'Karakolda Dayak' Görüntülerini Gizleyen Polislere Ceza - Son Dakika
Güncel

'Karakolda Dayak' Görüntülerini Gizleyen Polislere Ceza

Karabağlar'da, üç yıl önce götürüldüğü karakolda polisler tarafından dövülen Fevziye Cengiz'in görüntülerini gizleyen polislere ceza verildi.

22.04.2014 15:34  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabağlar ilçesinde, üç yıl önce götürüldüğü karakolda polisler tarafından dövülen Fevziye Cengiz'in görüntülerini gizleyen polislere ceza verildi. Yapılan son duruşmada mahkeme başkanı, Bilgi İşlem Şubesi'nde görevli Komiser Yardımcısı M.D, polis memurları M.K ile Ü.S.'ye 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, polislere verilen cezayı 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Karara tepki gösteren Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, itiraz edeceklerini bildirdi. Eğlence mekanlarında uygulama yapan polis, 17 Temmuz 2011'de Karabağlar'da bir müzikholde kimlik kontrolü yapmış, aynı mekanda eşi ile eğlendiğini iddia eden Fevziye Cengiz, üzerinde kimlik olmadığını söylemesi üzerine direndiği polisler tarafından Karabağlar polis karakoluna götürülmüştü. Karakolda dövüldüğünü iddia eden Fevziye Cengiz'in görüntüleri basına yansıyınca, polisler hakkında dava açıldı. Açığa alınan polisler de, Fevziye Cengiz'in kendilerine saldırıp hakaret ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Karşılıklı açılan dava İzmir 6.Ağır Ceza Mahkemesi'nde halen devam ediyor.

SAVCI GÖRÜNTÜLERİ GİZLEYEN POLİSLERE DAVA AÇTI

Fevziye Cengiz'in karakolda dayak yediği iddialarıyla ilgili soruşturma yapan Cumhuriyet Savcısı Alaattin Dokur, İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi'nde görevli Komiser Yardımcısı M.D., polis memurları M.K. ve Ü.S.'yi bilirkişi olarak atadı. Bilirkişiler hazırladıkları raporu savcıya teslim ettiler. Fevziye Cengiz'in avukatları, taraflı hazırlandığı iddiasıyla rapora itiraz etti. Savcı Dokur, 'delilleri karartma' suçundan 3 polis hakkında 9 ay ile 7.5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı.

MAHKEME ÜÇ POLİSE CEZA VERDİ

İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım ile 3 sanık polis memuru ve avukatları Gülseren Menek katıldı. Komiser yardımcısı ile 2 polis yaptıkları savunmada kesinlikle taraflı rapor hazırlamadıklarını belirtip beraatlerini talep etti.

Sanık avukatı Gülseren Menek de müvekkillerinin bir kastı olmadığını, görüntülerde ne gördülerse onları raporlarına yazdıklarını ve savcılığa teslim ettiklerini belirtip beraatlerini istedi. Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, ham görüntülerle sanıkların hazırladığı raporların çelişkili olduğunu, ham görüntülerde müvekkilinin dayak yediğini, raporda ise yerde otururken olan bölümünün yansıtıldığını, taraflı rapor hazırlayan polislerin cezalandırılmasını istedi. Davayı sonlandıran mahkeme başkanı, görüntüleri gizleyen komiser yardımcısı ile 2 polise 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası verdi. Hakim, verilen 5 yıl hapis cezasını hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Karara tepki gösteren Fevziye Cengiz'in avukatları, Yargıtay'a başvuracaklarını belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Karakolda Dayak' Görüntülerini Gizleyen Polislere Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement