İzmir'de Hint Gölet Balıkçıl Kuşu Bulundu - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Hint Gölet Balıkçıl Kuşu Bulundu

İzmir\'de Hint Gölet Balıkçıl Kuşu Bulundu

İzmir'de Hint gölet balıkçıl kuşu bulunduİZMİR'in Buca İlçesi'nde, devriye gezen asayiş ekipleri, dünyada nesli tükenmekte olan Hint gölet balıkçıl kuşu (İndian pond heron) buldu.

02.05.2016 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Hint gölet balıkçıl kuşu bulundu

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, devriye gezen asayiş ekipleri, dünyada nesli tükenmekte olan Hint gölet balıkçıl kuşu (İndian pond heron) buldu. Yetkililere teslim edilen kuşun koruma altına alınmış, nadir görülen bir cins olduğu belirtildi.

Hasan Ağa Parkı çevresinde devriye gezen Buca asayiş ekiplerinde görevli polis memuru Şeref Dağ, Türkiye'de çok nadir görülen ve dünyada nesli tükenmekte olan Hint gölet balıkçıl kuşu buldu. Polis otosuna aldığı yaralı kuşu polis merkezine götüren Dağ, burada besleyip su verdi. Dünya üzerinde İran ve Doğu Hindistan, Burma, Bangladeş ve Sri Lanka bölgelerinde az sayıda bulunan balıkçıl kuşu, uzun gagası ve devetüyü rengiyle dikkat çekerken, polis memuru Dağ, "Devriye gezerken Hasan Ağa Parkı'nda birkaç karganın bir kuşa saldırdığını gördük. Yaralı kuşu alarak polis merkezine getirdik" dedi. Gagası kırık olan Hint balıkçıl gölet kuşu Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Hint gölet balıkçıl kuşu türüne daha önce Nevşehir, Ayvalık ve Tarsus'ta da rastlandığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Hint Gölet Balıkçıl Kuşu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement