir\'de Hdp\'nin Seçim Öncesi Örgütlenmesi Tartışıldı

Hdp'yi kuran Halkların Demokratik Kongresi, İzmir'de yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği meclis toplantısında, seçim öncesinde nasıl örgütlenileceğini tartıştı.

25.01.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'yi kuran Halkların Demokratik Kongresi, İzmir'de yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği meclis toplantısında, seçim öncesinde nasıl örgütlenileceğini tartıştı.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, iktidarla mücadelede kadınlara büyük iş düştüğünü belirterek, "Dinci ve siyasi gericiliğin karşısında parlamentoda halkların kardeşliğini savunacak bir birliktelik oluşturmalıyız. Bunu hayata geçirmek gibi tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız" dedi.

Sn önemde kadınlara karşı gerici bir yaklaşım sergilendiğini belirten Levent Tüzel, "Kadınlara karşı son günlerde sadece çocuk doğur, erkeklerin içine girmeden parça başı iş yap, evinden çalış, toplum yararına işler yap, istihdama üretime bu şekilde katılacaksın diyen gerici muhafazakar bir yaklaşım var. Kadının adının olmadığı, kutsiyet adı altında bu şekilde sıkıştırılmış kuşatılmış bir yaşamı kabul etmiyoruz diyen bir mücadeleyi başlatmalı ve kadınlar isyan etmeli" diye konuştu.

Halkların Demokratik Kongresi Yürütme Kurulu üyesi Benezir Coşkun, yaşamın her alanında örgütleneceklerini, mahallelerde kitleselleşmeleri gerektiğini söyledi. Coşkun, "Biz hiçbir zaman öncü olmadık. Kadınlar, işçiler, ezilen mezhepler, dinler konuşmadı. Hep onlar adına konuşuldu. Diyoruz ki artık biz konuşacağız. Hayatın politik öznesi olacağız. Barajı yıkma iradesi ile büyük mücadele vermemiz lazım. Girdiğimiz mahallelerde yüzleri, sorunları, eğilimleri unutmayacağız. İnsan biriktirerek kitleselleşmeliyiz" dedi.

Toplantıda diğer konuşmacılar örgütlenmenin teknik boyutu hakkında görüşlerini açıkladı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Hdp'nin Seçim Öncesi Örgütlenmesi Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement