İzmir'de Hrant Dink'i Anma Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Hrant Dink'i Anma Yürüyüşü

İzmir\'de Hrant Dink\'i Anma Yürüyüşü

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 8. yılında İzmir'de anıldı.

19.01.2015 23:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 8. yılında İzmir'de anıldı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu adı altında bir araya gelen bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplandı.

Ellerinde meşaleler ve üzerinde Türkçe, Ermenice, Kürtçe "Hrant için Adalet için" yazılı dövizlerle yürüyüşe geçen gruptakiler, "Katili tanıyor adalet istiyoruz", "Faşizme inat kardeşimsin Hrant", "Hrant'ı unutma unutturma" ve "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" şeklinde slogan attı.

Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin de sloganların atıldığı yürüyüşün sonunda, Hrant Dink ve soykırım iddialarıyla gündeme gelen 1915 olaylarında yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu, basın açıklaması yapıldı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu adına Zerrin Kurtoğlu tarafından okunan basın açıklamasında, Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen iki tetikçi dışında gerçek sorumluların ortaya çıkarılmadığı ifade edildi.

Ege Üniversitesi öğrencisi Karun Çekem duygularını Ermenice ifade ettiği etkinlik, Grup Günberi'nin konseriyle sona erdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Hrant Dink'i Anma Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement