İzmir'de Hırsızlık Şebekesi Çökertildi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Hırsızlık Şebekesi Çökertildi

İzmir\'de Hırsızlık Şebekesi Çökertildi

Diyarbakır’dan İzmir’e hırsızlık için getirilen ve 2’si iş yeri 35 ayrı evden hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 6 kişi polis ekiplerince yakalanırken, 5 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

14.05.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'dan İzmir'e hırsızlık için getirilen ve 2'si iş yeri 35 ayrı evden hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 6 kişi polis ekiplerince yakalanırken, 5 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İzmir genelinde gündüz vakti kapı kilit göbeğini kırmak suretiyle gerçekleştirilen hırsızlık olayları ile ilgili olarak; Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, iddiaya göre F.T. (30) isimli şahsın İzmir'de bekar evler kiralayarak Diyarbakır'dan hırsızlık amacıyla getirdiği S.A.(21), O.Y.(21), O.Ç.(24) ve M.B.K.(23) isimli şahıslarla birlikte kiraladıkları araçlarla organize bir şekilde yaptıkları tespit edildi. Geçtiğimiz 8 Mayıs günü, hırsızlık için kiralanan aracın Çiğli bölgesinden Karşıyaka istikametine doğru seyir halinde olduğu tespit eden polis, aracı durdurmak istedi. Polisin 'dur' ikazına ikazına uymayarak kaçan şahıs ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri arasında yaşanan kovalamaca sonucu araç ile içerisinde bulunan S.A. yakalandı.

Aynı gün, Hırsılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan operasyonla; F.T., O.Y., O.Ç., M.B.K. ve T.E.(24) isimli şahıslar Bornova ilçesinde kiraladıkları evde yakalandı. 2 ayrı evde yapılan aramada: 1 tanesi evde, 1 tanesi balkondan aşağıya atılmış halde toplam 2 adet tabanca ile bu tabancalara ait 2 adet şarjör ve 17 adet dolu fişek, 14 adet maddi değeri yüksek kol saati, 2 adet gözlük, 1 adet cep telefonu, 3 parça küçük ziynet eşyası, 1 adet kolye ile hırsızlık yapmakta kullandıkları 2 adet kapı dilini açmakta kullanılan şeffaf sert plastik, 1 adet kurbağacık, 4 adet tornavida ve 2 çift eldiven ele geçirildi. Aramada ele geçirilen 1 adet tabanca, 3 küçük ziynet eşyası ve 7 adet kol saati polis ekiplerince sahiplerine teslim edildi.

HER SUÇTAN İŞLEMLERİ VAR

Yakalanan F.T., F.T., O.Y., O.Ç. ve M.B.K. isimli şahıslar ile ilgili yapılan incelemede Bayraklı, Balçova, Buca, Bornova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak ve Narlıdere ilçelerinde meydana gelen 33 evden 2 işyerinden toplam 35 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri ayrıca 1 adet 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet suçunun failleri oldukları tespit edildi. Şahıslar hakkında yapılan incelemede O.Y.'nin 'Hırsızlık' suçundan, M.B.K.'nın 'Suç Eşyasını Bilerek Ticaret Amacıyla Satın Almak' suçundan, T.E.' nin ise 'Uyuşturucu ve Uyandırıcı Madde Bulundurmak' suçundan arandıkları bildirildi. T.E. isimli şahıs alınan ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığından serbest kalırken, F.T., O.Y., S.A., O.Ç. ve M.B.K. ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Hırsızlık Şebekesi Çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement