İzmir'de Kadın Cinayeti - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Kadın Cinayeti

İzmir\'de Kadın Cinayeti

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, iki aydır kayıp olan 45 yaşındaki Gülşen Süzen’in ilişki yaşadığı arkadaşı Abbas K’nın bir hafta önce avukatı ile İzmir Adliyesine gidip "Süzen’i otomobilde boğarak öldürüp Çiğli’de bir dereye attığını" itiraf ettiği, cezaevine girdiği öğrenildi.

17.02.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, iki aydır kayıp olan 45 yaşındaki Gülşen Süzen'in ilişki yaşadığı arkadaşı Abbas K'nın bir hafta önce avukatı ile İzmir Adliyesine gidip "Süzen'i otomobilde boğarak öldürüp Çiğli'de bir dereye attığını" itiraf ettiği, cezaevine girdiği öğrenildi.

Gülşen Süzen'in cesedi, zanlının gösterdiği yerde hala bulunamazken ailesi cesedin bir an evvel bulunmasını istedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilerek öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan olayından bir hafta bile geçmezken bu sefer vahşi bir kadın cinayet haberi İzmir'den geldi. Karşıyaka ilçesinde yaşayan ve uzun süre önce boşanan ve yaşlıya bakarak geçimini sağlayan 45 yaşındaki Gülşen Süzen, iki ay önce kayboldu. Süzen'in ailesi durumu polise bildirerek kayıp ihbarında bulundu. Ailesi 3 çocuk annesi Gülşen Süzen'i bir taraftan da kendi çabaları ile aramaya başladı. İki hafta önce Gülşen Süzen'in ailesine kötü haber geldi. Aileyi arayan İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, "Gülşen Süzen öldürülmüş. Cinayet zanlısı ilişki yaşadığı Abbas K., 9 Şubat Pazartesi günü İzmir Adliyesi'ne avukatı ile birlikte gelerek, Gülşen Süzen'i otomobilde boğarak öldürdükten sonra Çiğli'de bir dereye atmış" dedi. Acı haberle, Süzen'in 3 çocuğu, kardeşi Gülcan Açıkalın, teyzesi Semra Bayrakdar ve yakınları büyük üzüntü yaşadı.

Öte yandan Abbas K., sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak Abbas K.'nın cesedi attığı yer olarak gösterdiği Çiğli ilçesi Sasalı Kalkıç bölgesinde, jandarma ve polis ekiplerinin aramasına rağmen bulunamadı. Üzüntülü aile cesedin bulunamamasıyla ikinci şoku yaşadı.

ZANLININ TEKRAR SORGULANMASINI İSTİYORUZ

Yeğeninin katilini iz sürerek kendisinin bulduğunu belirten Gülşen Süzen'in teyzesi Semra Bayrakdar, "Benim yeğenim Abbas K. ile 2009'dan beri görüşüyorlarmış. Evli olan Abbas K, yeğenim Gülşen'e eşi ile arasının iyi olmadığını ayrılacağını söyleyerek 7 yıl oyalamış. Yeğenim 11 Aralık'ta kayboluyor. Kaybolma neticesinde biz Abbas K.'ya ulaştık. Kendisini defalarca sıkıştırmama rağmen, Gülşen'in nerede olduğunu bilmediğini, iki yıldır görüşmediğini söyledi. Biz olayın peşini bırakmayarak çevrede araştırma yaptığımızda Gülşen ile Abbas K.'nın görüştüklerini öğrendik. Ayrıca Gülşen'in telefonunda en son kimlerle görüştüğünü araştırdığımızda Abbas K. vardı en çok. Biz katilin Abbas K. olduğunu düşünürken polis aradı ve cinayet zanlısı Abbas K.'nın avukatı ile teslim olduğunu ve cinayeti itiraf ettiğini öğrendik. Abbas K. ifadesinde, 'Gülşen Süzen'i çalıştığı yere yakın olan Karşıyaka Örnekköy semti Dedebaşı mevkisinden otomobille aldım. Otomobil ile Bayraklı'da evime yakın bir okulun bahçesine girdik. Burada beni boşanmak için tehdit etti. Bende elimle boğarak öldürdüm sonra cesedini Çiğli ilçesi Sasalı bölgesi Kalkıç mevkisinde bir dereye attım' demiş. Biz o adama inanmıyoruz. Benim yeğenim zaten 7 yıldır boşanma hikayesi ile oyalanıyordu. Bir kadın erkeği nasıl tehdit edebilir. Benim yeğenim 40 kilo neresi ile tehdit edecek. Cezasını misli ile çekmesini istiyoruz. Biz cesedimizin bulunmasını istiyoruz. Abbas K.'nın verdiği ifadelere de inanmıyorum. Evinin bahçesinin de aranmasını istiyorum. Ayrıca bu kişiye yardım edenlerin de olduğunu düşünüyorum. Mutlaka yardımcıları vardır. Ben zanlıyı birilerinin koruduğunu düşünüyorum. Cesedi oraya attığını düşünmüyorum. Çünkü oralar insanların yoğun olduğu bir bölge. Mümkün değil bugüne kadar bulunurdu. Abbas K.'nın tekrar sorgulanmasını istiyorum. Oğlu madde bağımlısıymış. Oğlunu askere teslim edene kadar cinayeti itiraf etmemiş."

SADECE ANNEMİN CESEDİNİN BULUNMASINI İSTİYORUM

Gülşen Süzen'in kardeşi Gülcan Açıkalın da, ablasının Abbas K. ile birlikte olduğunu son zamanlarda öğrendiklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Ablamı, eşi ile ayrı olduğunu belirterek evlenme vaadiyle kandırmış. Ablam kaybolduktan sonra ablamın telefon kaydını çıkardık. Bu sayede Abbas K.'ya ulaştık. Birkaç sefer Abbas K ile oturup görüştük. Bu her defasında inkar etti. İki aydır ablam bir yerden sağ çıkacak diye bekledik. Bir hafta önce Cinayet Büro Amirliğinden bir polis arayarak 'Ablanız öldürülmüş. Cinayet zanlısı Abbas K. avukatı ile adliyeye gelerek öldüğünü itiraf etmiş. Ancak, zanlının gösterdiği yerde cesedi bulamadık' diye söyledi. Biz bunu duyduktan sonra tarif edilen yerde arama yaptık yaptırdık ancak ablamın cesedine ulaşamadık. Biz bu adamın gösterdiği yerde olduğuna inanmıyoruz. Cesedimizi arıyoruz. Mezarına girsin yeter başka bir şey istemiyoruz."

Gözü yaşlı bir şekilde haber bekleyen Gülşen Süzen'in kızı Gizem ise, "Sadece annemin cesedinin bulunmasını istiyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Kadın Cinayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement