İzmir'de İşitme Engelliler İçin Proje - Son Dakika
Güncel

İzmir'de İşitme Engelliler İçin Proje

İzmir'de, işitme engelli vatandaşlara yönelik "İşitme Engelli Gençler Manevi Mimarlarını Öğreniyor" etkinliği düzenlendi.

29.05.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, işitme engelli vatandaşlara yönelik "İşitme Engelli Gençler Manevi Mimarlarını Öğreniyor" etkinliği düzenlendi.

Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yürütülen projenin İzmir ayağı, Bornova ilçesindeki Mevlana Toplum ve Bilim Merkezinde yapıldı.

Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye'de 2 milyonu işitme engelli olan yaklaşık 12 milyon engelli bulunduğunu belirtti.

Engellilere yönelik çalışmalar yapacak sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç olduğunu ifade eden Kolsuz, "Milli değerlerimize sahip çıkacak sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç var çünkü bazen yabancı dernekler bu işleri yapıyor. Hükümetimizin, devletimizin engelli vatandaşlara büyük destekleri ve çalışmaları söz konusu. Devlet bütçesinden en büyük payı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı alıyor. Bu ülkemiz için gurur meselesi. Devletimiz artık tam manasıyla sosyal devlet." diye konuştu.

Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Bilgili de sessizlerin sesi olmak için faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, "Proje ile işitme engellilere atalarımız, büyüklerimiz, savaş kahramanlarımız, Allah dostlarımız ne yapmışlar, bizleri bugünlere getirirken neler yaşamışlar, bunlar işaret diliyle anlatılacak." dedi.

Konuşmaların ardından araştırmacı ve tarihçi Tarkan Suçıkar, "İşitme Engelli Gençler Manevi Mimarlarını Öğreniyor" konulu sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de İşitme Engelliler İçin Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement