İzmir'de Hedef, 135 Kilometrelik Bisiklet Yolu - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de Hedef, 135 Kilometrelik Bisiklet Yolu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, (İBB) kent içinde 40 kilometrelik bisiklet yolunu 135 kilometreye çıkarabilmek için çalışma başlattığını bildirdi.

02.05.2016 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, (İBB) kent içinde 40 kilometrelik bisiklet yolunu 135 kilometreye çıkarabilmek için çalışma başlattığını bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Ege Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde "3. Bisiklet Sempozyumu" düzenlendiğini kaydetti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İBB Ulaşım Daire Başkanı Fidan Aslan, İzmir Ulaşım Ana Planı kararlarıyla belediyenin 135 kilometrelik bisiklet yolu gerçekleştirmeyi öngördüğüne ve bunun 40 kilometrelik kısmının büyük ölçüde tamamlandığına işaret etti.

İBB'nin yaşama geçirdiği "BİSİM" projesini katılımcılara anlatan Aslan, üniversite öğrencisi, akademisyen ile bisikletli ulaşım aktivistlerinin bir araya gelerek farklı ölçeklerde tasarımlar yaptığı ve kentin farklı bölgelerinde bisiklet rotalarının belirlendiği bisiklet atölyelerine dikkat çekti.

Aslan, "Büyükşehir Belediyesi, bisikletli ulaşımla ilgili her türlü projeyi desteklemekte ve bisiklet yollarına yönelik tüm talepler değerlendirilerek Avrupa standartlarında bir düzenleme yapılması için çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca İzmir Bisiklet Master Planı yapılması için de çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda örnek planlar inceleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ise, İzmir'in bisiklete ve bisikletliye olan bakış açısının diğer şehirlerden farklı olduğunu belirterek, kentteki bu ortamı yeni projelerle geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Açıklamada, belediyenin uluslararası platformda gerekli bilgi alışverişini sağlayabilmek amacıyla, Avrupa Birliği'nin Horizon 2020 Yatırım ve Teşvik Programları kapsamında düzenlediği Flow Projesi'ne dahil olduğu bilgisi verilirken, Avrupa'daki Eurovelo bisiklet rotalarının Türkiye'deki devamı olabilmek için de kriterlere uygun turizm rotalarının planlandığı vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir'de Hedef, 135 Kilometrelik Bisiklet Yolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement