İzmir'de Hırsızların Yeni Gözdesi Mezarlık Muslukları - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Hırsızların Yeni Gözdesi Mezarlık Muslukları

İzmir'deki 4 büyük mezarlıktan son 3 ayda 850 musluk çalındı.

11.07.2015 10:04  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki 4 büyük mezarlıktan son 3 ayda 850 musluğun çalındığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Buca Kaynaklar, Gaziemir Sarnıç, Bayraklı Doğançay ve Selçuk Asri mezarlıklarındaki çeşmelerin musluklarının bir gece içinde çalındığı bildiridi.

Yeni muslukları takıldığının kaydedildiği açıklamada son 3 ay içinde çalınan musluk sayısının 850'ye ulaştığını, konunun polis ve jandarma takibine alındığı ifade edildi.

Muslukların değerinin 8 – 10 lira arasında olduğunu, hırsızlık sonrası tonlarca suyun boşa aktığının bildirildiği açıklamada yenilenen bazı muslukların da çalınmasının önüne geçilemediği bildirildi.

Buca Kaynaklar Mezarlığı Sorumlu İmamı Hüseyin Özbek, son aylarda yaşanan musluk hırsızlığından dolayı hem kurumun hem de vatandaşların mağdur olduğunu belirtti.

Özbek, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan'ın son günlerinde vatandaşlarımız rahmetli olmuş yakınlarını ziyarete geliyorlar. Muslukların çalındığını görünce hayal kırıklığına uğruyor. Mesela Anneler Günü öncesinde de musluklar çalınmıştı. O gün çok büyük sıkıntı yaşadık. Vatandaşlar mezarlıkta bile hırsızlığın yapıldığına inanmak istemedi. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Bu tür yanlış işlerin artık yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu mezarlığımızda ortalama 50 musluk çalındı. Takıldıktan 3 gün sonra aynı kişi mi bilmiyoruz, yeniden çalınıyor. Hem bizler hem de vatandaşlarımız mağdur oluyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Hırsızların Yeni Gözdesi Mezarlık Muslukları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement